Įkraunama...
Įkraunama...

Tulpės

QUOTE(jediara @ 2014 05 13, 10:05)
Gražios wub.gif  Tačiau jei nesodinote dryžuotų, o dabar tokių "atsirado" - labai panašu į virusą, kuris gali užkrėsti kitas tulpes  g.gif

net nežinojau kokias sodinau,nes buvau gavusi maišiuką visokių g.gif
apie kurias būtent kalbame 4u.gif nes gaila visas apkrėsti jei ką g.gif

QUOTE(rslaima @ 2014 05 13, 17:03)
paskutines tulpes:

kiek daug daugiažiedžių wub.gif

QUOTE(kuzdaite @ 2014 05 13, 17:10)
Sveikos, kur sandeliuojate daugiaziedes, nes kazkur esu viena kimimi skaiciusi, jog josm reikalinga plius 20 siluma iki rudens blush2.gif

visos augo ir neiškasamos lysvėjė liko,šiemet jau kasinėsiu ir rūšiuosiu,bet laikysiu rūsyje g.gif kitais metais bus matyt ar patiko toks laikymas 4u.gif
Atsakyti
SOS ! Kaip gelbėtis? Atrodo, tulpes užpuolė kažkokia liga :-( Iš pavasario buvo gražios, o po šalnų ir paskutinių liūčių tapo apipuvusiais lapais ir žiedai tokie išmarginti smulkiais puvinukais. Prasidėjo vienam gėlynėly, o dabar jau ir visuose. Gal pas ką irgi tokia problema? Ką daryti? Gal kuo purkšti? Ar padės? Ačiū už nuomones :-)
Atsakyti
Jūsų tulpes pažeidė botrytis. Grybinė liga. Jam plist buvo palankios sąlygos - šaltas oras ir lietus. Dar ir tos pavasarinės šalnos turėjo įtakos. Svogūnėliams gal ir nepakenks, bet lapai ir žiedai sugadinti , tai ir svogūnų derlius bus menkas. Jei nedaug auginat, tai nukasus galit pamirkyt kokiam Topsine, ar Previkūre, po to gerai išdžiovinkit ir iki sodinimo laikykit kambario temperatūroj. Ir dar, iškasinėkit tulpes kasmet. Keiskit sodinimo vietą. Pavasarį reikėtų nupurkšt vario preparatais.
Atsakyti
ar ziedams nuzydejus reikia nupjauti kotelius? Jei taip, kiek cm palikti? g.gif
Atsakyti
Kotelių nupjaut nereikia, reikia tik nulaužyt nužydėjusius žiedus.
Atsakyti
mano tulpes lyg ir isvenge kekerinio puvinio, beliko nuraveti, ko gero patresti, tik dar nezinau kuo. Nuskinti nuzydejusius ziedus ir beliks iskasti, kai subres.
Mano paskutine tulpiu puokste is darzo:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(nute2 @ 2014 05 16, 10:04)
Kotelių nupjaut nereikia, reikia tik nulaužyt nužydėjusius žiedus.

O aš nupjaunu iki trečio lapo .Kaip ten gėlynas atrodytų,kai tokie stagarai styrotų g.gif
.Ypač,kai jų daug,ne dešimt vienetų...
Atsakyti
Na, neilgai tie stagarai styros, tuoj reiks kast. Tulpes geriausia skint, pjaunant peiliu galima pernešt margligės virusą.
Atsakyti
Kas dar žydi ax.gif

user posted image

Triumph Purple Mixas

user posted image

Orange Princess

user posted image

Queen of Night-labai atspari, išliekanti bet kokiomis sąlygomis augdama.

user posted image

Prinses Irene

user posted image

Aguilla

user posted image

Cafe Noir-bent tokiu pavadinimu pirkau du svogūnėlius ,,Žalioj stotelėje''.

user posted image
user posted image

Ir padėkit sužinoti ką čia auginu, nes tokių tikrai nepirkau, g.gif bet patiko, labai gražios thumbup.gif
Atsakyti
Mano dar zydincios tulpes wub.gif smile.gif
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(nute2 @ 2014 05 16, 20:17)
Na, neilgai tie stagarai styros, tuoj reiks kast.  Tulpes geriausia skint, pjaunant peiliu galima pernešt margligės virusą.

Aš neiškasu,nes fiziškai nepajėgčiau kasmet tokius kiekius iškast,paskui vėl užkast schmoll.gif .Čia maždaug trečdalis auginamų.Foto pernykštė,bet ir šiemet tas pats,tik puse šimto daugiau biggrin.gif
user posted image
Pjaustau peiliu,prieš kiekvieną vis žemėn įkišdama.Kol kas jokio viruso neužnešiau schmoll.gif .
Atsakyti
OHO VAIZDELIS thumbup.gif Ir kiek laiko taip neiškastos auga?
Atsakyti