Įkraunama...
Įkraunama...

Tulpės

QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2012 06 13, 12:58)
kas čia sakė, kad nukirpo tulpių žiedus?......Tulpių žiedus reikia nulaužti, nes kerpant ant žirklių ar peilio persineša nuo ligotų ant sveikų užkratas.

aš sakiau, nes taip darau - nukerpu palei apačią sekatoriumi palikdama kotelį su trim lapais. Žinau, kad laužti reikia ir mielai nulaužčiau, bet nesilaužia, lenkiasi kotas, bet nelūžta, o palikus aukštesnes man labai negražu. Kitiems nerekomenduoju taip daryt, bet man tinka ax.gif Labai noriu tikėt, kad pas mane sveikos, o jie ne, tai ką jau padarysi rolleyes.gif

QUOTE(nute2 @ 2012 06 13, 13:04)
Picture auginu.  Jos ružavos, o šitos pas mumriką atrodo violetinės.

taip, turiu ir Picture - jos tikrai rožinės spalvos, o vat šios tikrų tikriausios violetinės - nuotraukoje tikroji jų spalva ax.gif
Atsakyti
Pradėjau iškasti kai kurias tulpių rūšis, bet radau ir supuvusių, kitų gumbeliai nedidoki,nes žemė labai sausa. Kad ir palyja vos vos tai net žemės paviršiaus normaliai nesudrėkina. Kaip reikia lietaus visiems augaliukams. ax.gif
Atsakyti
[quote=mumrikas,2012 06 13, 10:31]
Pas mane gėlyne vis dar yra žydinčių tulpių - vat šitos , Blue Parrot, toks vaizdas, kad užsimarinavo - vis dar žydi ir žiedlapių barstyt neskuba biggrin.gif Juokingiausia, kad prie kiekvieno žiedo yra po nukarusį žiedlapį ir jie taip kabo jau kelias savaites biggrin.gif

Kaip faina dar tupės savo žiedais lyg šiol džiugina. Pas mane jau seniai nužydėjo. Reiks paieškoti velyvesnių veislių, kad birželyje žydėtų.

[quote=staselė,2012 06 15, 19:32]
Pradėjau iškasti kai kurias tulpių rūšis, bet radau ir supuvusių, kitų gumbeliai nedidoki,nes žemė labai sausa. Kad ir palyja vos vos tai net žemės paviršiaus normaliai nesudrėkina. Kaip reikia lietaus visiems augaliukams. ax.gif
[/quote]
Pritariu lietaus labai reikia visiems augaliukams. O jūs iškastus tulpių svogūnus specialiai apdorojat. Visų dar nenukasiau tai nežinau kaip ten kiti svogūneliai. Bet kitoje vietoje iškasti dideli svogūnai ir su vaikučiais.
Atsakyti
QUOTE(Neris @ 2012 06 15, 20:28)
Pritariu lietaus labai reikia visiems augaliukams. O jūs iškastus tulpių svogūnus specialiai apdorojat. Visų dar nenukasiau tai nežinau kaip ten kiti svogūneliai. Bet kitoje vietoje iškasti dideli svogūnai ir su vaikučiais.

Iškastų tulpių niekuo neapdoroju, tik prieš sodinimą reikės arba vandeny su kalio permanganatu arba kokiam fungicide pamirkyti, kad būtų atsparesnės ligoms.
Atsakyti
O kada dabar jau sodinsit tulpes.

Aš pirmi metai turėjau, iškasiaus, dabar jau gražūs svogūnėliaia laukia eilės. O gal pavasariui palikti
Atsakyti
QUOTE(Juračiuks @ 2012 09 14, 22:07)
O kada dabar jau sodinsit tulpes.

Aš pirmi metai turėjau, iškasiaus, dabar jau gražūs svogūnėliaia laukia eilės. O gal pavasariui palikti

tulpes sodinamos rudeni,gal yra tokiu kurias pavasari sodina, bet as apie tokias negirdejau.
Atsakyti
QUOTE(Juračiuks @ 2012 09 14, 22:07)

Tulpių pavasariui tikrai negalima palikti - visur rekomenduojama radus nepasodintas tulpes net žiemos pradžioj pasodint. Joms žydėjimui ir augimui būtinas šaltasis periodas.

Aš turiu parsisiuntusi iš Rumės kelių veislių svogūnėlius, bet be spalio vidurio dar tikrai nesiruošiu sodint - įsišaknijimui joms reikia apie dviejų savaičių, o tokiame gylyje kuriame jos sodinamos įšalo nebūna ir iki gruodžio pradžios mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 09 14, 22:44)
Tulpių pavasariui tikrai negalima palikti - visur rekomenduojama radus nepasodintas tulpes net žiemos pradžioj pasodint. Joms žydėjimui ir augimui būtinas šaltasis periodas.

Aš turiu parsisiuntusi iš Rumės kelių veislių svogūnėlius, bet be spalio vidurio dar tikrai nesiruošiu sodint - įsišaknijimui joms reikia apie dviejų savaičių, o tokiame gylyje kuriame jos sodinamos įšalo nebūna ir iki gruodžio pradžios mirksiukas.gif

g.gif o tai kokiam gylyje,ne tris x svogūno dydis ax.gif
Atsakyti
O gal kas turi parduoti savo tulpyciu svoguneliu? Tiek zydejimo metu buvo graziu foto,tai gal kas turi pasidalinti? bigsmile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Komilfo* @ 2012 09 15, 08:33)
g.gif  o tai kokiam gylyje,ne tris x svogūno dydis  ax.gif

Aš visad sodinu trijų svogūnėlių gylyje 4u.gif
Atsakyti
sveikos, tulpiu myletojos!!

as, kaip pradedancioji miciurininke, turiu klausima - kaip vadinasi tos paprastos kraujo raudonumo tulpes, kur kiekvienam darzelyje auga? Na, jei suprantat, ka turiu omenyje lotuliukas.gif bandysiu savo netekti kompensuoti.. doh.gif
as ju turejau pasodinusi prie namo sienos, taip graziai zydejo, bet atejo trinkeliu klojejai ir man nespejus issikasti (buvau isvaziavusi, o vyras zaraza neiskase) viska ten apverte, smeliu uzpyle ir trinkeles suklojo, kaput mano tulpynui... verysad.gif
o buvo toookios grazios ir raudonos...

o gal kas turit Vilniuje? Susirokuotume.. Nes jau tuoj metas sukist i zeme.
Atsakyti
QUOTE(RitaRazi @ 2012 09 26, 09:07)
sveikos, tulpiu myletojos!!

as, kaip pradedancioji miciurininke, turiu klausima - kaip vadinasi tos paprastos kraujo raudonumo tulpes, kur kiekvienam darzelyje auga? Na, jei suprantat, ka turiu omenyje  lotuliukas.gif bandysiu savo netekti kompensuoti.. doh.gif
as ju turejau pasodinusi prie namo sienos, taip graziai zydejo, bet atejo trinkeliu klojejai ir man nespejus issikasti (buvau isvaziavusi, o vyras zaraza neiskase) viska ten apverte, smeliu uzpyle ir trinkeles suklojo, kaput mano tulpynui... verysad.gif
o buvo toookios grazios ir raudonos...

o gal kas turit Vilniuje? Susirokuotume.. Nes jau tuoj metas sukist i zeme.

Maximoj neziurejot?
kaip tik akcija geliu svoguneliams smile.gif
Atsakyti