Įkraunama...
Įkraunama...

Tulpės

QUOTE(Modeen @ 2013 10 17, 14:22)
.....teks pavargti. Aš nors po vieną gabalą kasmet pabandyčiau atsirūšiuot.

Bėda ta, kad aš, pertvarkydama gėlynus-šabakštynus, jas visas iškasiau (kai kurios jau buvo beveik pusės metro gylyje ir nežydėjo) ir sumečiau į vieną krūvą. Po to pasodinau darže. Gražu, kai sužydi: margas laukas. Bet norėčiau perkelti į gėlynus, po truputį atsirenku. O ką galite patarti apie jau žydinčių persodinimą?
Atsakyti
Žydinčių negalima. Tais metais jau neužaugs reikiamo dydžio svogūnai, sekančiais metais nežydės.
Jeigu jos būtų pasodintos darže lysvėj, tai galima atrinkt.
Atsakyti
QUOTE(sivita @ 2013 10 17, 15:13)
Sakykit, kaip atrūšiuot sumaišytas? Nebent žydinčias persodint, sugrupuot... Jau kelinti metai bandau įvairiai žymėti, raišteliais rišti, bet bergždžias darbas - užrašai išblunka, raištelių tiek skirtingų nėra... O gavau sodybą su daug tulpių, ir gražių, skirtingų, bet su didele betvarke...

As su juodu markeriu ant lapu zymiu, pvz., rs- rausva, V- violetine, B-bordo, bet as tik pagal spalvas, kas nori dar ir pagal rusis, tai nezinau....
Atsakyti
QUOTE(sivita @ 2013 10 17, 14:13)
Sakykit, kaip atrūšiuot sumaišytas? Nebent žydinčias persodint, sugrupuot... Jau kelinti metai bandau įvairiai žymėti, raišteliais rišti, bet bergždžias darbas - užrašai išblunka, raištelių tiek skirtingų nėra... O gavau sodybą su daug tulpių, ir gražių, skirtingų, bet su didele betvarke...

jei jų daug, tai ir nereikia norėti vienu kartu visas atrūšiuoti, nes būtų labai jau kruopštus ir varginantis darbas smile.gif galima būtų susižymėti pirmais metais tas, kurios labiausiai vertos dėmesio, jas pavadinti vardu, jog lengviau būtų vėliau atskirti, kur kurios, na ir taip palaipsniui išsirūšiuosit mirksiukas.gif

dėl žymėjimo, tai man pasiteisino žymėjimas spalvotais siūlais, pririši prie kotelio tam tikros spalvos, pasižymi užrašuose kuriai spalvai kokį siūlelį užrišai ir vėliau gali jau kasti, nes siūlas laikosi ir lapams nuvytus smile.gif
dar gėlynuose naudoju vienkartinius peilius - ant jų markeriu užrašai info ir įsmeigi prie augalo smile.gif
dar patogus būdas - augalams žymėti skirti žymekliai, prie jų kartu būna ir specialus pieštukas, kuris gerai išsilaiko užrašius
aš daug gėlyčių taip susižymiu, nes vėliau pasimiršta ir gresia išravėjimas biggrin.gif
Atsakyti
pat geriausias rašiklis žymekliams,paprastas pieštukas,nei saulė nublukina nei lengvai nuplausi thumbup.gif aišku aš rašau ant vienkartinių peilių ax.gif
o tulpes irgi buvau su spalvotais siūlais susižymėjusi smile.gif
Atsakyti
Dėkoju už pasidalinimus patirtim. Gera idėja žymėti siūlais :-) Iki šiol per du metus atrinkau šiek tiek, kiek reikia gėlynui. O aš, naivuolė, galvojau, kad viskas bus greičiau...
Atsakyti
Elektros prekių skyriuje būna pirkti žalios siauros izoliacijos, ant jos neblunkančiu markeriu užrašau veislę/spalvą ar pan. ir apsuku aplink kotelį. Izoliacija prapuola žaliuose lapuose (neatrodo taip netvarkingai, kaip žymekliai/vienkartiniai peiliukai) ir puikiai laikosi. Vienintelis svarbus dalykas, nepralaukti, kol nukrenta koteliai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 17 spalio 2013 - 21:03
QUOTE(sivita @ 2013 10 17, 20:41)
...Gera idėja žymėti siūlais :-) 

Su 3 spalvų siūlais galima 6 žymėjimus padaryti. Pvz.: juodas, baltas, raudonas, juodas-baltas, juodas-raudonas, baltas-raudonas.
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2013 10 17, 22:59)
Elektros prekių skyriuje būna pirkti žalios siauros izoliacijos, ant jos neblunkančiu markeriu užrašau veislę/spalvą ar pan. ir apsuku aplink kotelį. Izoliacija prapuola žaliuose lapuose (neatrodo taip netvarkingai, kaip žymekliai/vienkartiniai peiliukai) ir puikiai laikosi. Vienintelis svarbus dalykas, nepralaukti, kol nukrenta koteliai...

Žymekliai ar vienk, peiliai tikrai neatrodo netvarkingai - taip žymima visur, kas seka veisles rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2013 10 18, 08:25)
Žymekliai ar vienk, peiliai tikrai neatrodo netvarkingai - taip žymima visur, kas seka veisles rolleyes.gif

Čia skonio reikalas 4u.gif Kadangi nesodinu lysvėse, turiu nedaug ploto ir vienoje vietoje būna daug rūšių po kelis svogūnėlius, žymekliai bet kokiu atveju nepasiteisina, nes tulpių rūšys vis tiek susipainioja. Kai pažymėtas kiekvienas daigelis - daug lengviau atskirti ir vaizdas tvarkingesnis smile.gif
Atsakyti
aš pati naudoju žymeklius, nes man būtina žinoti, kas kur, ypač kai šviežiai persodinu ar naują augalą turiu. Bet kai tulpės pražysta aš išimu žymeklius, nes norisi pasimėgauti grožiu, o žymekliai man primena kokio universiteto botanikos sodą ar veisimo ūkį smile.gif Be to aš turiu kompe susibraižius visus daržus ir gėlynus ir jei pamirščiau, kur kokia tulpė (o taip jau nebeatsitinka, aš jas iš akių pažįstu smile.gif ), tai visada galiu pasitikslinti, ką kur pasodinau.
Atsakyti
QUOTE(Modeen @ 2013 10 18, 14:00)
.... nes norisi pasimėgauti grožiu, o žymekliai man primena kokio universiteto botanikos sodą ar veisimo ūkį smile.gif ...

va apie tai ir kalbu smile.gif kai norisi mėgautis tulpių grožiu - visokie žymekliai tikrai gadina vaizdą, todėl norisi, kad jie matytųsi kuo mažiau drinks_cheers.gif
Atsakyti