Kur dedate tulpiu vaikus, ju gi devynios galybes prisikaupia, kur nors darze, ar ismetate ar...????
QUOTE(kuzdaite @ 2013 10 16, 14:19)
Kur dedate tulpiu vaikus, ju gi devynios galybes prisikaupia, kur nors darze, ar ismetate ar...????
aš į atskirą vietą vaikus sodinu, bet irgi pagal veisles. kai paauga ir žiedą išleidžia, tada eina prie didelių. bet aš dauginu jas. o kitos išmeta, atiduoda sumaišytas, ar kitaip atsikrato.
Siemet visu vaikus i viena deze sumeciau, tai darbar teks kur darze jiems vieta rasti, paskui bus sunku, kai prades zydeti, vel reikes po viena blusit - cia raudona, cia geltona, ir t.t.
Ka siemet idomaus is tulpiu pasodinot, as tai juodu gavau, nes dar vis neturejau, tada melynu, nors labai abejoju, kad tokios bus ir mama kazka is muges atveze, pykau, kad neuzsirase nei kas, nei kaip....
Ka siemet idomaus is tulpiu pasodinot, as tai juodu gavau, nes dar vis neturejau, tada melynu, nors labai abejoju, kad tokios bus ir mama kazka is muges atveze, pykau, kad neuzsirase nei kas, nei kaip....
Ir aš šiandieną nusipirkau olandiškų 3 juodus svogūnėlius. Vadinasi ,,Cafe noir''. Na bus matyt kiek to juodumo bus, gal tik tamsiai mėlyna ar violetinė.
Mažų svogūnėlių neišmetu, sodinu ten kur pavasarį bus tuščias plotas. Kai tulpių lapai jau būna nugeltę, aplink būna suaugę aukštaūgės gėlės ir jų nebesimato. Taip paauginu iki suaugusių dydžio. Nesumaišau, sodinu atskiromis veislėmis.
Ir VALIO IKi 17.30 pabaigiau sodinti visas tulpes. Vienas rūpestėlis atkrito.
Mažų svogūnėlių neišmetu, sodinu ten kur pavasarį bus tuščias plotas. Kai tulpių lapai jau būna nugeltę, aplink būna suaugę aukštaūgės gėlės ir jų nebesimato. Taip paauginu iki suaugusių dydžio. Nesumaišau, sodinu atskiromis veislėmis.
Ir VALIO IKi 17.30 pabaigiau sodinti visas tulpes. Vienas rūpestėlis atkrito.
evora, tai prasom i svecius, turiu vaiku daug, sodinimo iki kaklo.
Pirkau is Nojaus tulpiu, aisku, paemiau ir narcizu, ir gyvates supuve arba put pradeje
Pirkau is Nojaus tulpiu, aisku, paemiau ir narcizu, ir gyvates supuve arba put pradeje
Man tai dažniausiai taip ir būna-nusiperku didelius svogūnėlius, o po to jau surenku daug smulkesnius. Tik vienas kitas toks kaip buvo dičkis. Keičiau skirtingas žemes, bet tas jokios įtakos nerodė. Na , dabar pirmi metai susodinau dalį į krepšelius, bus matyt kiek keisis dydis. Sunkiausiai sekėsi auginti papūgines tulpes. Labai nenori daugintis ir išlikimo galimybės mažesnės. Bent jau pas mane. Gal dar ir auginti nesu įgudusi. Nes pirmais metais parduotuvinės visos gražiai pasirodo nuostabius žiedelius, o jau kitais metais viskas smulkėja ir mažėja.
QUOTE(evora @ 2013 10 17, 06:04)
Man tai dažniausiai taip ir būna-nusiperku didelius svogūnėlius, o po to jau surenku daug smulkesnius.
tai natūralu Svogūnėlis žydėdamas daug išeikvoja. Norint, kad svogūnėliai užaugtų didesni, reiktų skinti tulpėms žiedus.
QUOTE(kuzdaite @ 2013 10 16, 17:28)
Siemet visu vaikus i viena deze sumeciau, tai darbar teks kur darze jiems vieta rasti, paskui bus sunku, kai prades zydeti, vel reikes po viena blusit - cia raudona, cia geltona, ir t.t.
aš šiemet papūginių kolekciją papildžiau - Libretto parrot, super parrot, Zampa parrot, Blumex, Estella Rinjveld, Mysterious parrot, blue parrot. paskutinės dvi turėtų būti tamsios. viena violetinė, kita mėlyna. O iš turimų "juodų", tai jos vis tiek yra kitos tamsios spalvos. Black parrot yra tamsiai vyšninė, Cuban night yra tamsiai violetinė, Queen of night - labai tamsiai violetinė. Black jewel - irgi tamsiai violetinė.
aš manau, kad ne augimas krepšeliuose įtakos turi, o visgi žemė, kaip giliai pasodinta, ar užtenka drėgmės ir t.t. Pas mane visos krepšeliuose auga, pernai nekasiau, tai vienos per tuos dvejus metus priaugino po gerą saują didelių svogūnų ir krūvą mažų vaikų, o kitos nebuvo tokios vaisingos. Bet net negaliu pasakyt, kad būtent papūginės opesnės. Aš jų daug turiu, nes man jos pačios gražiausios, tai pvz. Glasnost, Flamingo, Green wave, black parrot, Rococo pasidaugino labai gerai, o blondinė prasčiau. Libretto parrot nunyko visai, tai šiemet pirkau dar kartą.
o derlingiausios buvo šerkšnotoji Pasific pearl, pilnavidurė Renown unique ir lelijažiedė Sonet - priaugino po 30 normalių svogūnėlių iš 5 sodintų, neskaitant vaikų.
Turiu papugines is Nojaus no name, tokios raudonos, tai jos man normaliai derejo, po viena dideli vaika atvede ir pacios liko dideliais svoguneliais
QUOTE(kuzdaite @ 2013 10 16, 16:28)
Sakykit, kaip atrūšiuot sumaišytas? Nebent žydinčias persodint, sugrupuot... Jau kelinti metai bandau įvairiai žymėti, raišteliais rišti, bet bergždžias darbas - užrašai išblunka, raištelių tiek skirtingų nėra... O gavau sodybą su daug tulpių, ir gražių, skirtingų, bet su didele betvarke...
QUOTE(sivita @ 2013 10 17, 15:13)
Sakykit, kaip atrūšiuot sumaišytas? Nebent žydinčias persodint, sugrupuot... Jau kelinti metai bandau įvairiai žymėti, raišteliais rišti, bet bergždžias darbas - užrašai išblunka, raištelių tiek skirtingų nėra... O gavau sodybą su daug tulpių, ir gražių, skirtingų, bet su didele betvarke...
gal fotografuot kiekvieną žydintį plotą? vasarą vis tiek lapai dar matosi, tai ir pagal nuotraukas atrinksit, kur kas. ir aišku žymėt. yra plastikiniai kabikliai sodo daržo parduotuvėse, žymekliai užriestu galiuku kaip sąvaržėlės. ant jų per vieną sezoną nenublunka užrašai su CD rašikliu užrašyti. bet jei labai daug yra, tai teks pavargti. Aš nors po vieną gabalą kasmet pabandyčiau atsirūšiuot.