kai per gilu, tai svogūnėliai smulkesni užauga. Man būtų svarbiau, kad nesušaltų, tai bandyčiau pridėti žemės ant akivaizdžiai iškilusių. O pavasarį nekreipčiau dėmesio į nelabai lygų žemės paviršių, gal mulču vizualiai išlyginčiau, jei labai akis badytų nelygumai, o vasarą jau iškasinėčiau, rudenį geram gylyje sodinčiau.
QUOTE(taburete @ 2013 10 14, 12:28)
ar Šiaulių ermitaže ,nes pas mus tikrai neradau,tik juodi pikiavimo,reiks kitu kartu konsultantės ieškoti,nors ten toks bardakas
Indelių svogūninių sodinimui būna ir didžiuose prekybcentriuose, pigiausia pirkti pavasarį..
Šiaulių ,,Ermitaže'' ir aš neradau. Kadangi čia ne Vilnius ir ne Kaunas, tai dažnai neprekiauja kai kuriomis prekėmis. Bet ,,Lyros'' (buvusieji ,,Senukai'') prekybcentry šiandien nusipirkau daug didesnių apskritų indelių. Ten telpa jau ne 5, o kokie 15 svogūnėlių. Kaina 3 lt.
QUOTE(evora @ 2013 10 14, 22:11)
Šiaulių ,,Ermitaže'' ir aš neradau. Kadangi čia ne Vilnius ir ne Kaunas, tai dažnai neprekiauja kai kuriomis prekėmis. Bet ,,Lyros'' (buvusieji ,,Senukai'') prekybcentry šiandien nusipirkau daug didesnių apskritų indelių. Ten telpa jau ne 5, o kokie 15 svogūnėlių. Kaina 3 lt.
o tai pati suabejojau savim
reiks užsukti tenai
QUOTE(evora @ 2013 10 14, 22:11)
siandien nusipirkau daug didesnių apskritų indelių. Ten telpa jau ne 5, o kokie 15 svogūnėlių. Kaina 3 lt.
gal nuotrauką galima , kaip jie atrodo, neįsivaizduoju tokių, nieko panašaus nemačiau
Nuotraukėlę nufotkinsiu ir įkelsiu. Žvilgtelkit apie 19.00 val.
Kaip ir žadėjau nufotografavau. Tik niekaip nesikrauna Fotki.com Bandysiu įkelti nuotrauką, kai galėsiu.
QUOTE(evora @ 2013 10 15, 19:01)
Kaip ir žadėjau nufotografavau. Tik niekaip nesikrauna Fotki.com Bandysiu įkelti nuotrauką, kai galėsiu.
fotki sustreikavo,pavedė ir ttt kelt per part.lt ,tik foto dydį sumažinkit iki 640berods
Šiaip taip įkėliau naujas nuotraukas. Senosois taip ir nepasirodo.
Indelio diametras-29 cm. Sudėjau didelius svogūnėlius, kad būtų galima įsivaizduoti kiek telpa. Jei dėti mažus svogūnėlius-vaikučius, tai tikrai 12-15 tilps. P irkau šiuos, nes mažų neradau, bet jei turi tos pačios veislės daugiau svogūnėlių, tai manau visai gerai.
Ir dar nusipirkau per išpardavimą-labai patiko ir forma, ir spalvų derinys.
oho, tikrai dideli. man jau atrodė didžiausi, kur 5 dideli svogūnėliai telpa, ten ~24 cm diametras
Šiaulietės,
ką tik grįžau iš centrinio turgaus ,,Žaliosios stotelės''. Ten yra indelių- žalių,mažų (diametras 20 cm.), po 1,99 lt. Palikau 22 indelius, neklausiau, gal ir dar turi. Prie turgaus esančioje ,,Ž. Stotelėje''nėra. Ten aiškino, kad šiuos vazonėlius atveža gegužės mėn. ir daugiau neveža. Vadinasi jų paiešką reikia pradėti pavasary arba vasarą.
ką tik grįžau iš centrinio turgaus ,,Žaliosios stotelės''. Ten yra indelių- žalių,mažų (diametras 20 cm.), po 1,99 lt. Palikau 22 indelius, neklausiau, gal ir dar turi. Prie turgaus esančioje ,,Ž. Stotelėje''nėra. Ten aiškino, kad šiuos vazonėlius atveža gegužės mėn. ir daugiau neveža. Vadinasi jų paiešką reikia pradėti pavasary arba vasarą.