Įkraunama...
Įkraunama...

Tulpės

QUOTE(Džigė @ 2013 10 08, 08:14)
Sveikos, kada planuojate sodinti tulpes?

Jau pardedu, kol baigsiu bus ir lapkricio vidurys doh.gif

O Jums kai kurie svoguneliai nebuna truputi papelije, ka darote tada?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kuzdaite: 08 spalio 2013 - 12:52
jau pabaigiau smile.gif
keli supelijo iš parsisiųstų, nors ir buvau išėmus iš pakelių. išmečiau, nes visi pūkeliu buvo pasidengę. O jei tik vos vos pradėję, tai galima mirkyti ir gerai nuplauti kalio permanganato tirpale.
o mano pačios vasarą iškasti ir džiovinti išsilaikė puikiai. sau yra sau, o pardavimui ir nekaip išdžiovintus duoda.
Atsakyti
kokios jus greitos thumbup.gif o as dar miegu, bet gal savaitgali jau prisiruosiu ax.gif planuoju sodinti i ledu plastmasines dezutes pridariusi skyliu, tik va galvoju ar nebus joms per seklu? Gal zinote kokiu gyliu saknys auga?
Atsakyti
QUOTE(Džigė @ 2013 10 09, 09:15)
kokios jus greitos  thumbup.gif  o as dar miegu, bet gal savaitgali jau prisiruosiu  ax.gif  planuoju sodinti i ledu plastmasines dezutes pridariusi skyliu, tik va galvoju ar nebus joms per seklu? Gal zinote kokiu gyliu saknys auga?

Tai juk dėžutę su svogūnais galite įleisti į kokį tik norit gylį mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rim @ 2013 10 09, 10:34)
Tai juk dėžutę su svogūnais galite įleisti į kokį tik norit gylį  mirksiukas.gif

pirma karta bandysiu aplamai tulpes sodinti , tai galvoju kaip jas rasti paskiau biggrin.gif taip suprantu kad dezute igilinti reikia o ant virsaus zemiu uzberti? Turiu 7 rusis tulpiu, labai noreciau ju nesumaisyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Džigė @ 2013 10 09, 09:47)
pirma karta bandysiu aplamai tulpes sodinti , tai galvoju kaip jas rasti paskiau biggrin.gif taip suprantu kad dezute igilinti reikia o ant virsaus zemiu uzberti?  Turiu 7 rusis tulpiu, labai noreciau ju nesumaisyti smile.gif

jei tik 7 rūšis, tai nusipirkit tam skirtus krepšelius, neverta vargti su skylių darymu, vis tiek jų bus per mažai, per retai, šaknys neįsiskverbs giliai į gruntą, galit prarasti svogūnėlius. Jei jau nusprendėte, kur sodinsite, kaip derinsite (pagal spalvas vienas tulpes šalia kitų, ar skirtingose vietose), tai iškaskite ten duobes vienam ar keliems krepšeliams. Gylis apie kastuvą. tada į dugną pilkit papurentą žemę. jei gera buvo, tai tą pačią, jei per sunki ar prasta, tai pamaišykit su kokiu kompostu ar neutralizuota durpe. dėkit krepšelius ir pamatuokit, ar yra trijų svogūnėlių aukštis. jei reikia, kilstelkit aukščiau krepšelius, papildama žemių po jais, ar įspausdama giliau, jei trūksta gylio. Į krepšelį mestelkit žemių, kad svogūnėliai laikytųsi ir užpilat minkšta žeme ant viršaus iki pat žemės lygio. Palaistot, jei sukrito žemė papilat dar saują kitą. Aš visada susmaigstau žymeklius su pavadinimais, man svarbu žinoti, ką auginu. Viskas. Mulčiuoti galima iš karto arba pradėjus šalti.
šiemet turiu kelias nuotraukas, fotkinau kai sodinau, nes l.daug sodinau, norėjau nesumaišyt ir atsirinkti kai reikės, bet nuotraukos dar fotike, tai gal ryt nusipumpuosiu ir galėsiu parodyt, kaip ten tuose krepšeliuose sodinau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 09 spalio 2013 - 09:33
QUOTE(Paladė @ 2013 10 09, 11:30)
jei tik 7 rūšis, tai nusipirkit tam skirtus krepšelius, neverta vargti su skylių darymu, vis tiek jų bus per mažai, per retai, šaknys neįsiskverbs giliai į gruntą, galit prarasti svogūnėlius. Jei jau nusprendėte, kur sodinsite, kaip derinsite (pagal spalvas vienas tulpes šalia kitų, ar skirtingose vietose), tai iškaskite ten duobes vienam ar keliems krepšeliams. Gylis apie kastuvą. tada į dugną pilkit papurentą žemę. jei gera buvo, tai tą pačią, jei per sunki ar prasta, tai pamaišykit su kokiu kompostu ar neutralizuota durpe. dėkit krepšelius ir pamatuokit, ar yra trijų svogūnėlių aukštis. jei reikia, kilstelkit aukščiau krepšelius, papildama žemių po jais, ar įspausdama giliau, jei trūksta gylio. Į krepšelį mestelkit žemių, kad svogūnėliai laikytųsi ir užpilat minkšta žeme ant viršaus iki pat žemės lygio. Palaistot, jei sukrito žemė papilat dar saują kitą. Aš visada susmaigstau žymeklius su pavadinimais, man svarbu žinoti, ką auginu.  Viskas. Mulčiuoti galima iš karto arba pradėjus šalti.
šiemet turiu kelias nuotraukas, fotkinau kai sodinau, nes l.daug sodinau, norėjau nesumaišyt ir atsirinkti kai reikės, bet nuotraukos dar fotike, tai gal ryt nusipumpuosiu ir galėsiu parodyt, kaip ten tuose krepšeliuose sodinau.

Labai didelis dekui uz paaiskinima smile.gif 4u.gif jei turesite laiko perkelti nuotraukas butu liuks smile.gif sestadieni vaziuosiu sodinti smile.gif bigsmile.gif man 7 rusys jau daug biggrin.gif bijau pagalvoti kiek pas jus biggrin.gif
Atsakyti
rūšių virš 40 smile.gif
naujų tik po kelis svogūnėlius, o 2011 gale sodintos "atsivedė" po saują gerų svogūnėlių ir saujelę mažų vaikų smile.gif Kai kurių rūšių iš 5 pirktų svogūnėlių užderėjo 20-30 gražių stambių jauniklių.
Didieji svogūnėliai pavasarį džiugins akį (tikiuosi, kad kai kur pavyko suderinti spalvas), o mažuosius susodinau į vaikų darželį.
kada nors tikiuos turėti "keukenhofą" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2013 10 09, 13:14)
rūšių virš 40 smile.gif
naujų tik po kelis svogūnėlius, o 2011 gale sodintos "atsivedė" po saują gerų svogūnėlių ir saujelę mažų vaikų smile.gif Kai kurių rūšių iš 5 pirktų svogūnėlių užderėjo 20-30 gražių stambių jauniklių.
Didieji svogūnėliai pavasarį džiugins akį (tikiuosi, kad kai kur pavyko suderinti spalvas), o mažuosius susodinau į vaikų darželį.
kada nors tikiuos turėti "keukenhofą" smile.gif

Vau bigsmile.gif pavasari butu nuostabu pamatyti wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Džigė @ 2013 10 09, 13:38)
Vau  bigsmile.gif  pavasari butu nuostabu pamatyti  wub.gif

neaišku, kas išėjo g.gif , gal nieko gero
Atsakyti
O kodel sodinate i indelius, ka tas duoda blush2.gif blush2.gif blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kuzdaite: 09 spalio 2013 - 12:57
QUOTE(kuzdaite @ 2013 10 09, 13:56)
O kodel sodinate i indelius, ka tas duoda blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif  4u.gif

aš sodinu dėl to, kad noriu dauginti savo tulpes ir nenoriu, kad pasimestų ar susimaišytų vaikai. dabar iškasu ir vienos rūšies visi kartu vienam krepšely. O kita priežastis - mano laukinė sodyba, ne kolektyvinis sodas, ir yra daug lauko graužikų, tai iš krepšelių neišnešioja svogūnėlių. arba mažiau išnešioja, jei sugeba ten pakliūti.
tik krepšeliai specialūs, turbūt matėt.
o jei jums nelabai svarbu, kiek kokių rūšių vaikų užaugs ar neužaugs, kiek kokia pelė nusineš, tai paprastai galima į žemę sukaišiot.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 09 spalio 2013 - 13:11