Saintlina, nerealus kiekis tulpiu
Mano tulpes vos puse grozio atskleide... Butinai kasiu siemet jas.
QUOTE(xxkamane @ 2013 05 14, 13:55)
Merginos as vat is tu laiku kai augindavo pardavimui tulpiu svogunelius prisimenu, kad suzydejus tulpems reikdavo jiems "nurauti galvas", kad svonugai didesni butu ar tai tiesa? as vat galvoju o jei dabar "gerai prazydusioms" nugnybti? ar tai nieko neduoda? nes as dabar tik byrancias nuskabau
Bet juk kai auginame sau, kad grožėtis žiedais, o ne pardavimui, tai kaip ir nėra prasmės tas galvas vos pražydusias rauti. Juk tulpės ir taip trumpai žydi. Pamenu man kaimynė per tvorą šaukdavo - rauk tu joms galvas, kitąmet didesnės bus- bet tai kam tada visus metus laukti jų žiedų. O profesionaliems augintojams - kitas tikslas- kuo didesnius svogūnus užauginti.
QUOTE(saintlina @ 2013 05 14, 13:01)
taip, teisybė. Pamenu, kad krepšiais skindavau. O gaila kaip būdavo
Taip, ziauriai gaila budavo, o galvos dyyydeles raudonos....
Papildyta:
QUOTE(nijole0619 @ 2013 05 14, 13:41)
Bet juk kai auginame sau, kad grožėtis žiedais, o ne pardavimui, tai kaip ir nėra prasmės tas galvas vos pražydusias rauti. Juk tulpės ir taip trumpai žydi. Pamenu man kaimynė per tvorą šaukdavo - rauk tu joms galvas, kitąmet didesnės bus- bet tai kam tada visus metus laukti jų žiedų. O profesionaliems augintojams - kitas tikslas- kuo didesnius svogūnus užauginti.
aisku del ziedu, koks ten biznis is 5 keru ir kaina nemanau, kad labai keisis kur pirkta is pradziu, ne tie laikai ir tikslas ne toks.
as ir nesiuliau rauti vos prazydusias, zinoma, kad gaila, bet jau kai matoma, kad jos zydejimo laikas i pabaiga tai rauna kas ar palieka kol visai nubyres?
QUOTE(xxkamane @ 2013 05 14, 14:28)
bet jau kai matoma, kad jos zydejimo laikas i pabaiga tai rauna kas ar palieka kol visai nubyres?
aš nuskinu, kai jau matau, kad į pabaigą.
O dabar mažesnėms iškart nuskabiau žiedelius. Tegul svogūnėlius auginasi.
aciu saintlina
QUOTE(xxkamane @ 2013 05 14, 15:28)
bet jau kai matoma, kad jos zydejimo laikas i pabaiga tai rauna kas ar palieka kol visai nubyres?
Kai jau negražiai atrodo- apskabau galvutes- jos labai lengvai lūžta.
saintlinos tulpių marios pritrenkė kiekiu, na o jediaros tulpių grožis kaip visada- lyg kokiam vernisaže..
oi kiek grožių praleidau ! nuostabūs žiedai visų, nebesucitavau jau kitų,
et visgi gražios tos gėlės tulpės mano jau psio, nužydėjo, likodar 3 su tuoj tuoj nukrentančiais geltonais žiedais..
et visgi gražios tos gėlės tulpės mano jau psio, nužydėjo, likodar 3 su tuoj tuoj nukrentančiais geltonais žiedais..
paklausiu, aišku, nelabai protingai.. Ale - o tulpės netyčia nesikryžmina?
Peržiūrėjau pernykštes savo tulpių nuotraukas, ir pati nustebau, kiek daug nuostabių ir įvairių buvo. Šiemet daugelio žiedų tikrai nėra
Pvz, va tos baltos su raudona apdaila. Šiemet tokių nėr, bet yra rožinės su lygiai tokiu tamsesniu raštu
Peržiūrėjau pernykštes savo tulpių nuotraukas, ir pati nustebau, kiek daug nuostabių ir įvairių buvo. Šiemet daugelio žiedų tikrai nėra
Pvz, va tos baltos su raudona apdaila. Šiemet tokių nėr, bet yra rožinės su lygiai tokiu tamsesniu raštu
vant man irgi tas knieti, nes man tai kazkaip irgi atrode, kad jos gali "apsidulkinti", o paskui vienas toks zmogus man paporino, kad jas negalima skirtingas vienom ir tom paciom zirklem skinant kirpti kelias nevienodas, kad neva per syvus, tai vat mane irgi domina kokia yra tikroji tiesa.
Na ir grožybės puslapis po puslapio... visoms
Saintlina, tokias neplanuotai dryžuotas raukit be gailesčio - jos virusuotos todėl ir maino spalvas kasmet. Nenaikinant gali užkrėsti kitas ir net nebūtinai per sultis, užtenka bitės patupėjimo ant tokių žiedų.
Užtat kaip gražiai atrodys vazoj
Saintlina, tokias neplanuotai dryžuotas raukit be gailesčio - jos virusuotos todėl ir maino spalvas kasmet. Nenaikinant gali užkrėsti kitas ir net nebūtinai per sultis, užtenka bitės patupėjimo ant tokių žiedų.
Užtat kaip gražiai atrodys vazoj
Saintlina, ne virusuotos tos tulpes, tiesiog gal slapioj vietoj auga ir neisziemojo, arba svogunai issmulkejo ir dabar ten lapu kruva, o ziedu nera. As panasias auginu o gal net tokias pat happy generation