Įkraunama...
Įkraunama...

Čiužiniai 16

QUOTE(elzeda @ 2012 08 08, 08:54)
Sveiki, dar kartą aš dėl tų kūdikių čiužinukų. Neįmanoma galiu pasakyt nusipirkt, nes bruka kokosinius nors tu pasiusk. Užsisakysiu internetu, bet šiaip dėl įdomumo: buvau keletoj prekybos vietų, tai man kaip susitarę aiškina, kad kūdikis turi gulėt kuo kiečiau, nes stuburas formuojasi-ant kokoso, aišku. Tai noriu paklaust, tiesiog dėl bendro išprusimo:
*ar kūdikių čiužinukuose kokosas apdirbamas kokiom sveikatai nepalankiom medžiagom?
*kaip pagrįstai galima paaiškinti, kad kūdikiui nereikia miegoti kuo kiečiau? Ar reikia? (susuko galvą man).

Jūs, greičiausiai, ėjote į vaikų prekių specializuotas parduotuves, kur dominuoja kokosiniai, grikiniai, pačių atsivežti iš Lenkijos. Tai, visai natūralu, kad gaunate tokią info... smile.gif
* kokoso plokštės, kurių čiužinėlyje yra 5-6( po 1cm) yra suklijuotos tarpusavyje lateksiniais klijais;
* kokoso plaušai tarpusavyje taip pat suklijuoti lateksiniais klijais;
* audinys tokiuose čiužinėliuose, dažniausiai, būna paprastas, net nesudaigstytas su sinteponu (nepaminkštintas);

O dėl kietumo, tai mes, kaip gamintojai, VISADA kūdikiui rekomenduosime pilnavidurį čiužinuką ( pvz. SAPNELIS), tvirtesnį, kietesnį (bet neperkietą), šiek tiek elastingą, kur vaikutis truputį įspaus paviršių, o ne lentą, plokštę, kuri sudarys vaikučiui stuburiuko laužimą.
Mes sakome, kad besivystančiam organizmui, kaulams, raumenims, reikalingas "treniruoklis" ištisą parą, kad raumenukai pastoviai dirbtų, tvirtėtų.
Ypač kūdikiui nerekomenduojame spyruoklinių, minkštų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lonas: 08 rugpjūčio 2012 - 09:11
Sveiki, ieskom ciuzinio teveliams.
Siuo metu miega ant Padvaisko ciuzinio.
Isigijo Dormeo reniew 7 cm uzmete ant virsaus, ir, zinoma, miego kokybe nuo to nepagerejo, nes Padvaisko ciuzinys jau kaip reikalas "isguletas".
Ciuzinio ismatavimai 170x200 cm.
Tevuku svoriai/ugiai: 80 kgx160 cm ir 105 kg x 180 cm.

As buciau linkus uzsisakyti kietesnio paralono pagrinda ir uzmesti ant virsaus ta nauja Dormeo reniew (nes gi neismesi dabar to naujo daikto).

Gal kas ka galetu patarti?

Atsakyti
QUOTE(elzeda @ 2012 08 08, 09:54)
Sveiki, dar kartą aš dėl tų kūdikių čiužinukų. Neįmanoma galiu pasakyt nusipirkt, nes bruka kokosinius nors tu pasiusk. Užsisakysiu internetu, bet šiaip dėl įdomumo: buvau keletoj prekybos vietų, tai man kaip susitarę aiškina, kad kūdikis turi gulėt kuo kiečiau, nes stuburas formuojasi-ant kokoso, aišku. Tai noriu paklaust, tiesiog dėl bendro išprusimo:
*ar kūdikių čiužinukuose kokosas apdirbamas kokiom sveikatai nepalankiom medžiagom?
*kaip pagrįstai galima paaiškinti, kad kūdikiui nereikia miegoti kuo kiečiau? Ar reikia? (susuko galvą man).

Lonas daug maž bendrinę informaciją pateikė, tik nutylėjo, kad kokosas dar supurkštas chemikalais nuo grybelio ir bala žino ko. Be to, tie lateksiniai klijai dažnai mėgiami praskiesti su formaldechidiniais klijais, kurie smarkiai viršyja normas, bent jau tie kurie patenka į mūsų rinkas.
Kuo minkštesnis čiužinys, tuo ramiau vaikas miega. Jo svoris toks mažas, kad jis jokio čiužinio neįspaudžia tiek, kad miegotų duobėje, todėl jis labiau jaučia atramos vietose komfortą, o stuburas jo vis tiek dirba taip kaip reikia. Svarbiau oro cirkuliacija, kuri gaunama perforacijos pagalba.
Babysnycek Nova iš materasso kolekcijos kaip pavyzdys.
Papildyta:
QUOTE(Lolute @ 2012 08 08, 10:46)
Isigijo Dormeo reniew 7 cm uzmete ant virsaus, ir, zinoma, miego kokybe nuo to nepagerejo, nes Padvaisko ciuzinys jau kaip reikalas "isguletas".

As buciau linkus uzsisakyti kietesnio paralono pagrinda ir uzmesti ant virsaus ta nauja Dormeo reniew (nes gi neismesi dabar to naujo daikto).

Porolono gabalą galite pirkti iš Vita baltic, Lono. Dar galima nusipirkti Amadeo HR ir ant viršaus tą antčiužinį, irgi gautūsi neblogai.
Atsakyti
Kad jau apie vaikų čiužinys prakalbom... Šiaip mūsų vaikas miegojo su mumis ant viskoelastinio čiužinio, auga tiesus ir sveikas smile.gif Ir gal dar kurį laiką miegos, bet visko gali būti, kad kažkada užsinorės į savo lovytę. O ten pūpso beveik nenaudotas kokosinis. Kadangi vaikas jau didelis, tai pirkti naujo čiužinio į mažą lovytę kaip ir neapsimoka, o didesnės lovos kol kas nėra kur pastatyti. Įdomu, ar būna antčiužiniai vaikiškiems čiužiniams? Kad būtų galima paminkštinti tą kietą kokosą ir kažkiek izoliuoti visą chemiją, nors spėju, per du metus ji jau spėjo išsigaruoti.
Atsakyti
QUOTE(Jolantukas Z @ 2012 08 07, 22:32)
Sveiki. Visai pasimėčiau info-upėje  ax.gif

Įeškau sau nebrangu čiužynį 160x200, kaina apie 1500.
Bet turių problemų su nugara ir norėtusi kaip visada geresnio  smile.gif
Mūsų svoriai:  167x65 ir 180x89.

Gal įmanomas koks kainos-kokybės variantas mano atveju?

Is poliuretaniniu pasidomekite Variolux Schaum H2 arba Vital Pur arba Prestige KS 55;

Is kiseniniu spyruokliu Royal Star arba Prestige TFK 100L H2 kietumo.
Papildyta:
QUOTE(elzeda @ 2012 08 08, 09:54)

Rinkites ciuzinukus su putu poliuretano uzpildu ir su trikotaziniais daigstytais su sinteponu uzvalkaliukais, ciuzinuka vaikui butinai rinkciausi patikimo gamintojo.

Siulau pasidometi, kaip visada, Baby de Luxe arba Baby Plus ciuzinukais, jie yra vidutinio kietumo, visos naudojamos medziagos "Baby klases", si klase priskiriama tik tokiems produktams, kurie yra visiskai nekenksmingi ir tinkami kudikiams bei vaikams.
Papildyta:
QUOTE(Justesea @ 2012 08 08, 15:12)
Kad jau apie vaikų čiužinys prakalbom... Šiaip mūsų vaikas miegojo su mumis ant viskoelastinio čiužinio, auga tiesus ir sveikas smile.gif Ir gal dar kurį laiką miegos, bet visko gali būti, kad kažkada užsinorės į savo lovytę. O ten pūpso beveik nenaudotas kokosinis. Kadangi vaikas jau didelis, tai pirkti naujo čiužinio į mažą lovytę kaip ir neapsimoka, o didesnės lovos kol kas nėra kur pastatyti. Įdomu, ar būna antčiužiniai vaikiškiems čiužiniams? Kad būtų galima paminkštinti tą kietą kokosą ir kažkiek izoliuoti visą chemiją, nors spėju, per du metus ji jau spėjo išsigaruoti.

hmm...
bus paprastesne misija isigyti nauja ciuzinuka, nes numatomas antciuzinis bus nestandartiniu matmenu, kainuos panasiai, kiek ir naujas vaikiskas ciuzinukas.

O paprasto porolono gabalo i vaiko (ir ne tik i vaiko) lovyte nedekite, tikrai nezinia, kokiuose jis Senuku ar Ermitazo prekybcentriuose ar sandeliuose gulejo, ir plius nezinia salia kokiu medziagu jis ten gulejo...
Papildyta:
QUOTE(Lolute @ 2012 08 08, 10:46)

Su intencija, kad reniew is namu niekur nebus isgabentas, tevukams siulau pasidometi Medi Sleep ciuziniu, jis su multipocket spyruoklemis, kietesnis ir tikrai sukuriantis gera atrama ciuzinys, ypac jei kombinuosite su viskoelastiniu antciuziniu.
Jei porolona (reniew) desite ant porolono (kitas kazkoks), tai tevukams bus tikrai per karsta, bijau, kad bus uz tokia dovanele jie veliau labai pikti ant Jusu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sapniukas: 08 rugpjūčio 2012 - 17:55
Labai ačiū, kas nepatingėjo suteikti info apie kūdikių čiužinukus, išsklaidėte galutinai abejones. Sėkmės Jums 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lonas @ 2012 08 08, 08:18)
Aišku, kad įmanomas variantas už panašią sumą.
Kai ir kiekvienoj srityje, galima pasiūlyti gera, labai gerą, išskirtinį gaminį už atitinkamą sumą.
Pvz. rūbų dizaineriai turi linijas PRET A PORTER( kasdieninius) ir HAUT COUTURE (išskirtinius): dizaineris tas pats, o kaina-skirtinga; automobilių gamintojai turi limuzinus ir savo asortimente siūlo pigesnius, bazinius modelius (o kokybė ta pati).

Taip kad niekada negalvokite, kad jūsų pasirinkta suma maža. Ji ne maža, o tokia, už kurią gausite atitinkamą gaminį, komplektaciją ir t.t.

Už panašią sumą galite įsigyti Jūsų poreikius atitinkantį čiužinį HARMONIJA* (vidutinio kietumo, su viskoelastiniu sluoksniu, vidine oro ventiliacija, geras prisitaikymas, tvirta atrama, garantija 7m., lietuviškos žaliavos);

arba MŪZA*  (kietesnis, 7 zonų, atvirų porų, tvirto, elastingo belgiško latekso su 10m. garantija).
Sėkmės.

QUOTE(sapniukas @ 2012 08 08, 19:06)
Is poliuretaniniu pasidomekite Variolux Schaum H2 arba Vital Pur arba Prestige KS 55;

Is kiseniniu spyruokliu Royal Star arba Prestige TFK 100L H2 kietumo.

Kaip tik masčiau apie Harmonia** arba Prestige KS 55 - kokie butu jų esminiai skirtumai mano atvėjų?
Tiesa nepamynėjau, kad vyras nemažai prakaituoja.. ar tai svarbų renkantis poliuretaninį arba viskoelastinį čiužinį? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolantukas Z @ 2012 08 08, 20:26)
Kaip tik masčiau apie Harmonia** arba Prestige KS 55 - kokie butu jų esminiai skirtumai mano atvėjų?
Tiesa nepamynėjau, kad vyras nemažai prakaituoja.. ar tai svarbų renkantis poliuretaninį arba viskoelastinį čiužinį?  blush2.gif

Miegodami ant viskoelastinio poliuretano prakaituosite labiau.
Be to rinkites ciuzini, kuri galima vartyti, nes taip bus paprasciau vedinti ciuzini.
Atsiribojant nuo visu saliskumu, Jusu situacijoje is dvieju paminetuju rinkciausi Prestige KS 55.
Atsakyti
Gal kas nepatingetu pakomentuoti si pasiulyma ar vertas demesio https://beta.lt/pane...g-roll-up-magic g.gif
Atsakyti
Dekoju visiems uz atsakymus! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mupi @ 2012 08 08, 21:23)
Gal kas nepatingetu pakomentuoti si pasiulyma ar vertas demesio https://beta.lt/pane...g-roll-up-magic  g.gif

Pas Beta nieko nepavyksta issiaiskinti, bet pas latvius pavyko rasti po tuo paciu pavadinimu, kad tai paprastas 7 zonu kiseniniu spyruokliu ciuzinys.
Susuktus vakume kiseniniu spyruokliu ciuzinius nerekomenduoju pirkti, nes buna ivairiausiu nesusipratimu del atskiru detaliu atsiklijavimu.
Atsakyti
QUOTE(Mupi @ 2012 08 08, 21:23)
Gal kas nepatingetu pakomentuoti si pasiulyma ar vertas demesio https://beta.lt/pane...g-roll-up-magic  g.gif

Už tokią kainą fiziškai negali būti kažkas vertingo iš čiužinių, nes apie 30% šios kainos sudaro komisiniai, dar gal šiek tiek jiems turi likti, kad visai ne į minusą, arba bent jau ant savų išeiti. Galų gale gauname, kad už šią kainą vos porolono pigaus gabalą su merle vietoj užvalkalo galime nusipirkti pas porolono gamintoją. Pagalvokite, kas tada turi būti sukišta į vidų, kad siūloma tokia kaina.
Atsakyti