QUOTE(elzeda @ 2012 08 08, 08:54)
Sveiki, dar kartą aš dėl tų kūdikių čiužinukų. Neįmanoma galiu pasakyt nusipirkt, nes bruka kokosinius nors tu pasiusk. Užsisakysiu internetu, bet šiaip dėl įdomumo: buvau keletoj prekybos vietų, tai man kaip susitarę aiškina, kad kūdikis turi gulėt kuo kiečiau, nes stuburas formuojasi-ant kokoso, aišku. Tai noriu paklaust, tiesiog dėl bendro išprusimo:
*ar kūdikių čiužinukuose kokosas apdirbamas kokiom sveikatai nepalankiom medžiagom?
*kaip pagrįstai galima paaiškinti, kad kūdikiui nereikia miegoti kuo kiečiau? Ar reikia? (susuko galvą man).
*ar kūdikių čiužinukuose kokosas apdirbamas kokiom sveikatai nepalankiom medžiagom?
*kaip pagrįstai galima paaiškinti, kad kūdikiui nereikia miegoti kuo kiečiau? Ar reikia? (susuko galvą man).
Jūs, greičiausiai, ėjote į vaikų prekių specializuotas parduotuves, kur dominuoja kokosiniai, grikiniai, pačių atsivežti iš Lenkijos. Tai, visai natūralu, kad gaunate tokią info...
* kokoso plokštės, kurių čiužinėlyje yra 5-6( po 1cm) yra suklijuotos tarpusavyje lateksiniais klijais;
* kokoso plaušai tarpusavyje taip pat suklijuoti lateksiniais klijais;
* audinys tokiuose čiužinėliuose, dažniausiai, būna paprastas, net nesudaigstytas su sinteponu (nepaminkštintas);
O dėl kietumo, tai mes, kaip gamintojai, VISADA kūdikiui rekomenduosime pilnavidurį čiužinuką ( pvz. SAPNELIS), tvirtesnį, kietesnį (bet neperkietą), šiek tiek elastingą, kur vaikutis truputį įspaus paviršių, o ne lentą, plokštę, kuri sudarys vaikučiui stuburiuko laužimą.
Mes sakome, kad besivystančiam organizmui, kaulams, raumenims, reikalingas "treniruoklis" ištisą parą, kad raumenukai pastoviai dirbtų, tvirtėtų.
Ypač kūdikiui nerekomenduojame spyruoklinių, minkštų.