Įkraunama...
Įkraunama...

Čiužiniai 16

QUOTE(Sokratus @ 2012 06 16, 21:47)
Labas vakaras visiems!
Tai gi, po ilgu diskusiju ir svarstymu, apsistojom su zmona ties 2 ciuziniais (160*200):
1. Dunlopillo Coltex 2000 (H2/H3)
2. Fey&Co Elegance Mdi 85 (H2/H3)
Pirmo- siuo metu labai gera kaina - 1770 lt.
Antras- suradom po 2413 lt.
Reikia Jusu patarimo- ar verta permoketi beveik 700Lt. uz MDI 85? Jei verta- kodel? Asmeniskai didelio skirtumo tarp ju nematau, nebent kazka reiskia tie apvalus rutuliai MDI 85 viduje...
Jei nesunku- parasykite!
Labai dekingas uz patarimus!

Šiandien Miego centre kaip tik ant šitų dviejų pagulėjau ir tiesą pasakius jausmas buvo visiškai identiškas smile.gif

Bet šiaip įdomūs būtų ekspertų atsiliepimai apie Dunlopillo Coltex. Nors man H2 pasirodė labai jau minkštas, verčiantis toks nemalonus bangavimo jausmas. Nors ten jis ant kažkokių keistų grotelių buvo, labai amortizuojančių.

Man asmeniškai ant Variolux'o ir Vital Pur'o gerokai patogiau buvo. Ir labai gaila, kad niekur Vilniuje nėra Prestige išbandyti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Justesea: 16 birželio 2012 - 22:04
QUOTE(Justesea @ 2012 06 15, 14:35)
Lentomis vadinate paprastas groteles ar dar kažkas blogiau būna? biggrin.gif Na mūsų Athena ant paprastų grotelių man super patogi, nemanau, kad praradom kažkokias nerealiais čiužinio savybes smile.gif Ir čiužinys nelūžo biggrin.gif

Daužniausiai kai kurioms moterims sunkiau suvokiama mechaninė medžiagų veikimo dalis, todėl toks dalykas kaip grotelių kokybė joms yra neaišku.
Aš manau, kad Justesea gal ir neteisingai apibūdino savo groteles, gal jos pas ją su antgaliais, šniūras tik ties viduriu, gal jos su medvaržčiais šonuose susuktos, gal jos į lovelius įleistos, ji nebūtinai į tai kreipia dėmesį.
Esmė tame, kad yra minkštos pakabos grotelės ir yra kietos pakabos, beveik lentos.
Tai va, grotelės minkštos pakabos, kurių pigiausias modelis lietuvoje yra Lignum Star, kainuoja apie 800Lt į lovą, o geresnės Triton (1260Lt komplektas į lovą), duoda čiužiniui papildomą minkštumą, taip kaip buvo ir kurtas čiužinio darbo principas šiuolaikinio anatominio poliuretaninio, minkštesnis čiužinys 20-30% yra žymiai komfortabilesnis, tą pajaučia visi, kai pasikeičia groteles į minkštąsias, be to čiužinys naudojamas ant minkštos pakabos grotelių apie 2-3 metus ilgiau tarnauja.
Atsiperkanti nauda.
Papildyta:
QUOTE(taiVaaa @ 2012 06 16, 00:48)
Sveiki,

1. Kur gyvenate                                                       
2. Reikalingi čiužinio ar lovos išmatavimai                 
3. Koks Jūsų ūgis ir svoris                                         
4. Ant ko, t.y., čiužinio, lovos, žemės miegojote iki šiol
5. Kokie reikalavimai naujai įsigyjamam čiužiniui: 
a) kaina                                                                 
kietas/minkštas                                                       
c) norite, kad būtų miegant šilčiau ar vėsiau               
6. Ant kokio pagrindo, t.y. lovos grotelių ar kt. bus dedamas čiužinys.   

1. Kaunas
2. 220*180
3. 191/98, 170/55
4. Miegojom ant spyruoklinio.
5. a) kaina iki 3500LT
    cool.gif Aukso viduriuko tarp vidutinio minkstumo ir kieto
6. Pirma pirksim ciuzini, o tik po to taikysim lova. Bet zinoma bus groteles.

Pagal ankstesnius komentarus pastebejau, kad daziausiai siulomi ir labiausiai mum tinkami ciuziniai : ELEGANCE MDI 85, Swiss Magic ir HARMONIJA ***.  Spyruoklinius ir lateksiunius atmetame. Noretume sulaukti patarimu. Dekui is anksto smile.gif

Na Swiss Magic šiame trejetuke lygių nėra pagal visus rodmenis.
Atsakyti
Aišku, Zoran, viskas man aišku mirksiukas.gif
Atsakyti
Labas vakaras visiems!
Tai gi, po ilgu diskusiju ir svarstymu, apsistojom su zmona ties 2 ciuziniais (160*200):
Pirmo- siuo metu labai gera kaina - 1770 lt.
Antras- suradom po 2413 lt.
Reikia Jusu patarimo- ar verta permoketi beveik 700Lt. uz MDI 85? Jei verta- kodel? Asmeniskai didelio skirtumo tarp ju nematau, nebent kazka reiskia tie apvalus rutuliai MDI 85 viduje...
Jei nesunku- parasykite!

Aš rinkčiausi Dunlopillo, nes tai tikrai rimtas vokietis, kokybė poliuretano bus tikrai kaip turi būti, komforto prasme gal jis šiek tiek kietesnis, bet nemanau, kad jūs tai smarkiai jausite. Nor neaišku kuriuos minkštumus bandėte abiejų čiužinių, galėjo jie būti skirtingų H3-2 variantų.
Atsakyti
O, tarkim, verčiantis ant Dunlopillo šalia gulintis žmogus nieko nejaus? Ypač visai šalia gulintis mažas vaikas? Nes man vartantis buvo toks jausmas, kad viskas aplink banguoja ir juda. Ko nebuvo ant Fey&Co čiužinių to paties kietumo. Gal ant tų mano lentų taip smarkiai nebanguotų? biggrin.gif Nes man asmeniškai tai tikrai ne pats maloniausias jausmas... Nors šiaip gulėti buvo patogu.
Papildyta:
O dėl tarnavimo, man kažkaip neatrodo, kad dar per tris metus mūsų Anthenai kažkas nutiktų, o po dešimt metų ir higienos sumetimais rekomenduojama čiužinį pakeisti. Na nebent viskoelastiniai ilgaamžiškesni už viensluoksnius putų poliuretano čiužinius...
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2012 06 16, 23:37)
O, tarkim, verčiantis ant Dunlopillo šalia gulintis žmogus nieko nejaus? Ypač visai šalia gulintis mažas vaikas? Nes man vartantis buvo toks jausmas, kad viskas aplink banguoja ir juda. Ko nebuvo ant Fey&Co čiužinių to paties kietumo. Gal ant tų mano lentų taip smarkiai nebanguotų? biggrin.gif Nes man asmeniškai tai tikrai ne pats maloniausias jausmas... Nors šiaip gulėti buvo patogu.
Papildyta:
O dėl tarnavimo, man kažkaip neatrodo, kad dar per tris metus mūsų Anthenai kažkas nutiktų, o po dešimt metų ir higienos sumetimais rekomenduojama čiužinį pakeisti. Na nebent viskoelastiniai ilgaamžiškesni už viensluoksnius putų poliuretano čiužinius...

Šalia gulintis pajaus, kaip tempiasi medžiaga, bet tai ne tai, kai visas čiužinio branduolys banguoja, jeigu lyginant su Bonnell spyruokliniais čiužiniais. Bangavimas galėjo labiau jaustis daugiau pas vieną ar kitą, jei vienas buvo padėtas ant gerų minkštų grotelių, o kitas ant kietų, arba vienas buvo H2 o kitas H3. Kada čiužinys gerai atitaikytas pagal žmogų, kad jis šiek tiek banguoja lytėjimosi zonose tai yra tik privalumas, jis padeda patogiau keisti pozicijas, nėra toks bukas ir nereikalauja tiek pastangų verčiantis ant šono. Visi viskoelastiniai čiužiniai, išskyrus super minkštus turi problemą, juose nepatogu vartytis. Viskoelastiniai niekuom neilgaamžiškesni. Dažnai lietuvoje žmonės čiužinius dėvi 12-15 metų ar tai lateksinius ar poliuretaninius.
Atsakyti

Papildyta:
[/quote]

'Swiss Magic' toks paprastas atrodo lyginant su 'ELEGANCE MDI 85', neatrodo kad jis butu vertas tokiu pinigu >.< Ka dar galetumet parekomenduot pagal mano duomenis ?
Atsakyti
QUOTE(taiVaaa @ 2012 06 17, 19:04)
'Swiss Magic' toks paprastas atrodo lyginant su 'ELEGANCE MDI 85',  neatrodo kad jis butu vertas tokiu pinigu >.< Ka dar galetumet parekomenduot pagal mano duomenis ?

Ne visada būna taip kaip atrodo. Čia svarbiausią vaidmenį atlieka pačio poliuretano savybės, po to išpjaustymas. O vidus gali atrodyti visaip, bet nebūtinai jis turės lemiamos įtakos. Tubes čiužiniuose jis turi didelę įtaką.
Atsakyti
QUOTE(Zoran @ 2012 06 16, 23:24)
Daužniausiai kai kurioms moterims sunkiau suvokiama mechaninė medžiagų veikimo dalis, todėl toks dalykas kaip grotelių kokybė joms yra neaišku. 
Aš manau, kad Justesea gal ir neteisingai apibūdino savo groteles, gal jos pas ją su antgaliais, šniūras tik ties viduriu, gal jos su medvaržčiais šonuose susuktos, gal jos į lovelius įleistos, ji nebūtinai į tai kreipia dėmesį.
Esmė tame, kad yra minkštos pakabos grotelės ir yra kietos pakabos, beveik lentos.
Tai va, grotelės minkštos pakabos, kurių pigiausias modelis lietuvoje yra Lignum Star, kainuoja apie 800Lt į lovą, o geresnės Triton (1260Lt komplektas į lovą), duoda čiužiniui papildomą minkštumą, taip kaip buvo ir kurtas čiužinio darbo principas šiuolaikinio anatominio poliuretaninio, minkštesnis čiužinys 20-30% yra žymiai komfortabilesnis, tą pajaučia visi, kai pasikeičia groteles į minkštąsias, be to čiužinys naudojamas ant minkštos pakabos grotelių apie 2-3 metus ilgiau tarnauja.
Atsiperkanti nauda.
Papildyta:

Pagal, kuriuos rodmenis?
Atsakyti
QUOTE(sapniukas @ 2012 06 18, 09:40)
Pagal, kuriuos rodmenis?

HRC - jei šitos raidės tau nieko nesako tada sunku, o manau sako, tik priklauso nuo to ar apsimoka tau tai pripažinti.
Atsakyti
QUOTE(baltagėlė @ 2012 06 16, 15:16)
O kaip gi mano svoris ? unsure.gif Tai nesvarbu ? Ar jis nebus man per kietas? Miegu ant pilvo ir esu skaičiusi , kad dažnai žmonės miega būtent taip, nes čiužinys yra per kietas.. Dar vienas argumentas - vyras dažnai būna išvykęs ir dabar stengiasi mesti svorį  tongue.gif , manau iki 110kg tikrai ištemps  tongue.gif Aš norėčiau čiužinio su viskoelastiniu sluoksniu  ax.gif . Beje, neparašiau, kad čiužinio išmatavimai 200/160.

Manau, kad Jums gali patikti Prestige TFK 100 su latekso paminkstinamuoju sluoksniuku (miego centre turetu tureti, pasigulinejimui). Lateksas su skylutemis, sluoksnis nera storas, todel galima drasiai deti si ciuzini ir ant plokstes.
Papildyta:
QUOTE(Zoran @ 2012 06 18, 09:43)
HRC - jei šitos raidės tau nieko nesako tada sunku, o manau sako, tik priklauso nuo to ar apsimoka tau tai pripažinti.

Matai, man labai daug ka sako raides MDI, kurios duodamos tik auksciausios klases poliuretanams, gaminamiems su naturaliais priedais, Elegance ciuziniu atveju su sojos aliejumi.
Papildyta:
QUOTE(taiVaaa @ 2012 06 16, 00:48)
Sveiki,

1. Kur gyvenate                                                       
2. Reikalingi čiužinio ar lovos išmatavimai                 
3. Koks Jūsų ūgis ir svoris                                         
4. Ant ko, t.y., čiužinio, lovos, žemės miegojote iki šiol
5. Kokie reikalavimai naujai įsigyjamam čiužiniui: 
a) kaina                                                                 
kietas/minkštas                                                       
c) norite, kad būtų miegant šilčiau ar vėsiau               
6. Ant kokio pagrindo, t.y. lovos grotelių ar kt. bus dedamas čiužinys.   

1. Kaunas
2. 220*180
3. 191/98, 170/55
4. Miegojom ant spyruoklinio.
5. a) kaina iki 3500LT
    cool.gif Aukso viduriuko tarp vidutinio minkstumo ir kieto
6. Pirma pirksim ciuzini, o tik po to taikysim lova. Bet zinoma bus groteles.

Pagal ankstesnius komentarus pastebejau, kad daziausiai siulomi ir labiausiai mum tinkami ciuziniai : ELEGANCE MDI 85, Swiss Magic ir HARMONIJA ***.  Spyruoklinius ir lateksiunius atmetame. Noretume sulaukti patarimu. Dekui is anksto smile.gif

Jums geriausia rinktis ciuzini su skirtingo kietumo branduoliais. Elegance MDI 85 galite issibandyti Kaune Miego centre arba Selene parduotuvese.
Esate auksti ir su svoriu pas Jus nerasta jokiu problemu smile.gif
todel galite rinktis branduolius H2+H1, bet jei pasirinktumete vientisa H2 kietumo branduoli, manau, kad lengvesniajai Jusu pusei ciuzinys taip pat nebus per kietas.
Idomus ciuzinys Jusu atvejui butu ir Elegance MDI 105, sis ciuzinys truputeli visuose banduoliu kietumuose lyginant su Elegance MDI 85 yra minkstesnis, peciu zona idumba dar maloniau ir svelniau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sapniukas: 18 birželio 2012 - 08:54
Labas vakaras visiems!
Jei nesunku- parasykite!

Coltex 2000, branduolys yra vienalytis, su pavirsiniu pjaustymu, visas branduolys per visa savo gyli yra vienodo kietumo. Laikui begant poliuretaniniai ciuziniai (visi) yra linke minksteti labausiai apkrautose zonose, todel siu branduoliu peciu ir dubens srityse paminkstejimai isryskeja labiau, nei tokio tipo ciuziniu kaip Elegance MDI 85. Elegance MDI 85 pavirsiniai sluoksniai taip pat yra pjaustyti, pavirsiaus poliuretanas yra visada minkstesnis, nei viduryje anatomiskai ispjaustytas intarpas. Tas intarpas yra specialiai kietesnis, bet, kad butu patogu, yra specialios formos, pagal kuria issiformuoja zmogaus kunas (ten kur reikia yra leidziama zmogui i ciuzini idubti giliau (peciai), o ten kur reikia prilaikyti, t.y., juosmeni, ispjauti didesnieji burbulai neleidzia sukristi stuburui). Naudojama nauja poliuretaniniu detaliu sujungimo technologija, nera jokiu kliju.
Coltex 2000 yra is HR poliuretano, tankio ivardinti negaliu, nes nezinau;
Elegance MDI yra is MDI poliuretano, kuris yra elastiskesnis bei turi geresnes atsistatymo savybes lyginant su kitais HR poliuretanais, be to, sis poliuretanas yra gaminamas naudojant naturalius priedus, siuo atveju sojos aliejus, gamintojo sertifikatas nurodo net, kad poliuretanu gamybai naudoja tik genetiskai nemodifikuotu soju ekstraktus.
Tiek informacijos, bet rinktis visada siulau pagal tai, kaip patogiai Jus jauciates ant ciuzinio. Isbandykite juos dar karta ir tada spreskite wink.gif
Atsakyti