Įkraunama...
Įkraunama...

Valstybės tarnyba, tęsiam toliau :)

QUOTE(vilma*25 @ 2012 08 09, 11:04)
Sveikos. Dalyvavau jau antram konkurse ir vakar visai nosi nukabinau: daug mokiaus, ruosiaus ir tikrai buciau laimejus, jei ne savas zmogus, jau ten dirbantis. Nezinau, ar beverta nervus tampytis, jei visada jau savas buna... Ar pavyko kam siaip nuo gatves laimet? unsure.gif

Žinau ne vieną ir ne du atvejus, kai laimi žmogus iš gatvės. Ne visais atvejais turimą žmogų, kai skelbiamas konkursas mirksiukas.gif
Atsakyti
Kur dar galima rasti egzamino testu pavyzdziu pretenduojant i valstybes tarnautojo vieta? (be darbo.lt)
Atsakyti
Tai naujų nerasit, tik senus. Dar senų yra valstybestarnyba.com, bet ten mokamai galima spręst.
Atsakyti
QUOTE(vilniete:) @ 2012 08 09, 15:06)
Vilma nuoširdziai siūlau nenukabinti nosies ir toliau bandyti. 4u.gif  Iš asmeninės patirties sakau. Konkursuose į VT dalyvavau daugiau negu pusantrų metų, viso gal 10 konkursų, nėra taip daug, bet visgi...Visada sąžiningai ruošdavausi, dažniausiai laimėdavo savi žmonės, aišku pikta, nesmagu, bet realybė. Tačiau kaip sakoma atėjo ir mano valanda, ir man pasisekė smile.gif  Tikrai ne visur (nors daugumoj) yra pakaitinių, todėl negalima nuleisti rankų 4u.gif Po visko dabar man galbūt kalbėti lengva, tačiau patikėk kelias iki to, kad pagaliau turiu darbą buvo ojoj koks sunkus, pirmiausia morališkai doh.gif

šaunuolė, kad nenukabinai nosies ir ėjai iki galo, kol pasiekei tikslą wub.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Rebutia @ 2012 08 09, 17:27)
Žinau ne vieną ir ne du atvejus, kai laimi žmogus iš gatvės. Ne visais atvejais turimą žmogų, kai skelbiamas konkursas mirksiukas.gif

Konkursu be reikalo niekas neskelbia. Konkursa skelbia, kai reikia, jog pakaitinis darbuotojas pereitu i valstybes tarnyba. Labai retais atvejais buna kai pakaitiniam nepasiseka, o sekme nusisypso is gatves atejusiam. Taip jau yra, kad toj imonej dirbantis zmogus zino daugiau nei zmogus atejes is gatves.
Pati jau 2 konkursuose nesekmingai dalyvavau, bet ranku nenuleisiu ir toliau bandysiu.
Atsakyti
QUOTE(Ingulyte @ 2012 08 09, 19:47)
Konkursu be reikalo niekas neskelbia.

Šiaip tai konkursus skelbia, nes reikia darbuotojo, o ne kažkokiam mistiniui pakaitiniam perkelti smile.gif
Juk pasitaiko atvejų, kai darbuotojai papraščiausiai išeina iš darbo (jo ar analogiškose pareigose nebūna pakaitinių) arba institucijai yra priskiriamos naujos funkcijos ir yra renkama nauja komanda.
Aš pati būdama pakaitine esu dalyvavusi konkurse savo tuometinėje darbovietėje ir ... laimėjo žmogus iš gatvės g.gif ot abydna buvo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingulyte @ 2012 08 10, 07:47)
Konkursu be reikalo niekas neskelbia. Konkursa skelbia, kai reikia, jog pakaitinis darbuotojas pereitu i valstybes tarnyba. Labai retais atvejais buna kai pakaitiniam nepasiseka, o sekme nusisypso is gatves atejusiam. Taip jau yra, kad toj imonej dirbantis zmogus zino daugiau nei zmogus atejes is gatves.
Pati jau 2 konkursuose nesekmingai dalyvavau, bet ranku nenuleisiu ir toliau bandysiu.

Aišku, kad be reikalo neskelbia biggrin.gif Skelbia, kai reikia darbuotojo būtent į tą vietą. Ne visur ir ne visada skelbiami konkursai pakaitiniams, ar DS vietos verčiamos į VT. Aišku ne visi ateina iš gatvės, bet tikrai ne visos vietos būna užkaltos iš anksto saviems smile.gif
Atsakyti
O kartais būna surašyti jau tokie konkretūs reikalavimai, jog toks įspūdis, kad tikrai žmogus jau yra. smile.gif O kartais ne...
Atsakyti
Gal kuri pildė privačių interesų deklaraciją, pretenduojant į VT?
Ir galėtų papasakoti kaip tai padaryti čia arba į AŽ smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mylittle @ 2012 08 10, 13:39)
Gal kuri pildė privačių interesų deklaraciją, pretenduojant į VT?
Ir galėtų papasakoti kaip tai padaryti čia arba į AŽ  smile.gif

Privačių interesų deklaracijų pildymo, tikslinimo ir pateikimo taisyklės.

Atsakyti
QUOTE(Rebutia @ 2012 08 10, 15:50)

Dėkui
Atsakyti
O aš pasidalinsiu savo patirtimi 4u.gif Kai baigiau mokslus, nusprendžiau išbandyti laimę konkurse į valstybės tarnybą ... Visko buvau prisiklausius, bet galvoju - pabandysiu - per galvą juk niekas neduos ax.gif
Sudalyvavau .. Pirmą kartą nesėkmingai, antrą .. taip pat ... Bet .. antram konkurse susipažinau su moterimi, kuri tame pačiame konkurse dalyvavo. Per petrauką išsikalbėjom ir ji man pasiūlė darbą vienoje iš biudžetinių įstaigų .. Na, tiksliau, ne patį darbą, o pasakė, kad ten ieško žmogaus, Aišku, tada aš konkurso nelaimėjau, bet nunešiau savo CV į tą biudžetinę įstaigą. Ir man pasisekė thumbup.gif Mane priėmė smile.gif Kadangi dirbant biudžetinėje, teko reikalų turėti ir su savivaldybės atitinkamais skyriais, kuriems buvo priskirta kuruoti biudžetinės įstaigos veiklą, tai savaime gavosi, kad pažinčių ratas plėtėsi smile.gif Taip vieną dieną man pasiūlė pakaitinės vietą, nes viena darbuotoja išėjo į dekretą. Aišku, tokios galimybės neatsisakiau .. Tik gavosi taip, kad pati dirbdama išėjau į dekretą, tai prasimušti į nuolatinę vietą nepavyko, bet ... rankų dar nenuleidžiu, nes bent jau turiu patirties šioje srityje (o tai praktiškai visų valstybės konkursų reikalavimas).

Reziume .. iš mano ilgos rašliavos mirksiukas.gif - kartais pasiseka net tada, kai atrodo, kad tau nepasisekė smile.gif todėl, manau, kad tikrai eiti ir bandyti verta, nes niekada nežinosi kur tavęs laukia naujos galimybės thumbup.gif
Atsakyti