Įkraunama...
Įkraunama...

Valstybės tarnyba, tęsiam toliau :)

QUOTE(_Alba_ @ 2012 10 04, 08:54)
o del savu/nesavu - klausimai daznai tikrai buna jiems paruosti. tai nereiskia, kad (galbut) tie savi jau juos zino ir moka, tai reiskia, kad i tuos klausimus tobulai gali atsakyti tik praktiskai jau kuri laika VT dirbantis asmuo, o paprastam, eiliniam, istatymus ir visus istatyminius aktus kalanciam zmogui jie tik teorija, kur be praktikos neretai buna sunkiai suprantami, o ka jau bekalbeti apie ju kone pazodini atkartojima pokalbio metu...

Vat gal todėl ir sunku su atsakymais būna, nes kai iškali, sunku būna atsakyti į klausimą, kuris apsuktas kitu kampu nei parašyta teisės akte biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Rebutia @ 2012 10 04, 09:36)
Vat gal todėl ir sunku su atsakymais būna, nes kai iškali, sunku būna atsakyti į klausimą, kuris apsuktas kitu kampu nei parašyta teisės akte biggrin.gif

man smalsu - o kaip jus mokotes? 4u.gif nes:

perskaityti - vaje tikrai neuzteks;
praktiskai pasimokyti - nera galimybes;
iskalti - negalima, nes nebus jokios naudos atsakinejant i susuktus klausimus...
Atsakyti
QUOTE(_Alba_ @ 2012 10 04, 08:11)
dar pasikartosiu su savo klausimu:
QUOTE( )
kokia darbo patirtis yra prilyginama darbui viešojo administravimo įstaigose?

kokios tai įstaigos, gal kas galite pavardinti kelias (be savivaldybių administracijos) Ačiū 4u.gif

Viešojo administravimo institucijos – savivaldybės tarybos sudarytos ir kontroliuojamos politinės ir profesionalios struktūros, įstaigos ir pareigūnai, turintys įstatymais ir savivaldybės tarybos teisės aktais suteiktą teisę ir galią juos įgyvendinti savivaldybės teritorijoje. Viešojo administravimo institucijos savivaldybėje veikia pagal teisių ir galių subordinaciją:
- Savivaldybės taryba
- Savivaldybės kontrolierius
- Savivaldybės meras
- Savivaldybės administracijos direktorius
- Administracijos departamentai
- Administracijos skyriai
- Paslaugas teikiančios įstaigos ir įmonės.
Atsakyti
QUOTE(Murinka @ 2012 10 04, 10:28)
- Paslaugas teikiančios įstaigos ir įmonės.

na su savivaldybėmis viskas aišku, o va kaip suprasti "paslaugas teikiančios įstaigos ir įmonės"? 4u.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(_Alba_ @ 2012 10 04, 09:47)
man smalsu - o kaip jus mokotes?  4u.gif nes:

perskaityti - vaje tikrai neuzteks;
praktiskai pasimokyti - nera galimybes;
iskalti - negalima, nes nebus jokios naudos atsakinejant i susuktus klausimus...

Kaip aš mokiausi? Na jau tikrai nekaliau schmoll.gif Nes nemoku kalt, antra - tingiu tokiais dalykais užsiimt.
O jūs manot, kad perskaityti užtenka? g.gif Aš galvoju, kad perskaityti neužtenka, nes perskaityti ir atsiminti bei suvokti yra šiek tiek skirtingos sąvokos smile.gif O skaityti tik tam, kad skaityti ir užsidėti pliusą g.gif
Iškalti..O kada jau nauda iš iškalimo buvo? g.gif
Atsakyti
aš į konkursą einu tik iškalusi medžiagą, bet ne sausai, o turėdama supratimą, apie ką kalba eina (su pavyzdžiais, perskaičiusi ne tik duotus įstatymus, bet ir papildomos info.)... na, o, bet, tačiau - aš vis dar ne VT, nes čia visiems ir viskas aišku, kad saviems, pakaitiniams ten jau šildomos kėdės, kad II konkurso dalyje klausimai yra tokie susukti, tiesiai per aplinkui ir adresuoti grynai jiems, kurie jau kurį laiką dirba tą darbą ir kasdien susiduria praktiškai taikydami tą teorinę medžiagą... plius dar veikia žmogiškasis faktorius - stresas, jaudulys, ko nepasakyčiau apie pakaitinius, nes jie pažįsta bent 2-3 komisijos narius, su jais jau dirba, pažįsta jų mimikas, neverbalinę kalbą, todėl esu įsitikinusi, kad dar ir dėl to jiems lengviau atsakinėti į klausimus...

o vien tik perskaičiusių, patikėkit, ateina, ir tikrai nemažai, bet jie net nepereina pirmosios konkurso dalies mirksiukas.gif
Atsakyti
Įdomu o kur tas savas, kuriam buvo šildoma kėdė, ir dabar aš joje sėdžiu g.gif
ir jūs tikra, kad tik perskaičius specialiuosius teisės aktus ir šiek tiek pasimokius testų, negalima pereiti pirmos dalies bigsmile.gif Klystate, nes apsižiūrėti kaip viskas vyksta konkursuose būtent tokiu principu ir ėjau bigsmile.gif Ir perėjau aš tą pirmą dalį.
Atsakyti
QUOTE(Rebutia @ 2012 10 04, 11:22)
Įdomu o kur tas savas, kuriam buvo šildoma kėdė, ir dabar aš joje sėdžiu g.gif
ir jūs tikra, kad tik perskaičius specialiuosius teisės aktus ir šiek tiek pasimokius testų, negalima pereiti pirmos dalies bigsmile.gif Klystate, nes apsižiūrėti kaip viskas vyksta konkursuose būtent tokiu principu ir ėjau bigsmile.gif Ir perėjau aš tą pirmą dalį.

tai pirmosios dalies nepereina arba tik perskaite ir kelis testus pamegine issipresti, arba visiski dundukai, besitikintys kazkaip stebuklingai pralisti smile.gif o tokiu, kaip minejau, is visos tos "bandos" atejusiu tikrai nemazai mirksiukas.gif

kalbu apie II dali, kurioje pasilieka zmones surinke is testo virs 8 ir daugiau balu mirksiukas.gif cia reikalingas juodas kalimas (su supratimu apie visa tai), nes i klausimus reikia atsakyti (mano patirtis rodo) pazodziui is istatymo mirksiukas.gif kitaip apie aukstus balus is zodines dalies galima tik pasvajoti smile.gif nes kaip kazkuri nare minejo - zmogus is testo gaves aukstus balus pokalbio metu surenka varganus pora balu - man su logika ir saziningu konkurso vykdymu visiskai nesirisa g.gif 4u.gif

o apie jus - ziurint, kurioje vietoje jus "sedit" (miestas, istaiga, pati komisija tuo metu, kai laikete egzamina, laikotarpis, kada laimejote konkursa, pakaitiniu konkurse buvimas/nebuvimas - visa tai laaabai daug reiskia), bet nesileiskim i asmeniskumus smile.gif
smagu, jeigu jus laimejote saziningai, idejote daug indelio i pasiruosima ir jums pasiseke mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(_Alba_ @ 2012 10 04, 08:54)
laiko yra menuo (+-)  mirksiukas.gif

iki naujų konkursų yra daug laiko biggrin.gif
Atsakyti
o man atrodo, kad ta naujoji tvarka visai nekuo nesiskirs g.gif schmoll.gif
nes juk svarbiausia dalis vis tiek yra II - zodine, ir kad saviems pereiti pirmaja dali bus maziau sansu - nesutinku. nereikia nuvertinti ju, jie nera kazkokie kvaileliai (bent jau tikiuosi, kad musu papuvusioje biurokratizmo persismelkusioje visuomeneje tokiu dirba mazuma), ju ir visu eiliniu konkurse dalyvaujanciu zmoniu skirtumas - kad jie kazkiek savi, arba pakaitiniai, arba ju laimejima itakoja aukstesnese kedese sedincios jegos blush2.gif manau tokie I dalyje (loginese uzduotyse ar kas ten per vienas) bus lygus, daugiau-maziau, su tais visais vadinamais "is gatves", o va II dalis tai jau viska nulemia, taip kad...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Alba_: 04 spalio 2012 - 11:22
QUOTE(_Alba_ @ 2012 10 04, 09:52)
na su savivaldybėmis viskas aišku, o va kaip suprasti "paslaugas teikiančios įstaigos ir įmonės"?  4u.gif  ax.gif

Manau, kad tai gali būti savivaldybės įstaigos, teikiančios tam tikras paslaugas, pvz. švietimo, globos, pastatų priežiūros ir pan. Joms savivaldybė deleguoja atlikti tam tikras funkcijas, o tiksliau paslaugas piliečiams. Tos paslaugos gali būti labai įvairios, nuo visokių pažymų, licenzijų išdavimo, iki globos, švietimo ir pan. Sunku kažkaip vienareikšmiškai apibrėžti ...

Pagrindinės viešojo administravimo sritys:
1) administracinis reglamentavimas;
2) įstatymų ir administracinių sprendimų įgyvendinimo kontrolė (pavaldžių subjektų kontrolė, nepavaldžių subjektų priežiūra);
3) administracinių paslaugų teikimas;
4) viešųjų paslaugų teikimo administravimas;
5) viešojo administravimo subjekto vidaus administravimas.

Vidaus administravimas – tokia administravimo veikla, kuria užtikrinamas valstybės ar vietos savivaldos konkrečios institucijos, įstaigos, tarnybos ar organizacijos savarankiškas funkcionavimas (struktūros tvarkymas, personalo valdymas, turimų materialinių finansinių išteklių valdymas ir naudojimas, raštvedybos tvarkymas), kad jos galėtų tinkamai vykdyti joms priskirtus viešojo administravimo ar kitos valstybinės veiklos uždavinius.
Pvz. vaiku darzelis yra savivaldybes istaiga, kuriai pavesta funkcija vaiku ugdymas ir prieziura. Tai kokia darzelio direktore, manau kad jau dirba viesojo administravimo srityje, taciau atlieka viesojo administravimo subjekto vidaus administravima smile.gif

Cia mano isvedziojimai ax.gif Gal kas patikslins, jei klystu ... Bet manau, kad asmenys, dirbantys visokiose savivaldybes įstaigose ir administruojantys įstaigos veiklą jau gali vadintis, kad turi patirties viešojo administravimo srityje. Nes jie vykdo savivaldybės deleguotas funkcijas, vadovaujasi teisės aktais, nutarimais ir pan., reglamentuojanciais istaigos veikla bei teikia gyventojams reikalingas paslaugas.
g.gif
Atsakyti
O iš tikro - kaip jūs tikitės laimėt, jei smegenyse užsiprogramavusios - vistiek laimės savas, pakaitinis, o ne iš gatvės g.gif Tai ko tada einat į tuos konkursus, jei kaip maldą vis kartojat - savas, pakaitinis, savas, pakaitinis, šansų nėr, savas, šansų nėr, pakaitinis.... g.gif Kam gaišt laiką, jei taip mąstot g.gif
Atsakyti