Įkraunama...
Įkraunama...

Jokių košelių :)

QUOTE(Kristutele @ 2013 05 23, 12:14)
norejau paklaust BLW mamyciu, o kaip duoti vaikuciui grikiu, ryziu?
tuoj bus 1 men, kaip dukryte valgo pagal BLW, bet iki siol daviau tik virtas darzoves ir keleta zaliu, bei vaisiu. kazkaip pradziai buvo nedrasu duoti kazka kito. o dabar jau drasiau. as pati rytais visada valgau virtus grikius ar ryzius, tai noreciau jau duot, bet nezinau, kaip. tiesiog pabert ir viskas?

Is ryziu formuodavau kamuoliukus suspausdama ir juos duodavau, grikiu nevalgeme, o siaip kitas koses galima ir saukstuku duoti- pakabini sauksteliu ir duodi vaikui i rankyte, pamazu nusivairuoja kur reikia (ta darydavau su avizine kose, varske ir pan produktais).
Atsakyti
Dekui uz ats 4u.gif
bandysiu ryt grikiu rutuliukus formuot biggrin.gif arba gal saukstuku duot. jei neiseis, gal pereisiu ant ryziu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristutele @ 2013 05 23, 15:28)
Dekui uz ats 4u.gif
bandysiu ryt grikiu rutuliukus formuot biggrin.gif arba gal saukstuku duot. jei neiseis, gal pereisiu ant ryziu smile.gif

ryžius siūlo lipnius duot pvz sushi, kad iš jų sulipdyt išeitų kažką biggrin.gif Blw forume perskaičiau ir apie avižų juosteles, bet nebandžiau pati smile.gif

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Kristutele @ 2013 05 23, 18:28)
Dekui uz ats 4u.gif

O grikius arba ryzius sumalat? Nes as bandziau duoti grikiu kotlektuka tai springo tik atkandusi... g.gif
Atsakyti

! 
PupsikasJL, jei Jums nepriimtinas toks primaitinimo būdas - puiku. Kiekviena mama daro taip, kaip jai atrodo geriausia. Tačiau tikrai nebūtina ateiti į temą, kurioje diskutuoja kitaip į primaitinimą žiūrinčios mamos ir reikšti savo nepasitenkinimą ar įžeidinėti jas. Truputį daugiau tolerancijos kitokiam požiūriui ir gyvenimas visiems bus šviesesnis.
Atsakyti
Ir dar noriu paklausti, ar taip maitinant nesusidūrėt su geležies trūkumo problema? Nes mano pupai trūksta geležies, bet košių praktiškai nevalgo (tuoj bus 9 mėn.). Po truputį duodu šio bei to pagraušti į ranką, tai jai labiau patinka, bet bijau, kad nelabai ką taip suvalgys ir neatsistatys geležies trūkumas.

! 
Skelbimai šiame skyrelyje draudžiami.

Moderatorė HappyAngel
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo HappyAngel: 08 rugpjūčio 2013 - 14:29
QUOTE(Nuk @ 2013 08 08, 13:13)
Ir dar noriu paklausti, ar taip maitinant nesusidūrėt su geležies trūkumo problema? Nes mano pupai trūksta geležies, bet košių praktiškai nevalgo (tuoj bus 9 mėn.). Po truputį duodu šio bei to pagraušti į ranką, tai jai labiau patinka, bet bijau, kad nelabai ką taip suvalgys ir neatsistatys geležies trūkumas.

Moderatorė HappyAngel

Mums gelezies trukumo nebuvo, bet esu skaicius kad dziovintuose abrikosuose yra nemazai gelezies (musu mazoji vienu momentu juos tiesiog dievino), ir zaliosiose darzovese (pvz spinatuose). Mes megejai spausti sviezias sultis (pvz morkos+obuoliai+citrina) tai visada imetam pora saujeliu spinatu, dukrai be galo patinka - ir skanu ir sveika. Arba jeigu turit blenderi (sorry nzn lietuvisko pavadinimo) - galit trint koki banana su braskem ir irgi imest saujele spinatu). O gal yra koks vaikiskas maisto papildas kad gelezies atsargas padidinti?
Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2013 08 08, 13:13)

Moderatorė HappyAngel

Netyriau g.gif Bet šiaip natūralu, kad augant žemas (lyginant su suaugusiais) hemoglobino kiekis ir šiaip ikyla, čia yra lentelė su normom skirtingo amžiaus kūdikiams, pvz., 8mėn. 105 yra normoj..
Šiaip, man regis, košės ne tiek daug geležies turi, galima pasižiūrėt, kokių yra geležies turtingų produktų ir paruošti juos derinant su vit.C turtingais, pvz. kokių lešių išvirt su petražolėm ir panašiai..
Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2013 08 08, 15:13)

Moderatorė HappyAngel

Mano dukrytei irgi 9mėn.
Geležį tyrė gydytoja profilaktikai,kad pažiūrėt ar užtenka. Tai viskas buvo gerai,ji žino kad maitinamės BLW. Aš duodu abrikosų, mėsytės, tai viskas gerai.
O jūs kada pradėjot BLW?
Atsakyti
QUOTE(Ausra86 @ 2013 08 13, 15:57)
Mano dukrytei irgi 9mėn.
Geležį tyrė gydytoja profilaktikai,kad pažiūrėt ar užtenka. Tai viskas buvo gerai,ji žino kad maitinamės BLW. Aš duodu abrikosų, mėsytės, tai viskas gerai.
O jūs kada pradėjot BLW?

Merginos o kaio jus paduodate mesa?as supjaustau gabaliukais. Galvoju gal kitaip pabandyt. Nedaug suvalgo kazkaip. Ir dar idomu. Maniskis koses kerta o darzoviu isvis nevalgo. Tik zalia agurka juostelemis supjaustyta. Kazi ar pergyvent del to verta?p.s. Atrodo gerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mazosios_pedutes @ 2013 08 28, 08:38)
Merginos o kaio jus paduodate mesa?as supjaustau gabaliukais. Galvoju gal kitaip pabandyt. Nedaug suvalgo kazkaip. Ir dar idomu. Maniskis koses kerta o darzoviu isvis nevalgo. Tik zalia agurka juostelemis supjaustyta. Kazi ar pergyvent del to verta?p.s. Atrodo gerai smile.gif

skaičiau kažkur patarimą sumalti mėsą ir suformuoti mažus kukulius/kotletukus ir juos išvirti smile.gif
Atsakyti
Mielos, mamos, pasidalinkite ką duodavote valgyt vaikui 10-12mėn.pusryčiams? Jau šiek tiek išsisemiu smile.gif
Atsakyti