QUOTE(ulan @ 2013 04 13, 15:00)
Kalbant apie prieskonius, ką naudojat vaiko maisteliui pagardinti? Aš suprantu, kad čia jau mano "sugadintiems" receptoriams nedruskintos košės ar net daržovės atrodo beskonės, bet manau ir vaikui būtų įdomiau įvairesni skoniai ar dedat kokio čiobrelio, raudonėlio, rozmarino, baziliko? Ar duodat maisto su svogūnais (keptais ar žaliais), česnaku, porais, pipirais? Man kažkaip nedrąsu, todėl dar tenka daugelį dalykų gaminti mažiui atskirai, o norėtųsi jau daugiau duoti savo maisto, nes atrodo, kad ir jis jau mato skirtumą, kad valgo ne tą patį ką mes
Na as nesu didele prieskoniu zinove, taciau, si ta naudoju. Pvz ant garintu darzoviu uzbarstau baziliko, krapu, ant obuoliu ar kriausiu - cinamono. Dariau vaikui humuso, baba ganoush, tai ten ieina cesnakas, tai velgi naudoju. Kai darau troskinius ar sriubas, dedu cesnakus, svogunus, iv indiskus prieskonius, na ir kol kas mano vaikas nesiskundzia. Tiesiog ziuriu, kad nebutu astru.