Beje, pasiemiau knyga Baby Led Weaning COOKBOOK, tai turiu pastebet, kad si man net labiau patinka uz originaliaja. Knygos pradzioj kiek glausciau aprasomas visas BLW metodas, taciau tas glausciau, man pasirode, zymiau aiskiau, labiau "to the point" ir plius visai neblogi patiekalu receptai tinkantys ir mazyliui, ir seimynai. Siandien jau ir isbandziau viena. Man patinka, kad receptuose gausu visokiu prieskoniu, kas, manau, lavina vaiko skoni. Tai mano patarimas butu, kad jei kas galvotu is kokio ebay siustis knyga, tai gal deretu rinktis Cookbook.
Beje, varciau siandien sausio men Tavo Vaikas zurnala ir ten 14psl pediatre Audra Leipuviene sako, kad "nuo 8 men kudikis, kai jo liezuvis tampa lankstesnis, sugeba dantenomis kramtyti keita maista ir nuryti didesni tokio maisto kieki. Kudikiui uzkandziauti galima duoti sausainiu, dziuvesiu, traskuciu, duonos gaminiu ar vaisiu (...) Sie uzkandziai padeda jam mokytis kramtyti". Tai anot pradzioj temos pasirodziusiu BLW kritikiu, nuo 6 men pradejus duot toki maista garantuotas zarnyno vezys, o stai praejus 2 men staiga galima duot sausainius, traskucius ir t.t. Zodziu... As taip dziaugiuosi, kad mano vaikui prilipo sis BLW metodas. Kai paskaitau kokiuose Bendraamziuose, kaip mamos vargsta su koselemis, kaip skaiciuoja matuoja, kiek suvalge, kaip skundzias, kad vienos suvalge 200ml, o kitos tik 60ml, tai pagalvoju, kad gal man net per gerai Nei ka sveriu, nei soku pries vaika, kad issiziotu, tiesiog atsisedam ramiai viens pries kita ir graziai seimyniskai valgom
QUOTE(Snieguota_Ela @ 2013 02 26, 10:13)
O jus siuos dalykus gaminate pati ar perkate? mes tai ir sau tokiu vengiam pirkti, nes nelabai randam geros sudeties, plius kai kurie nelabai maistingi, del to nenoreciau pratinti (ypac vafliu, keksiuku (muffin)). Ypac necheminiu tortillu nesiseka rast.
As tai visokius tokius gaminius zadu pati daryt. Kai dar vaiko nebuvo, kepdavau duona, darydavau suri, tai reiks vel prie to grizti.