[quote=Rudeninė,2013 01 17, 19:20]
Siulau duoti pasipraktikuoti su saukstuku. Po to jums paciai bus lengviau nes jis isitreniruos ir gales pats (su laiku) kose kabinti. BWL metodas rekomenduoja duoti vaikui paciam kaip iseina valgyti. Nes jei jus kartais maitinate pati, tai pagal juos jus kartais "pasitikite", kartais ne savo vaiku
Ačiū už patarimą. Bandom dabar su šaukštuku. Man tai kažkoks stebuklas, kad jis PATS sau į burną pataiko
Atsisėdu priešais ant grindų, šuo automatiškai lieka man kažkur už nugaros, mažius nebemato to maldaujančio žvilgsnio, ir šaukštas keliauja link burnos
Senos mociutes pasakoja, kad seniau kudikiai kai tik galedavo sedeti valge ta ka ir visa seima. Niekas nieko jiems netryne ir nemakalavo.
Ne tik senos močiutės. Klausiau savo mamos, tai ji nei man, nei broliams nedarė atskirai košių. Valgėme tą patį, ką ir visi. Dar foto parodė, kur aš, gal kokių aštuonių mėnesių, sėdžiu mamai ant kelių ir žvejoju šaukštu po lėkštę, o visi aplink savo kalbom užsiėmę.
[quote=Rudeninė,2013 01 17, 21:36]
BLW isvertus reikstu, kad kudikis vadovauja nujunkymui. T.y. ji turite matinti savo pienu kiek tik jis nori ir kada nori. Su maistu jis kol kas tik susipazysta ir yra visai normalu, kad buna dienu, kai nieko nevalgo. Kadangi kieta maista, kaip ir mamos piena (zindomo kudikio nepriversite zysti jei jis to nenori) valgo tik kada nori ir kiek nori.
Netgi maisto produktus kudikiai pasirenka ko jiem tuo metu reikia labiausiai (is jusu pasiulytu).
Jei koks maistas nepatiko, tai dar nereiskia, kad nepatiks veliau.
Atsisakyti valgyti gali ir del beprasidedancios ligos (pvz. persalimas), nes maistui virskinti reik daug energijos, o ja tuomet kudikis mobilizuoja kovai su infekcija.
Dar gali buti dantukai bedygstantis. Tuomet sunku kieta maista valgyti del skausmo.
Mažiui kaip tik dygsta pirmieji dantukai. Trys iškart
Tai apetitas paprastėjęs, dažniau prašo mp. Niekad neribojau, nestačiau į rėmus, neriboju ir dabar. Kaip jūs ir rašote, jis pats vadovauja mp reikalui.
[quote=Jellicle,2013 01 18, 05:26]
Kol kas labiausiai siuo metodu dziaugiasi musu suo. Jam tai tikra fiesta ant grindu.
Mūsiškis šunelis išmoko naują komandą- Nukrito, surink. Čia kai jau mažis pavalgęs būna.