Įkraunama...
Įkraunama...

Būsto sienų griovimas

QUOTE(dangus giedras @ 2012 07 21, 10:12)
Na, pas mane blokinis namas... ir devintas aukstas... Tai dar ir konstruktorius turi buti spec atestuotas...  doh.gif

Logiskai mastant, jei visi prades griauti... Tai ir tas nelaikanciu sienu griovimas tures itakos namui  g.gif

Is pirmo zvilgsnio, tai viskas atrodo labai sudetinga... Bet kai pasigilini - lik ir normalu... parasai, konstruktoriaus breziniai, naujas buto planas ir nesi i savivaldybe...  g.gif

nu pas mus ir blokinis namas ir 3 aukstas is 9....o kiek girdejau jei 9 a is 9 tai isvis be jokiu leidmu lyg galima griaut....
o konstruktorius ir pas mus turejo but atestuotas nes jis juk ir atlieka visus skaiciavimus...turi pasidomet kaip blokai sueina ir pan....mes norejom dar viena kampuka griaut tai neleido nes ten tipo kazkaip eina bloku susijungimai....
Papildyta:
QUOTE(justyzzzz @ 2012 07 24, 12:05)
mes ir šituos vargus jau beveik praėjom, darėm tarp virtuvės ir saliono 1,15 cm kažkur angą, o vonią ir wc praplatinom kolidoriaus sąskt, tai blokoniame name būtinas leidimas bet kokią angą darant, nes beveik visos sienos yra laikančios, pirma aš parašiau į savivaldybę prašymą ir man išdavė reikalavimus,bet prieš tai per vieną vakarą gavau gyventojų 50+1 parašus, labai greitai, net pačiam keista, poto susiradau konstruktorių kuris padarė man projektą, su projektu ėjau į savivaldybę gauti rašytinį pritarimą, kuris man kainavo vienas lapas popieriaus 100 lt blink.gif , vėliau išsigrioviau, išvežiau šiukšles į sąvartyną gavau pažymą , kad pridaviau, db reikia eiti į registrų centrą pas amatininkus, kad jie naują planą sudarytų ir vėliau ateis statybos inspektorius ir surašys aktą, vsio ir darbas baigtas, visas malonumas kainuos 1,5 k lt  thumbup.gif

o kada pradejo visa proceduta?nes mes siemet viska uzvirem tai nieko tokio nereikejo nes nuo pernai metu liepos supaprastinta tvarka.....bendrijoj paemem lapa parasam, surinkom parasus+protokolas,su viskuo pas architekta jis turi savo konstruktoriu, subraize suskaiciavo ir tada keliavom i savivaldybe kur nekainavo ne lito....ir paskui griovimo darbai....
Atsakyti
QUOTE(Erne1 @ 2012 07 31, 01:41)
nu pas mus ir blokinis namas ir 3 aukstas is 9....o kiek girdejau jei 9 a is 9 tai isvis be jokiu leidmu lyg galima griaut....

Na na... taip ir visas stogas igrius biggrin.gif

Jei rimtai, tikrai negalima be leidimu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dangus giedras @ 2012 07 31, 10:40)
Na na... taip ir visas stogas igrius  biggrin.gif

Jei rimtai, tikrai negalima be leidimu  smile.gif

nu mes viska darem su leidimais, tikiuos paskaiciavimai geri ir kad niekad nesugriusim..o del leidimu 9 aukste tai nesigincysiu nes nesusiduriau nezinau..tik kiek ejom parasu ir kas dare 9 a rekonstrukcijas pasakojo kad 9 a jokiu leiidmu mums nereikejo...
Atsakyti
nu va anketa jau turim, belieka pasidaugint ir eit parasu..manau ta vyras gales nuveikt po savaitgalio biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Daisiuke @ 2012 08 02, 10:32)
nu va anketa jau turim, belieka pasidaugint ir eit parasu..manau ta vyras gales nuveikt po savaitgalio biggrin.gif

Kiekvienam butui atskirai darot po anketa? g.gif As tai viena bendra...

Bet masciau, kad apie visa tai reiketu pakalbet su konstruktorium, kuris su tuo susidures... ir kuris braizys man mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(dangus giedras @ 2012 08 02, 15:10)
Kiekvienam butui atskirai darot po anketa?  g.gif  As tai viena bendra...

Bet masciau, kad apie visa tai reiketu pakalbet su konstruktorium, kuris su tuo susidures... ir kuris braizys man mastau.gif

na matai pas mus city servisas cia viska kontroliuoja. ir su juo konsultavaus. kad jie israsytu ta vadinama protokola kuri ten reikes pristatyt architektui), tai pasak ju reikia atlikti namo butu savininku apklausa. tipo isdalint anketas, ten jie pazymi kad sutinka arba nesutinka ir pasiraso. nu tipo kaip tikra apklausa netgi gali ne mums atsakyma iteikti, o imest i namo administratoriaus pasto dezute, arba nunesti i city servisa doh.gif nu tokia tvarka.. tai uztat taip ir gaunasi.
Atsakyti
QUOTE(Daisiuke @ 2012 08 02, 15:25)
na matai pas mus city servisas cia viska kontroliuoja. ir su juo konsultavaus. kad jie israsytu ta vadinama protokola kuri ten reikes pristatyt architektui), tai pasak ju reikia atlikti namo butu savininku apklausa. tipo isdalint anketas, ten jie pazymi kad sutinka arba nesutinka ir pasiraso. nu tipo kaip tikra apklausa netgi gali ne mums atsakyma iteikti, o imest i namo administratoriaus pasto dezute, arba nunesti i city servisa doh.gif nu tokia tvarka.. tai uztat taip ir gaunasi.

Aaaaa, dabar aisku... smile.gif

Pas mane bendrijoje sake, kad jie viska pasirasys, ko man reikia. Su jais problemu nebus.

Mane jie ten pamate jau juokiasi... Anksciau labai pykomes, o dabar vis klausia - na, kas vel nutiko? Kuo galime padeti? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dangus giedras @ 2012 08 02, 15:31)
Aaaaa, dabar aisku...  smile.gif

Pas mane bendrijoje sake, kad jie viska pasirasys, ko man reikia. Su jais problemu nebus.

Mane jie ten pamate jau juokiasi... Anksciau labai pykomes, o dabar vis klausia - na, kas vel nutiko?  Kuo galime padeti? biggrin.gif

nu jo , cia nesvarbu kaip tuos parasus gaut, svarbu kad paskui ta protokola kas nors surasytu:)
Atsakyti
QUOTE(Erne1 @ 2012 07 31, 01:41)
o konstruktorius ir pas mus turejo but atestuotas nes jis juk ir atlieka visus skaiciavimus...turi pasidomet kaip blokai sueina ir pan....mes norejom dar viena kampuka griaut tai neleido nes ten tipo kazkaip eina bloku susijungimai....
Papildyta:
o kada pradejo visa proceduta?nes mes siemet viska uzvirem tai nieko tokio nereikejo nes nuo pernai metu liepos supaprastinta tvarka.....bendrijoj paemem lapa parasam, surinkom parasus+protokolas,su viskuo pas architekta jis turi savo konstruktoriu, subraize suskaiciavo ir tada keliavom i savivaldybe kur nekainavo ne lito....ir paskui griovimo darbai....

na siais metais, birzelio men, idomiai kaip, cia pas mus kaime gal kitaip yra, negalioja nauji istatymai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(justyzzzz @ 2012 08 07, 19:47)
na siais metais, birzelio men, idomiai kaip, cia pas mus kaime gal kitaip yra, negalioja nauji istatymai biggrin.gif

Kad as skaiciau tiek vienus postus, tiek kitus... Tai kad tvarka praktiskai ta pati g.gif biggrin.gif Na, nebent mokestis savivaldybeje skiriasi uz leidimu / pazymu isdavima... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dangus giedras @ 2012 08 10, 20:34)
Kad as skaiciau tiek vienus postus, tiek kitus... Tai kad tvarka praktiskai ta pati  g.gif  biggrin.gif  Na, nebent mokestis savivaldybeje skiriasi uz leidimu / pazymu isdavima...  smile.gif

nu kaip is architektes supratau tai daugiabuciu butu griovimo darbam ganetinai stipriai supaprastinta tvarka....nes kai mes sugalvojom griaut siena ir nuejau pasikalbet su draugais kurie pries 2 m tuos kelius praejo...kaip nupasakojo visa procedura, kiek parasu ir t.t. tai pagalvojau cia net per metus laiko tiek biurokratizmo gali nepraeit..kai surinkom parasus pagalvojom: nu va pradzia padaryta..nuejom pas architekte, o pasirodo kad tie parasai su protokolu jau didzioji dalis darbo...beliko tik po konstruktoriaus suskaiciavimu ir plano perbrazymo tiesiai i savaivaldybe.....ir kai skambinaus i savivaldybe del leidmo griauti tai net piktai patikslino kad dabar jau leidimu nereikia o tik PRITARIMAS....ir jokiu mokesciu savivaldybej , bent jau kaune
Atsakyti
QUOTE(Erne1 @ 2012 08 14, 00:09)
nu kaip is architektes supratau tai daugiabuciu butu griovimo darbam ganetinai stipriai supaprastinta tvarka....nes kai mes sugalvojom griaut siena ir nuejau pasikalbet su draugais kurie pries 2 m tuos kelius praejo...kaip nupasakojo visa procedura, kiek parasu ir t.t. tai pagalvojau cia net per metus laiko tiek biurokratizmo gali nepraeit..kai surinkom parasus pagalvojom: nu va pradzia padaryta..nuejom pas architekte, o pasirodo kad tie parasai su protokolu jau didzioji dalis darbo...beliko tik po konstruktoriaus suskaiciavimu ir plano perbrazymo tiesiai i savaivaldybe.....ir kai skambinaus  i savivaldybe  del leidmo griauti tai net piktai patikslino kad dabar jau leidimu nereikia o tik PRITARIMAS....ir jokiu mokesciu savivaldybej , bent jau kaune

As visiskai pritariu architektei, kad parasus is namo butu savininku surinkti - pats didziausias darbas... Ir jis toks buvo visais laikais... Nes visus brezinius, savivaldybes pritarimus galima gauti daug paprasciau, nei surinkti tuos parasus... Nes kol visiems isaiskini doh.gif

Siandien pasiemiau namo perdengimo ploksciu planus... Inzinierius pasake, kad viena planuojama siena galiu griauti, kad ir dabar... jai nereikia jokiu leidimu doh.gif Esme ta, kad konstruktorius padetu tik parasa, kad ja galima be jokiu paskaiciavimu griauti...

Isvada... kaip visada savivaldybe siek tiek prisigalvoja nesamoniu... Tik nezinau, kam cia tai naudinga g.gif biggrin.gif

Atsakyti