QUOTE(dangus giedras @ 2012 07 21, 10:12)
Na, pas mane blokinis namas... ir devintas aukstas... Tai dar ir konstruktorius turi buti spec atestuotas...
Logiskai mastant, jei visi prades griauti... Tai ir tas nelaikanciu sienu griovimas tures itakos namui
Is pirmo zvilgsnio, tai viskas atrodo labai sudetinga... Bet kai pasigilini - lik ir normalu... parasai, konstruktoriaus breziniai, naujas buto planas ir nesi i savivaldybe...
Logiskai mastant, jei visi prades griauti... Tai ir tas nelaikanciu sienu griovimas tures itakos namui
Is pirmo zvilgsnio, tai viskas atrodo labai sudetinga... Bet kai pasigilini - lik ir normalu... parasai, konstruktoriaus breziniai, naujas buto planas ir nesi i savivaldybe...
nu pas mus ir blokinis namas ir 3 aukstas is 9....o kiek girdejau jei 9 a is 9 tai isvis be jokiu leidmu lyg galima griaut....
o konstruktorius ir pas mus turejo but atestuotas nes jis juk ir atlieka visus skaiciavimus...turi pasidomet kaip blokai sueina ir pan....mes norejom dar viena kampuka griaut tai neleido nes ten tipo kazkaip eina bloku susijungimai....
Papildyta:
QUOTE(justyzzzz @ 2012 07 24, 12:05)
mes ir šituos vargus jau beveik praėjom, darėm tarp virtuvės ir saliono 1,15 cm kažkur angą, o vonią ir wc praplatinom kolidoriaus sąskt, tai blokoniame name būtinas leidimas bet kokią angą darant, nes beveik visos sienos yra laikančios, pirma aš parašiau į savivaldybę prašymą ir man išdavė reikalavimus,bet prieš tai per vieną vakarą gavau gyventojų 50+1 parašus, labai greitai, net pačiam keista, poto susiradau konstruktorių kuris padarė man projektą, su projektu ėjau į savivaldybę gauti rašytinį pritarimą, kuris man kainavo vienas lapas popieriaus 100 lt , vėliau išsigrioviau, išvežiau šiukšles į sąvartyną gavau pažymą , kad pridaviau, db reikia eiti į registrų centrą pas amatininkus, kad jie naują planą sudarytų ir vėliau ateis statybos inspektorius ir surašys aktą, vsio ir darbas baigtas, visas malonumas kainuos 1,5 k lt
o kada pradejo visa proceduta?nes mes siemet viska uzvirem tai nieko tokio nereikejo nes nuo pernai metu liepos supaprastinta tvarka.....bendrijoj paemem lapa parasam, surinkom parasus+protokolas,su viskuo pas architekta jis turi savo konstruktoriu, subraize suskaiciavo ir tada keliavom i savivaldybe kur nekainavo ne lito....ir paskui griovimo darbai....