Įkraunama...
Įkraunama...

Būsto sienų griovimas

QUOTE(*MM* @ 2014 05 14, 16:29)
o gal galima ir greičiau apsieiti, tarkim per mėnesį, na maksimum 1,5-2,0?  g.gif  jei jau ten viską greit daryt, visus skubinti ir pačiai visur sulakstyti  blush2.gif

Mum uztruko 6-7men, kad ir laksciau, raginau visus doh.gif Kaip tik skambutis, taip kazko reikia arba koks zodis netaip parasytas ar parasas nepadetas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mildutes tetis @ 2014 05 14, 18:42)
Dar vienas toks niuansas, atliekant kapitalinį remontą savo bute, turit gauti statinio (namo) bendrasavininkų sutikimą, t.y. daugiau 50% kaimynų parašų

šitą žinau, jau gavau iš administruojančios įmonės biuletenio formą, manau, ryt jau eisiu lankyt kaimynus blush2.gif
prieš tai dar su vienu kompetetingu pasitarsiu dėl projekto, ar labai toli nuo racionalumo mano būsto vizija.

QUOTE(Flirt @ 2014 05 14, 18:50)
Mum uztruko 6-7men, kad ir laksciau, raginau visus doh.gif  Kaip tik skambutis, taip kazko reikia arba koks zodis netaip parasytas ar parasas nepadetas doh.gif

o dievai doh.gif aš tiek negaliu , reik man iki rudenio visus remontus baigti bent jau kad įsikraustyt būtų galima. jūs čia Vilniuj ar kitur kur? kam kas užkliuvo?
Atsakyti
QUOTE(*MM* @ 2014 05 14, 20:17)
šitą žinau, jau gavau iš administruojančios įmonės biuletenio formą, manau, ryt jau eisiu lankyt kaimynus  blush2.gif
prieš tai dar su vienu kompetetingu pasitarsiu dėl projekto, ar labai toli nuo racionalumo mano būsto vizija.
o dievai  doh.gif  aš tiek negaliu , reik man iki rudenio visus remontus baigti bent jau kad įsikraustyt būtų galima.  jūs čia Vilniuj ar kitur kur? kam kas užkliuvo?

mes vilniuje nuo sausio tvarkomės ir stringa, pabaigos dar nematyt sad.gif
Atsakyti
QUOTE(*MM* @ 2014 05 14, 19:17)
šitą žinau, jau gavau iš administruojančios įmonės biuletenio formą, manau, ryt jau eisiu lankyt kaimynus  blush2.gif
o dievai  doh.gif  aš tiek negaliu , reik man iki rudenio visus remontus baigti bent jau kad įsikraustyt būtų galima.  jūs čia Vilniuj ar kitur kur? kam kas užkliuvo?

Nuo 2014.01.01 šis reikalas sukasi paprasčiau. T.y. užtenka supaprastinto kapitalinio remonto projekto, kuriam nebereikalingas seniūnijos architekto pritarimo (iš esmės derinimo procedūra). Tiesa, jei statinys ypatingas, t.y. bendras statinio plotas >2000m2 ir/arba pagal kitus kriterijus, išvardintus STR "Ypatingi statiniai", tuomet reikia dar ir ekspertizės. Taigi turint šiuos nebederinamus dokumentus galima pradėti kapitalinio remonto darbus
P.S. Mildutįs tėtis
Atsakyti
QUOTE(*MM* @ 2014 05 14, 18:17)

Ne, mes ne Vilniuje. O kliuvo visokie popierizmai paprastam zmogui nesuprantami biggrin.gif Siaip mes ir sakem sau, kad negalim tiek laukt, bet pasirodo galejom lotuliukas.gif

QUOTE(teisingoji1 @ 2014 05 14, 19:38)
mes vilniuje nuo sausio tvarkomės ir stringa, pabaigos dar nematyt sad.gif

Uzuojauta 4u.gif As net nebenoriu prisimint doh.gif Linkiu, kad viskas kuo greiciau susitvarkytu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Veitė @ 2014 05 14, 21:50)
Nuo 2014.01.01 šis reikalas sukasi paprasčiau. T.y. užtenka supaprastinto kapitalinio remonto projekto, kuriam nebereikalingas seniūnijos architekto pritarimo (iš esmės derinimo procedūra). Tiesa, jei statinys ypatingas, t.y. bendras statinio plotas >2000m2 ir/arba pagal kitus kriterijus, išvardintus STR "Ypatingi statiniai", tuomet reikia dar ir ekspertizės. Taigi turint šiuos nebederinamus dokumentus galima pradėti kapitalinio remonto darbus
P.S. Mildutįs tėtis

pas mus išeina ypatingas, šiandien visą dieną skaitinėjausi, kas kaip kur ir kodėl, belieka suvaikščioti.

Tik man dabar užkliuvo vienas dalykas dar, iš namą administruojančios įmonės gavau biuletenio formą, kur rašoma, kad "rekonstrukcija", o realiai "kapitalinis remontas", kaip suprantu, čia skirtingi dalykai, tik nežinau, ar man pakeist į kapitalinį, ar negalima savavališkai keist dokumento g.gif
Papildyta:
Nes nuo to, kaip vadinasi, spėju, šiek tiek priklauso dokumentacija, bent jau temoj anksčiau buvo taip rašoma. mastau.gif
Atsakyti
kas Vilniuj rinkot parašus, ar viską darėt pagal priimtą tvarką - siuntėt registruotu paštu ir t.t., ar praėjot per butus, ir ar tiko toks variantas toliau tvarkant dokumentus? g.gif
Atsakyti
QUOTE(*MM* @ 2014 05 14, 22:42)
pas mus išeina ypatingas, šiandien visą dieną skaitinėjausi, kas kaip kur ir kodėl, belieka suvaikščioti.

Tik man dabar užkliuvo vienas dalykas dar, iš namą administruojančios įmonės gavau biuletenio formą, kur rašoma, kad "rekonstrukcija", o realiai "kapitalinis remontas", kaip suprantu, čia skirtingi dalykai, tik nežinau, ar man pakeist į kapitalinį, ar negalima savavališkai keist dokumento  g.gif
Papildyta:
Nes nuo to, kaip vadinasi, spėju, šiek tiek priklauso dokumentacija, bent jau temoj anksčiau buvo taip rašoma. mastau.gif

Taip rekonstrukcija ir kapitalinis remontas yra du skirtingi reikalai. Jei rekonstrukcija, tai jau galite net ir plotą pasididinti ar susimažinti smile.gif tačiau tam reikės jau ir derinimo su arch. skyriuje. Reikia pakeisti į kapitalinį remontą, administratorius neteisingas formas padavė ar nepasitvarkęs nuo seno
Atsakyti
QUOTE(*MM* @ 2014 05 15, 08:46)
kas Vilniuj rinkot parašus, ar viską darėt pagal priimtą tvarką - siuntėt registruotu paštu ir t.t., ar praėjot per butus, ir ar tiko toks variantas toliau tvarkant dokumentus?  g.gif

na porą puslapių atgal išdiskutavom, kad reikia vadovautis Butų ir kitų patalpų savininkų balsavimo raštu dėl priimamų sprendimų tvarkos aprašu http://www3.lrs.lt/p...s...816&p_tr2=2.
Šioje tvarkoje nurodyta:
3.1. Balsavimo organizatorius apie rengiamą Balsavimą paskelbia savo interneto svetainėje (jeigu tokia yra) ir daugiabučio gyvenamojo namo (daugiabučių gyvenamųjų namų) laiptinėse ar kitose butų ir kitų patalpų (toliau – Patalpos) savininkams gerai prieinamose bendrojo naudojimo patalpose įrengtose skelbimų lentose ir parengia Butų ir kitų patalpų savininkų balsavimo raštu biuletenį (toliau − Balsavimo biuletenis) (Tvarkos aprašo 1 priedas);
3.2. Balsavimo biuletenį Balsavimo organizatorius kiekvienų Nekilnojamojo turto registre nuosavybės teisės objektu įregistruotų Patalpų savininkui įteikia:
3.2.1. asmeniškai pasirašant balsavimo biuletenių išdavimo lape, kuriame turi būti Patalpų savininko vardas, pavardė, parašas, pasirašymo data, arba
3.2.2. išsiunčiant registruotu laišku, arba
3.2.3. įdedant į pašto dėžutes kartu su mėnesinio mokesčio bendrojo naudojimo objektų valdytojui pranešimu, jame pažymint apie pridedamą Balsavimo biuletenį, arba
3.2.4. įdedant į pašto dėžutes ir apie Balsavimo biuletenių įteikimą surašant aktą, kuriame turi būti Patalpų savininko vardas, pavardė, Patalpų adresas, įdėjimo į pašto dėžutę data. Aktą pasirašo Balsavimo organizatorius ar jo įgaliotas atstovas ir ne mažiau kaip du Patalpų savininkai;
Atsakyti
QUOTE(Vi_ktorija @ 2014 05 15, 10:09)

na aš visai ne to klausiau, nereikia kartoti įstatymų, kuriuos ir pati skaičiau. Klausiau, ar kas darėsi greičiau ir paprasčiau ir ar praėjo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Vi_ktorija @ 2014 05 15, 09:09)
na porą puslapių atgal išdiskutavom, kad reikia vadovautis Butų ir kitų patalpų savininkų balsavimo raštu dėl priimamų sprendimų tvarkos aprašu http://www3.lrs.lt/p...s...816&p_tr2=2.
Šioje tvarkoje nurodyta:
3.1. Balsavimo organizatorius apie rengiamą Balsavimą paskelbia savo interneto svetainėje (jeigu tokia yra) ir daugiabučio gyvenamojo namo (daugiabučių gyvenamųjų namų) laiptinėse ar kitose butų ir kitų patalpų (toliau – Patalpos) savininkams gerai prieinamose bendrojo naudojimo patalpose įrengtose skelbimų lentose ir parengia Butų ir kitų patalpų savininkų balsavimo raštu biuletenį (toliau − Balsavimo biuletenis) (Tvarkos aprašo 1 priedas);
3.2. Balsavimo biuletenį Balsavimo organizatorius kiekvienų Nekilnojamojo turto registre nuosavybės teisės objektu įregistruotų Patalpų savininkui įteikia:
3.2.1. asmeniškai pasirašant balsavimo biuletenių išdavimo lape, kuriame turi būti Patalpų savininko vardas, pavardė, parašas, pasirašymo data, arba
3.2.2. išsiunčiant registruotu laišku, arba
3.2.3. įdedant į pašto dėžutes kartu su mėnesinio mokesčio bendrojo naudojimo objektų valdytojui pranešimu, jame pažymint apie pridedamą Balsavimo biuletenį, arba
3.2.4. įdedant į pašto dėžutes ir apie Balsavimo biuletenių įteikimą surašant aktą, kuriame turi būti Patalpų savininko vardas, pavardė, Patalpų adresas, įdėjimo į pašto dėžutę data. Aktą pasirašo Balsavimo organizatorius ar jo įgaliotas atstovas ir ne mažiau kaip du Patalpų savininkai;

Jeigu norite tvarkingo projekto, kurio nebijotumėte parodyti net inspekcijai tai rekomenduoju būtent ir vadovautis šia tvarka, kurią priminė Viktorija. Šiuo metu, kai nebereikia savivaldybės pritarimo projektui, galima vos ne kaip nori pasidaryt, nes ekspertizė greičiausiai tokių dalykų net nežiūrės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Planuotojas: 15 gegužės 2014 - 10:34
QUOTE(*MM* @ 2014 05 15, 11:26)
na aš visai ne to klausiau, nereikia kartoti įstatymų, kuriuos ir pati skaičiau. Klausiau, ar kas darėsi greičiau ir paprasčiau ir ar praėjo  blush2.gif

Na jūs norite skubiai atlikti visą remontą, tai, manau, šiuo atveju ypač aktualu atlikti visas procedūras teisingai, nes jei eisit va bank, o paskui teks perdarinėt, skubiai nesigaus smile.gif
Atsakyti