Įkraunama...
Įkraunama...

Būsto sienų griovimas

QUOTE(gabby_jz @ 2012 12 01, 10:50)
O mūsų pirmininkas taip ir nepasirašė bendram lape biggrin.gif
Ir protokolas vis tik mūsų tiko iš vieno sakinio biggrin.gif Mes parašėm tą sakinį, pirmininkas pasirašė po juo, ir net joki komiteto nariai nesirašė biggrin.gif Nei pažymos jokios neėmėm iš registrų centro... Kažkaip paprastai mum viskas šiuo klausimu pavyko biggrin.gif Nuėjo vyras vieną vakarą per butus, gavo pusė parašų, aš paskui dar pas buhalterę nuėjau, nes ji buvo nepasirašius ir vsio, ant ribos buvo parašai (iš 72 gavom 37), ir net nežinom, gal pusė ne savininkai biggrin.gif Bet savivaldybėn dokus nunešė pats architektas ir visks čiki. Kaip gera, kai ta siena jau išgriauta  clap.gif Uošvis kaip stvėrė dabar darbuotis, tai jau nuteikė, kad iki kalėdų turbūt galėsim kraustytis clap.gif

A, o dėl banko, tai jau rašiau, ką sakė mūsų vadybininkė, pas kurią paskolą tvarkėmės - sako dažniausiai problemų nekyla, nes rekonstruojant kyla buto vertė, tad bankui dar geriau.

Siaip tai dar priklauso, kokiam mieste griaunat ir tvarkotes dokus, ar namas turi administruojancia imone, ar priklauso bendrijai... ar apskritai namas turi savo administratoriu...
Mano bendrijos pirmininkui irgi pakanka vieno sakinio, o kitiems - reikia issamaus paaiskinimo ir pan...

Idomiai cia bankas - isgriaunant siena, pakyla buto verte? g.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dangus giedras @ 2012 12 03, 10:25)
Idomiai cia bankas - isgriaunant siena, pakyla buto verte?  g.gif  biggrin.gif

Na aš nberašiau tiesiogiai - griaunant sieną, rašiau - rekonstruojant 4u.gif Na tai žinoma, padidėja, atliekant bet kokį remontą, o jei dar ir visą rekonstrukciją, tai juk tikrai nemažėja 4u.gif Kuo naujau, šiuolaikiškiau, tuo ir brangiau juk...
Atsakyti
QUOTE(gabby_jz @ 2012 12 03, 10:01)
Na aš nberašiau tiesiogiai - griaunant sieną, rašiau - rekonstruojant 4u.gif Na tai žinoma, padidėja, atliekant bet kokį remontą, o jei dar ir visą rekonstrukciją, tai juk tikrai nemažėja  4u.gif Kuo naujau, šiuolaikiškiau, tuo ir brangiau juk...

Sienu griovimas, kad siuolaikiskiau - nelabai sutikciau... Interjeras, buto irengimas - taip, kelia kaina. Bet sienios griovimas - ne. Bent jau as su tuo susiduriau...

Kai pardavinejau buta, kaip tik daugelis ieskojo, kad nebutu griautos sienos, ypac virtuve ir kambari jungianti siena, nes kai kurie jau nebenori, kad butu sujungtos sios erdves... ax.gif
Atsakyti
Sveiki visi, norėjau paklausti kiek realus yra toks perplanavimas? user posted image
user posted image
Butas yra paskutiniame auške, blokinis namas. Nuo ko reiktų pradėt ir kokia apytikslė viso šito kaina būtų.
Atsakyti
QUOTE(dangus giedras @ 2012 12 03, 11:56)
Sienu griovimas, kad siuolaikiskiau - nelabai sutikciau... Interjeras, buto irengimas - taip, kelia kaina. Bet sienios griovimas - ne. Bent jau as su tuo susiduriau...

Kai pardavinejau buta, kaip tik daugelis ieskojo, kad nebutu griautos sienos, ypac virtuve ir kambari jungianti siena, nes kai kurie jau nebenori, kad butu sujungtos sios erdves...  ax.gif

Aš sakyčiau, kad kainą kelia tiesiog perplanavimas. Pvz tokio tipo kur mes žiūrime butai, tai kaina skiraisi maždaug taip: Jei su geru remontu - kaina 50 K didesnė nei išvis be remonto, o kur perplanuota - tai jau 100 brangiau nei be remonto. Tiesiog pakeitus sienas atsiranda keli privalumai - padidinama vonia, įėjimas į virtuvę būna iš svettainės, o svetainę sujungus su koridorium - sveatainės plotas tampa apie 28 kvadratus.

Tas sienų griovimas irgi... Jei imti standartinius blokinius butus, tai man labiausiai norėtųsi griauti sieną tarp svetainės ir koridoriaus (to siauro, kur link kambarių) bet ji rodos nešanti. Virtuvė nišoje labai gerai, šalia smile.gif

Pvz variantas kai virtuvė visiškai atvira ir vienoje erdvėje su svetaine man nelabai patinka (dabar taip gyvenu), visiškai izoliuota irgi nelabai, daug lakstyti kai svečiai, arba su šeima negali dalyvauti, tai man priimtiniausia kai į viertuvę patenki iš gyvenamojo kambario ir kai nori - gali atsidaryt, kai nori - užsidarai (pvz stumdoma pertvara).

Dar kalbant apie butus... 2 kambarių bute išgriauta siena nieko gero. Tiesiog reikia erdvės tėvams ir vaikams. Tai jei viertuvė sujungta su svetaine - tai kažkas turės miegoti viertuvėj. Man su išgriauta siena 2 kambari7 butai tik jauniems be vaik7 t4vams arba pensininkams (na arba vienišiems žmonėms be vaikų).

Kai butas 3 ar 4 kambariai, tai visai kaitaip. Pvz. mūsų atveju - tai būtų 4 kambariai (3 iš jų uždari) ir viena ardvė kur visa šeima galės būti kartu.

Tai kelia ar nekelia bto vertės sienos išgriovimas - manau labai individualu, labai priklauso nuo buto ir ką pasieki iįgriovus tą sieną.
Atsakyti
QUOTE(mafijozė @ 2012 12 05, 09:21)
Sveiki visi, norėjau paklausti kiek realus yra toks perplanavimas?

Viskas yra realu... bet reikia konsultuotis su konstruktoriais ir architektais smile.gif

Paskaitykit sia tema ir susidarysit bendra vaizda... Merginos jau daug kartu rase apie tai, nuo ko pradeti...

QUOTE(Jadzka @ 2012 12 05, 11:06)
Aš sakyčiau, kad kainą kelia tiesiog perplanavimas. Pvz tokio tipo kur mes žiūrime butai, tai kaina skiraisi maždaug taip: Jei su geru remontu - kaina 50 K didesnė nei išvis be remonto, o kur perplanuota - tai jau 100 brangiau nei be remonto. Tiesiog pakeitus sienas atsiranda keli privalumai - padidinama vonia, įėjimas į virtuvę būna iš svettainės, o svetainę sujungus su koridorium - sveatainės plotas tampa apie 28 kvadratus.

Taip, sutinku, labai daug kas priklauso nuo projekto ir kokios sienos griaunamos...

O isgriauti svetaine ir koridoriu jungiancia siena imanoma, nors ji ir nesanti. Viskas susiveda i projekta ir konstruktoriaus skaiciavimus...
Atsakyti
QUOTE(Jadzka @ 2012 12 05, 12:06)

Tas sienų griovimas irgi... Jei imti standartinius blokinius butus, tai man labiausiai norėtųsi griauti sieną tarp svetainės ir koridoriaus (to siauro, kur link kambarių) bet ji rodos nešanti. Virtuvė nišoje labai gerai, šalia smile.gif

Pvz variantas kai virtuvė visiškai atvira ir vienoje erdvėje su svetaine man nelabai patinka (dabar taip gyvenu), visiškai izoliuota irgi nelabai, daug lakstyti kai svečiai, arba su šeima negali dalyvauti, tai man priimtiniausia kai į viertuvę patenki iš gyvenamojo kambario ir kai nori - gali atsidaryt, kai nori - užsidarai (pvz stumdoma pertvara).

Dar kalbant apie butus... 2 kambarių bute išgriauta siena nieko gero. Tiesiog reikia erdvės tėvams ir vaikams. Tai jei viertuvė sujungta su svetaine - tai kažkas turės miegoti viertuvėj. Man su išgriauta siena 2 kambari7 butai tik jauniems be vaik7 t4vams arba pensininkams (na arba vienišiems žmonėms be vaikų).

Kai butas 3 ar 4 kambariai, tai visai kaitaip. Pvz. mūsų atveju - tai būtų 4 kambariai (3 iš jų uždari) ir viena ardvė kur visa šeima galės būti kartu. 

Tai kelia ar nekelia bto vertės sienos išgriovimas - manau labai individualu, labai priklauso nuo buto ir ką pasieki iįgriovus tą sieną.

blokiniame nema praktiskai visos sienos nesancios..(iskyrus pertvara tarp vonios ir wc)
Atsakyti
QUOTE(Daisiuke @ 2012 12 05, 12:41)
blokiniame nema praktiskai visos sienos nesancios..(iskyrus pertvara tarp vonios ir wc)

tikrai taip
Atsakyti
QUOTE(Jadzka @ 2012 12 05, 12:06)
Aš sakyčiau, kad kainą kelia tiesiog perplanavimas.

Tai aš tą ir turėjau omeny - ne pats sienos griovimas jau kelia kainą, bet perplanavimas, aišku, jei jis tikrai apgalvotai padarytas 4u.gif
AŠ išvis tik pacitavau banko vadybininkę, ką mums sakė, užsiminus, kad reiks iš banko sutikimo mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveiki,
Gal kas pasakys, koks turi būti pats pirmas žingsnis sugalvojus griauti bute sieną? Į ką visų pirma reiktų kreiptis (bendrija, savivaldybė, architektas ar dar kas...)? Namas mūrinis, tai kaip suprantu, turėtų būti kažkokia supaprastinta procedūra... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(wixi @ 2012 12 14, 10:26)
Sveiki,
Gal kas pasakys, koks turi būti pats pirmas žingsnis sugalvojus griauti bute sieną? Į ką visų pirma reiktų kreiptis (bendrija, savivaldybė, architektas ar dar kas...)? Namas mūrinis, tai kaip suprantu, turėtų būti kažkokia supaprastinta procedūra...  ax.gif

as pirmiausia kreipiausi i rojono architekta (buna jei poriskirti savivaldybeje arba seniunijo)..susitariau del susitikimo, pasnekejau su juo susake viska (ealiai viska pasake ka ir taip zinojau) ir tuomet jau ememes projekto, parasu ir t,t
Atsakyti
QUOTE(Daisiuke @ 2012 12 14, 10:29)
as pirmiausia kreipiausi i rojono architekta (buna jei poriskirti savivaldybeje arba seniunijo)..susitariau del susitikimo, pasnekejau su juo susake viska (ealiai viska pasake ka ir taip zinojau) ir tuomet jau ememes projekto, parasu ir t,t

supratau. o kažin, būtinai reikia į savivaldybės architektą kreiptis, ar gali būti ir privatus architektas?
Atsakyti