Na juk ne visi gali sau leisti pirkti tik naujus ir tikrai nemažai kainuojančius žaislus Aš asmeniškai nieko prieš žaistus žaislus neturiu,tik su sąlyga,kad jie būtų veikiantys ir atliktų savo funkcijas ir aišku,kad nebutų sulūžę,nes vaikas gali susižeisti O naujas,bet pigesnis žaislas tikrai nėra geriau Mano dukrytės amžiaus vaikui labai svarbu,kad žaislas būtų saugus žaisti.Ir kai močiūtė taupydama pinigėlius nupirko žaislą iš prduotuvės "už eurą",nes jis pigesnis,tai aš net nedaviau su juo žaisti,o išmečiau,kad ir kaip gaila buvo močiutės.Nes to žaislo kampai aštrūs,klijai nuvarvėję,o iš kokios plasmasės jis pagamintas tai iš viso mistika Tai jau geriau už tą sumą,kurią išleido nekokybiškam žaislui tegu nuperka devėtą,bet gerą.Na kad ir čia sm juk mamos pardavinėja savo vaikų žaisliukus gerų firmų,veikiančius ir nesudevėtus.be to juk kokybiška žaislą dar ir ne taip paprasta yra "sudrožti".Todėl vieno vaikučio žaistą kokia FP puodynę galima įsigyti per pusiau pigiau negu nauja kainuoja ir padovanoti savo vaikui ar giminaičiui,nes ji atrodo kaip nauja
O mano dvi dukterėčios susitarė tarpusavyje ir užsiprašė dovanų dienoraščių su rakteliais,nors amžius jų skirtingas(8 ir 12 metų),bet abi žaidžia vienodais žaislais
Gal kam pravers ši idėja ir pinigine prasme nebrangi dovana
tikrai yra pigiu dienorasciu, o jei dar akcija uztaikai..pirkau akropolio parduotuveje, koks pavadinimas, nepasakysiu, kur piestukai, sasiuviniai, kanceliarines prekes ivairiausios
neprirasiau gal taip kaip reikejo, kalbejau apie tai, akd devetas ir neatliekantis funkcijos - tai nea, o ne siaip ape deveta, jei tie lavinamieji zaislai, kokybiski - puiku, nes jie nesusidevi taip greitai
neprirasiau gal taip kaip reikejo, kalbejau apie tai, akd devetas ir neatliekantis funkcijos - tai nea, o ne siaip ape deveta, jei tie lavinamieji zaislai, kokybiski - puiku, nes jie nesusidevi taip greitai
As kadangi esu pirmokeles kriksto mama , o ji pas mus su zaislais nelabai zaidzia, tai i zaislu skyriu net neiniu, na nebent puzliu ieskau. Tad siemet mazoji mergina gaus prenumerata zurnalo( kuri taip ar taip kas menesi pirkau visus metus). O dabar kiek bus dziaugsmo jai paciai istraukti ji is pasto dezutes(tuo labiau pats kaledu senelis ji atnes ), taip pat gaus kvepaliuku, kad mamos nereiketu prasyti pasikvepinti, o paciai kaip suaugusiai pasikvepinti. Na ir tikriausiai gaus puzle, jau parode kazkada kokios nori.
O as ir nieko blogo nematau dovanoti savo vaikams naudota daikta Ir ne del to kad negalim sau leisti nupirkti, bet del to kad vaikams visad skiepiju kad reik saugoti savo daiktus, zaislus, nes kiti neturi arba jais dar kas kitais po to zais.
Na dovanoti ne savo vaikui tai ga ne-nors cia jau susitarimo reikalas, man tikrai yra priimtiniau gerai islaikytas geros firmos, geros kokybes zaislas nei kad naujas bet kinietiskas, ne saugus, nepatvarus ar pan. nors kaina bus panasi.
Siemet irgi pardavem jau nebenaudojamus savo vaiku zaisliukus ir nupirkau naujus sventems Ka jus manot ka mane vaikai kai pakavau ju zaislus kitiems issiusti? o gi nieko-atrinkinejo kartu (nors vienam tik 2m kitam 4m bus) ir pakavom kalbejom kaip kiti vaikiukai dar myles musu zaisliukus ir gales jais zaisti, nes mums jau nebereik. Mano nuomone vaikas taip mokomas sagoti ir taupyti, o as tuo tarpu apmazinu nebenaudojamus zaislus ir paruosiu vieta kitiems pagal poreiki ir amziu, kas be ko pinigu kiek susitaupo.
Na dovanoti ne savo vaikui tai ga ne-nors cia jau susitarimo reikalas, man tikrai yra priimtiniau gerai islaikytas geros firmos, geros kokybes zaislas nei kad naujas bet kinietiskas, ne saugus, nepatvarus ar pan. nors kaina bus panasi.
Siemet irgi pardavem jau nebenaudojamus savo vaiku zaisliukus ir nupirkau naujus sventems Ka jus manot ka mane vaikai kai pakavau ju zaislus kitiems issiusti? o gi nieko-atrinkinejo kartu (nors vienam tik 2m kitam 4m bus) ir pakavom kalbejom kaip kiti vaikiukai dar myles musu zaisliukus ir gales jais zaisti, nes mums jau nebereik. Mano nuomone vaikas taip mokomas sagoti ir taupyti, o as tuo tarpu apmazinu nebenaudojamus zaislus ir paruosiu vieta kitiems pagal poreiki ir amziu, kas be ko pinigu kiek susitaupo.
15m vyro krikstaduktei dovanojom is Tiger parduotuves papuosala pakabuti ant kaklo. Labai grazei supakuotas. Viduje kriaukle spec., skystyje joje dirbtinai uzaugintas perlas. Perlai keliu spalvu reiskiantys meile, laime, draugyste. Grandinele ir pakabutis tam perlui isideti. Jai norit dar ispudingiau galima nupirkti dailia sidabrine grandinele vietoj esancios paprastos. Mergaite liko labai nustebusi ir patenkinta dovana Dar smulkmenu manau tikrai neprosali jaunai panelei ekologiska kosmetika
Lego Duplo mažiukams, Lego vyresniems, paauglėms galvoju rankų darbo sages/lėles ar dar kažką mielo
Man pačiai labai sunku sugalvoti, ką padovanoti paaugliui vaikinui 17-18 m. gyvena užsienyje ir visko turi, pinigais taip pat netinka, nes siuntimas paštu...
Esu visko daug padovanojusi iš sporto prekių, nes mėgstą sportą, rimtai treniruojasi (futbolą), tai nebeišmąstau, nes pirkau nuo batų raištelių ir diržo iki piniginės ir kepurės... Trūksta idėjų. HELP
Labai Jums pritariu... Mes irgi perkame tik kokybiškus, ne tuos lūžtančius žaislus, vaikai moka saugoti, visuomet dar pavyksta parduoti ir pirkėjos nuolat pagiria, kad tikrai gerai išlaikyti žaislai (FP, Chicco, Brio, Playskool, Vtech ir t.t.)
Aš stengiuosi per daug nerodyti, jog parduodu, nes pagailsta tada žaislo, bet už gautus pinigėlius perkam naujus. Naudotų žaislų dovanai niekada neperku, nei savo, nei draugų vaikams. Galima naudotą pirkti be progos... Smagu, kai vaikas naują išpakuoja, išsiaiškina kaip jis veikia ir t.t.
Manau, puikios dovanos: Lego, Lego Duplo, mokomieji muzikos instrumentai, piešimo lentos, plastilinas su priedais, kūrybiniai rinkiniai, štampukai, dėlionės, mozaikos - tai kas lavina, moko, skatina.
Mažiau lavina grojantys-šviečiantys 'gatavi' žaislai, nes vaikas tik stebėtojas - spaudo mygtukus ir nieko daugiau neišmoksta, bet tokie irgi teikia džiaugsmo (kalbant apie mažylius iki 3 metukų).
Mergaitėms nuo kokių 5-7 metukų patinka puoštis (žiedukai, grandinėlės, apyrankės), kvėpintis, pinti plaukus (lankeliai, gymytės, segtukai), rankinės, piniginės, penaliukai...
Stalo žaidimai, knygos taip pat puiki dovana
Šokdynė, kamuolys, lankas irgi nepelnytai užmiršti vaikų žaislai.
Mažiausiai pageidaujami pliušiniai žaislai, arba tokie žaislai, kurie groja vieną ir tą pačią šaižią melodiją - tėvėlių nervų išbandymas...
Esu visko daug padovanojusi iš sporto prekių, nes mėgstą sportą, rimtai treniruojasi (futbolą), tai nebeišmąstau, nes pirkau nuo batų raištelių ir diržo iki piniginės ir kepurės... Trūksta idėjų. HELP
QUOTE(ramune.v @ 2012 11 23, 23:04)
O as ir nieko blogo nematau dovanoti savo vaikams naudota daikta Ir ne del to kad negalim sau leisti nupirkti, bet del to kad vaikams visad skiepiju kad reik saugoti savo daiktus, zaislus, nes kiti neturi arba jais dar kas kitais po to zais.
Labai Jums pritariu... Mes irgi perkame tik kokybiškus, ne tuos lūžtančius žaislus, vaikai moka saugoti, visuomet dar pavyksta parduoti ir pirkėjos nuolat pagiria, kad tikrai gerai išlaikyti žaislai (FP, Chicco, Brio, Playskool, Vtech ir t.t.)
Aš stengiuosi per daug nerodyti, jog parduodu, nes pagailsta tada žaislo, bet už gautus pinigėlius perkam naujus. Naudotų žaislų dovanai niekada neperku, nei savo, nei draugų vaikams. Galima naudotą pirkti be progos... Smagu, kai vaikas naują išpakuoja, išsiaiškina kaip jis veikia ir t.t.
Manau, puikios dovanos: Lego, Lego Duplo, mokomieji muzikos instrumentai, piešimo lentos, plastilinas su priedais, kūrybiniai rinkiniai, štampukai, dėlionės, mozaikos - tai kas lavina, moko, skatina.
Mažiau lavina grojantys-šviečiantys 'gatavi' žaislai, nes vaikas tik stebėtojas - spaudo mygtukus ir nieko daugiau neišmoksta, bet tokie irgi teikia džiaugsmo (kalbant apie mažylius iki 3 metukų).
Mergaitėms nuo kokių 5-7 metukų patinka puoštis (žiedukai, grandinėlės, apyrankės), kvėpintis, pinti plaukus (lankeliai, gymytės, segtukai), rankinės, piniginės, penaliukai...
Stalo žaidimai, knygos taip pat puiki dovana
Šokdynė, kamuolys, lankas irgi nepelnytai užmiršti vaikų žaislai.
Mažiausiai pageidaujami pliušiniai žaislai, arba tokie žaislai, kurie groja vieną ir tą pačią šaižią melodiją - tėvėlių nervų išbandymas...
man kazkaip sitas kaledas ramu - maniskiui xbox'o manija , tai puikiaisiai tiks keli zaidimai po egle
bet kaledom nesu pirkus jokiu devetu daiktu kaledos karta metuose, jei neleidzia finansai - galima galvoti is anksto, pasitaupyt. ne netiketai jos ateina
as pati irgi nenoreciau kazko deveto ar naudoto gauti
bet kaledom nesu pirkus jokiu devetu daiktu kaledos karta metuose, jei neleidzia finansai - galima galvoti is anksto, pasitaupyt. ne netiketai jos ateina
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2012 11 26, 15:41)
man kazkaip sitas kaledas ramu - maniskiui xbox'o manija , tai puikiaisiai tiks keli zaidimai po egle
Taip deveti dalykai dobvanu ir man ne kaip atrodo
vyresniam vaikui (paaugliui) manau tiktu laikrodis jei dar neturi manau puiki dovana
QUOTE(asasi @ 2012 11 12, 23:38)
Sveikos,
Radau tokia nuoroda cia kaip manote ar verta? Gal kas bandete, kokie butu atsiliepimai?
Taip pat gal galite patarti kokia gera dovana padovanoti 3m mergaitei kazka is lavinamuju zaislu, zaidimu?
Radau tokia nuoroda cia kaip manote ar verta? Gal kas bandete, kokie butu atsiliepimai?
Taip pat gal galite patarti kokia gera dovana padovanoti 3m mergaitei kazka is lavinamuju zaislu, zaidimu?
Delione, piesimo magnetine lenta su magnetinem raidem
Papildyta:
QUOTE(pukelis2009 @ 2012 11 26, 20:05)
vyresniam vaikui (paaugliui) manau tiktu laikrodis jei dar neturi manau puiki dovana
Arba usb
QUOTE(horos @ 2012 11 27, 00:07)
siai dienai USB turi kiekvienas paauglys, tai nebera jau senai kazkokia prabangos detale. mokykloj tai yra kaip piestukas ar parkeris. nieko labai idomaus USB dovanojime, as asmeniskai, nematau.