Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdinės dovanos vaikams - 2

QUOTE(Fortun@ @ 2014 10 29, 13:44)
Aš vaikui nedovanočiau tokio dalyko. Nusipirkit paprastai ir naudosit. Mano nuožiūra kalėdoms turėtų būti šis tas kitokio...

Bet jei tai būtų dalis dovanos, tokia, kokią įmečiau ankstesniam puslapy - vaikiška, su kokiu nors mėgstamu jo personažu, išskrudinamu ant sumuštinio? + dar kas nors labai "dovaniško"?
Atsakyti
QUOTE(Fortun@ @ 2014 10 29, 11:44)
Aš vaikui nedovanočiau tokio dalyko. Nusipirkit paprastai ir naudosit. Mano nuožiūra kalėdoms turėtų būti šis tas kitokio...

Bet jeigu vaikas to labai nori, kodel gi ne? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(EEmama @ 2014 10 31, 13:48)
Bet jeigu vaikas to labai nori, kodel gi ne? smile.gif

Aš irgi manau, jei nori, tai lai gauna. Ir tikrai džiaugsis ko gero labiau, nei kuo kitu.

Atsakyti
QUOTE(Fortun@ @ 2014 10 29, 13:44)

Tiesą sakant į tokį pasisakymą telieka tik pečiais gūžtelti. Nieko gero, kai suaugę taip griežtai "savo nuožiūra" nulemia, ar vaikas gaus tai, apie ką svajoja ir ko nori, ar tai, ką suaugę mano esant "kalėdiška", arba kaip čia parašyta - "šis tas kitokio". Jau matau tragikomišką situaciją, kaip mamytė vaikui, rašančiam laišką Kalėdų seniui, žiūri per petį ir sako: "nerašyk, kad nori sumuštinių keptuvės, nes aš manau, kad Kalėdoms to norėti netinka...". Bet juk Kalėdos ir yra stebuklų ir svajonių išsipildymo laikas. O ne dovanų, kurias mama laiko tinkančiomis Kalėdoms blink.gif
Atsakyti
QUOTE(As sol @ 2014 11 01, 11:14)
Jau matau tragikomišką situaciją, kaip mamytė vaikui, rašančiam laišką Kalėdų seniui, žiūri per petį ir sako: "nerašyk, kad nori sumuštinių keptuvės, nes aš manau, kad Kalėdoms to norėti netinka...". Bet juk Kalėdos ir yra stebuklų ir svajonių išsipildymo laikas. O ne dovanų, kurias mama laiko tinkančiomis Kalėdoms  blink.gif

O ką daryti, jei vaiko norai tokie, kad Kalėdų senio piniginė neišgali unsure.gif (čia ne apie keptuvę mirksiukas.gif )
Atsakyti
QUOTE(raganieška @ 2014 11 01, 11:25)
O ką daryti, jei vaiko norai tokie, kad Kalėdų senio piniginė neišgali  unsure.gif (čia ne apie keptuvę  mirksiukas.gif )

Tai čia visai kas kita g.gif Bet manau, kad kūribingi tėveliai, tikrai ras išeitį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo k@mylye: 01 lapkričio 2014 - 12:16
Mes.savo vaikams esam pasake, kad kaledu senelis turi visiems vaikuciam supirkt dovaneles, todel reikia ziuret kae nebutu per brangu, ir jie Tai supranta, ir tikrai neziuri brangiu dovaneliu.
Atsakyti
QUOTE(Vitulka @ 2014 10 25, 11:45)
1 m. 3 mėn. vaikas per Kalėdas gaus Lego Duplo. Kol kas jam viską labiau patinka mėtyt. Kiek sodinuos žaist, statyt, tai tik griauna, ką pastatau...

toks amžiaus tarpsnis smile.gif po kelių mėnesių pradės bandyti jungti kaladėles.

Papildyta:
QUOTE(Cigale @ 2014 10 27, 21:55)
Sūnus (dabar penktokas) laišką su norais rašo prasidedant Adventui, bet šiemet jau prasitarė apie vieną - nori sumuštinių keptuvės  blink.gif . Mūsiškė prisvilo ir iškeliavo jau senokai, o kai kurie klasiokai nešasi į mokyklą priešpiečiams tuos trikampius sumuštinius, kartais pavaišina, va ir užsinorėjo pats tokių.

labai geras noras, tikrai dovanočiau smile.gif originalu iš vaiko pusės ir išpildoma iš tėvų. pvz., pernai žinau atvejį, kai berniukas norėjo ir gavo vaflių keptuvą, vafliai žvėrelių formos.
Atsakyti
Manoji (10m) kažkaip kukliai šiemet nori- patalynės ir raktų pakabuko 4u.gif aišku dažniausiai kalėdiniai norai keičiasi 10 kartų per dieną, tai įdomu ko po savaitės norėtų biggrin.gif
Kas dėl keptuvės, tai asmeniškai aš nemanau, kad būna "kalėdiškos" ir "ne kalėdiškos" dovanos. Jei vaikas neužsiprašė kažkokios nerealios dovanos (kaip manoji tik pradėjus eit į mokyklą pareiškė, kad jei negaus išmaniojo tel-nėra Kalėdų Senelio), tai kodėl neišpildyt.
Atsakyti
QUOTE(raganieška @ 2014 11 01, 11:25)
O ką daryti, jei vaiko norai tokie, kad Kalėdų senio piniginė neišgali  unsure.gif (čia ne apie keptuvę  mirksiukas.gif )

Galiu atskleisti, kaip darau aš - sulaukiu laiško ir išpildau VISUS norus. Vieni norai būna nesunkiai išpildomi, o piniginei neišpildomus bandau išlankstyti iš popieriaus, kažkokią to daikto miniatiūrą įdėti ar kitaip pavaizduoti. Aišku, reikia pridėti kokį linksmą laiškelį su paaiškinimu, kas ir kaip. Taip vaiko visi norai vienaip ar kitaip išsipildo - Kalėdos gi smile.gif . Pvz., kompiuteris lengvai pagaminamas iš kartono (prie dovanos pridėta kartono lakštų, iš kurių pats vėliau pasigamino kažkokią dinozaurų areną), telefonų, gitarų, gyvūnų būna šokoladinių, etc. Vieną norą pavyko pusėtinai įgyvendinti - prašė brolio, o gavo sesę smile.gif. Nekantrauju sulaukt šiemečių užduočių. Kiek pavyko išklausinėti, be sumuštinių keptuvės žada prašyti saldainių, kojinių ir knygų, o viską sužinosiu gruodžio pradžioje.
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2014 10 29, 14:10)
Bet jei tai būtų dalis dovanos, tokia, kokią įmečiau ankstesniam puslapy - vaikiška, su kokiu nors mėgstamu jo personažu, išskrudinamu ant sumuštinio? + dar kas nors labai "dovaniško"?

Jei tai būtų įdomi keptuvė, tai taip, bet paprastos/standartinės schmoll.gif Bet juk visi žmonės skirtingi...

QUOTE(As sol @ 2014 11 01, 10:14)
Tiesą sakant į tokį pasisakymą telieka tik pečiais gūžtelti. Nieko gero, kai suaugę taip griežtai "savo nuožiūra" nulemia, ar vaikas gaus tai, apie ką svajoja ir ko nori, ar tai, ką suaugę mano esant "kalėdiška", arba kaip čia parašyta - "šis tas kitokio". Jau matau tragikomišką situaciją, kaip mamytė vaikui, rašančiam laišką Kalėdų seniui, žiūri per petį ir sako: "nerašyk, kad nori sumuštinių keptuvės, nes aš manau, kad Kalėdoms to norėti netinka...". Bet juk Kalėdos ir yra stebuklų ir svajonių išsipildymo laikas. O ne dovanų, kurias mama laiko tinkančiomis Kalėdoms  blink.gif

Gūžtelėkit į sveikatą mirksiukas.gif Atėjau į temą ne jum pataikaut, o nuomonę savo parašyti, tą ir darau.
Jei mano vaikas norėtų sumuštinių keptuvės, ją nupirktume be progos, nelaukdami Kalėdų ar gimtadienio.

O įdomu vaikai nenuliūsta gaudami pvz kartoninį kompą ar šokoladinę gitarą..? Kaip jie reaguoja? Ar "nepyksta" ant Kalėdų senio?
Atsakyti
QUOTE(Fortun@ @ 2014 11 02, 21:07)
O įdomu vaikai nenuliūsta gaudami pvz kartoninį kompą ar šokoladinę gitarą..? Kaip jie reaguoja? Ar "nepyksta" ant Kalėdų senio?

Tai, matyt, priklauso nuo pateikimo. Mano sūnus iki pat šių metų tikėjo Kalėdų seniu ir dar dabar abejoja smile.gif, tai ir dovanų kartais plačiai užsimodavo. Pvz., sakė - tu tikrai nepirktum žaidimų kompiuterio, bet paprašysiu senio, gal ims ir atneš. Taigi teko suktis su lankstiniais ir laiškais. Pykt tikrai nepyko smile.gif. Ir dar buvo užsiprašęs skersinės fleitos, nors mokosi groti kitais dviem instrumentais, ir ne pučiamaisiais. Vėl teko kurti modelį ir laišką. Dar antros katės prašė. Gavo šokoladinę. Nežinau, ar galima nuliūsti, pykti - vargiai kurie tėvai realiai gali pildyti visus įgeidžius (kur dar klausimas, ar to išties reiktų). O šiuo atveju norai vienaip ar kitaip išsipildo. Na, aš pati irgi prašyčiau namo kokiame levandų slėny, bet tikrai nepykčiau radusi po egle levandų sirupo/pagalvėlę/medaus namo formos dėželėje.
Atsakyti