Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai 21

QUOTE(p Raganyte @ 2012 07 05, 21:43)
Aciu labai!!!  4u.gif

Suvalgyti prie arbatos neiseis, nes tikrai ne viena diena as viena valgyciau.  biggrin.gif

tai per savaite ir susivalgys biggrin.gif i maiseli ir i saldytuva.savaitei saldyti nebutina smile.gif esu valgius sitaip biggrin.gif
Atsakyti
klausimelis toms, kurios gyvena UK 4u.gif merginos, ka jus naudojat vietoj lietuvisko rududu? gal yra kazkoks atitikmuo tesco'j ar teks lekt iki lietuviniu, bet man jos taip nepakeliui doh.gif aciu uz atsakyma 4u.gif

o dabar visoms klausimelis 4u.gif biggrin.gif ruosiuosi siandien kept turtinga kavos torta (olestos) ar jis puikiai pavyksta, ar nera jokiu tokiu plonybiu, silpnybiu ka reiktu zinot kepant pirma karta. nesu bandzius nei to biskvito nei pertepimu. gal ka is savo patirties patarsit 4u.gif aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mingailiux @ 2012 07 05, 20:13)
Merginos, gal kas gali padeti. Pirma karta ruosiuosi daryti jogurtini torta ir ten recepte jogurtas smilga. Kas cia per jogurtas? Tas, kur indeliuose buna kaip grietine? Bet jis su vaisiu gabaliukais buna, cia toks? Ar cia tas Smilgele, kur geriamas buna?

manau parasytas riebumas recepte, tai ji ir ziurekite. As darau jogurtini butent su siuo jugurtu (naudoju ta su gabaliukais 35proc., PVZ.)+grietinele.
Atsakyti
QUOTE(dani84 @ 2012 07 06, 11:19)
klausimelis toms, kurios gyvena UK  4u.gif  merginos, ka jus naudojat vietoj lietuvisko  rududu? gal yra kazkoks atitikmuo tesco'j ar teks lekt iki lietuviniu, bet man jos taip nepakeliui  doh.gif  aciu uz atsakyma  4u.gif

o dabar visoms klausimelis  4u.gif  biggrin.gif  ruosiuosi siandien kept turtinga kavos torta (olestos) ar jis puikiai pavyksta, ar nera jokiu tokiu plonybiu, silpnybiu ka reiktu zinot kepant pirma karta. nesu bandzius nei to biskvito nei pertepimu. gal ka is savo patirties patarsit  4u.gif  aciu  4u.gif

As naudoju Nestle caramel, ji siek tiek skystene uz rududu. ax.gif situ yra pirkti visose parduotuvese.
Atsakyti
QUOTE(dani84 @ 2012 07 06, 09:19)
klausimelis toms, kurios gyvena UK  4u.gif  merginos, ka jus naudojat vietoj lietuvisko  rududu? gal yra kazkoks atitikmuo tesco'j ar teks lekt iki lietuviniu, bet man jos taip nepakeliui  doh.gif  aciu uz atsakyma  4u.gif

Aš ne UK, bet pas mus tos pačios pardės. Yra Tesco Nestle firmos ir kondenzuotas pienas ir virtas kon, kaip rududu. http://www.boards.ie.......9066&page=3



O aš turiu klausimą apie maskarponę, grietinėlę ir želatiną.... Dariau maskarponės tortuką su braškėm. Kremą dariau iš Philadelhijos, maskarponės ir grietinėlės. Viską išplakus gavosi vientisas, lygus, purus kremas. Bet sudėjus želatiną atsirado maži tokie gabaliukai, nežinau, kaip pasakyt g.gif Jaučiasi valgant gabaliukai. Dariau ne pirmą kart su želatina, bet kartais gaunasi gerai, kartais ne ir niekaip nesuprantu kame reikalas. Ar per daug atšaldau želatiną ir nespėjus išmaišyt jau pradeda stingt... g.gif
Atsakyti
[quote=tute28,2012 07 06, 12:26]
Aš ne UK, bet pas mus tos pačios pardės. Yra Tesco Nestle firmos ir kondenzuotas pienas ir virtas kon, kaip rududu. http://www.boards.ie.......9066&page=3

aciu labai 4u.gif niekad neatkreipiau demesio blush2.gif


Atsakyti
QUOTE(tute28 @ 2012 07 06, 12:26)
O aš turiu klausimą apie maskarponę, grietinėlę ir želatiną.... Dariau maskarponės tortuką su braškėm. Kremą dariau iš Philadelhijos, maskarponės ir grietinėlės. Viską išplakus gavosi vientisas, lygus, purus kremas. Bet sudėjus želatiną atsirado maži tokie gabaliukai, nežinau, kaip pasakyt  g.gif  Jaučiasi valgant gabaliukai. Dariau ne pirmą kart su želatina, bet kartais gaunasi gerai, kartais ne ir niekaip nesuprantu kame reikalas. Ar per daug atšaldau želatiną ir nespėjus išmaišyt jau pradeda stingt...  g.gif

1. arba zelatina jau pastingus
2. arba mases nevienodos temperaturos, gal surio mase saltesne?
Atsakyti
QUOTE(ramune.v @ 2012 07 06, 10:30)
1. arba zelatina jau pastingus
2. arba mases nevienodos temperaturos, gal surio mase saltesne?

Želatina tai nepastingus, nes ištirpinta ir dar šilta, nevisai atšalus.
Kad viską išsiimiau iš šaldytuvo, masės ingridientai visi vienodi. Pats kremas lygut lygutėlis, kai išsiplakė. Tik želatiną supilus atsiranda gabaliukai. Tai kažką su želatina darau ne taip.
Atsakyti
mano galva,per salta zelatina pilate 4u.gif as visad pilu silta,ir viskas buna gerai smile.gif (nes,jei zelatina jau pakankamai atvesusi,ir pilate i salta mase,susoka gabaliukais) g.gif (vistik,kremas buna gana vesus)
Atsakyti
QUOTE(tute28 @ 2012 07 06, 13:40)
Želatina tai nepastingus, nes ištirpinta ir dar šilta, nevisai atšalus.
Kad viską išsiimiau iš šaldytuvo, masės ingridientai visi vienodi. Pats kremas lygut lygutėlis, kai išsiplakė. Tik želatiną supilus atsiranda gabaliukai. Tai kažką su želatina darau ne taip.


Dar gali buti tai, kad zelatina per greitai supylete -ja reikia pilti is leto plonyte srovele ir pilant nuolat maisyti. Turbut tai zinote, bet... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ramune.v @ 2012 07 06, 11:29)
manau parasytas riebumas recepte, tai ji ir ziurekite. As darau jogurtini butent su siuo jugurtu (naudoju ta su gabaliukais 35proc., PVZ.)+grietinele.

Aciu labai. Bandysiu su tokiu daryti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tute28 @ 2012 07 06, 10:26)
O aš turiu klausimą apie maskarponę, grietinėlę ir želatiną....

Sveika smile.gif
Parašysiu,kaip aš įmaišau želatiną į masę. Pirmiausia į ištirpintą želatiną įdedu kelis šaukštus masės ir gerai išmaišau,o tada viską supilu į visą masę. Taip želatina niekada man nesušoka į gabaliukus mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aura/v: 09 liepos 2012 - 15:03