Įkraunama...
Įkraunama...

Kauno Jėzuitų gimnazija, 5 klasės

QUOTE(rututu @ 2017 05 16, 23:58)
Įdomu su kokiais balais šiais metais laikydami testą mokinukai praėjo į antrą etapą stodami į 5 klases?

Neaukštais. testas buvo tikrai labai sunkus, sunkesnis nei pernai (turiu su kuo palyginti). Ypač turbūt koją kišo tikybos dalis, išėję vaikai dūsavo. Manau, testą pasunkino, nes, kaip buvo minėjusi gimnazijos vadovybė, Vilniuje stojantys vaikai surenka aukštesnius balus (o testas tiek Vilniuje, tiek Kaune tas pats).
Atsakyti

Sveiki, mano sūnus išlaikė testą, tai jis tikrai tiksliai apibūdino viską, kaip apibūdino, taip ir buvo įvertintas. Sunkiausia buvo lietuvių kalba, kadangi ruošėmės kaip įprastai - įrašinėt raides, o šiemet buvo ir rūbai, diržą apsijuosti, sijoną užsisegti, kepurę užsidėti ir tt, todėl manau, kad išlošė tie vaikai, kurie ruošėsi ir į LSMU, jų lietuvių pasiruošimas buvo platesnis. Tap pat buvo surašyti paukščiai pelėda, gandras, žvirblis, žąsis irtt, pavyzdys varna-krankia. Tikrai sunku šiuolaikiniams vaikams. Tad užduoties rengėjams pasisekė - lietuvių daug kas susimovė. Gerai, kad maniškis kitką išlaikė super. Tikybos dalis - viena lengviausių, tik kryžiažodis iš 25 dalių, manau daug kas iki jos nepriėjo, nes buvo 9 lapai.

Beje, esu sukaupusi daugybę medžiagos, nes pati abu savo vaikus ruošiau stojamiesiems, kai ką esu pirkusi, sukonspektuotą tikybą ir tt. Galėčiau nebrangiai perleisti  darbštiems tėveliams, kas kitąmet ruošiasi stoti, nors kiek atsipirktų mano darbas ir išlaidos.

Atsakyti

Turiu pažįstamą Vilniuje, jie stojo ir štai  parašė Vilniaus vidurkius:

Testas buvo vidutinio sunkumo: visų stojančiųjų tikybos užduoties surinktų taškų vidurkis – 12,88 (iš 25 galimų); lietuvių k. – 11,69; matematikos – 13,79; užsienio k. – 13,78

o štai Kauno vidurkio, ką atsiuntė mums

Testas buvo vidutinio sunkumo: visų stojančiųjų tikybos surinktų taškų vidurkis – 11,9 (iš 25 galimų); lietuvių k. – 10,6; matematikos – 12,4; anglų k. – 13,1.

Taip , kad vidurkiai panašūs, tik kad Vilniuje vaikų stoja vos ne dvigubai daugiau, tai ir gabesniųjų daugiau.

Atsakyti
QUOTE(jolejol @ 2017 05 17, 12:52)
<p>Turiu pažįstamą Vilniuje, jie stojo ir štai  parašė Vilniaus vidurkius:
</p><p><strong><span>Testas buvo vidutinio sunkumo: visų stojančiųjų tikybos užduoties surinktų taškų vidurkis – 12,88 (iš 25 galimų); lietuvių k. – 11,69; matematikos – 13,79; užsienio k. – 13,78</span></strong></p><p><span>o štai Kauno vidurkio, ką atsiuntė mums</span>
</p><p><strong><span></span><span>Testas buvo vidutinio sunkumo: visų stojančiųjų tikybos surinktų taškų vidurkis – 11,9 (iš 25 galimų); lietuvių k. – 10,6; matematikos – 12,4; anglų k. – 13,1.</span></strong></p><p><span>Taip , kad vidurkiai panašūs, tik kad Vilniuje vaikų stoja vos ne dvigubai daugiau, tai ir gabesniųjų daugiau.</span>
</p>

Susidare toks ispudis, kad reikia pasirinkti ir tinkama strategija, sunkesnes uzduotis praleisti, lengvesnes atlikti - taip galima susirinkti daugiau tasku. Sunku labai vaikui patarti ir numatyti tokius dalykus...
Na ir zinoma aukso vertes tampa papildomi balai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gied: 17 gegužės 2017 - 12:22
4u.gif kadangi laiko dauguma pritrūko, taip, svarbu tinkamai pasirinkti užduotis 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kulverstuk: 17 gegužės 2017 - 12:24
QUOTE(kulverstuk @ 2017 05 17, 13:21)
4u.gif kadangi laiko dauguma pritrūko, taip, svarbu tinkamai pasirinkti užduotis  4u.gif

Man rodos iki tikybos tiesiog nedasikapste daug kas. Grynai del laiko stokos.
Atsakyti

Na, iš tiesų reikėjo daryt visas, bet jei nesupranti -- palikt ir eit pirmyn. Beje iškart pasimato, ar vaikas treniruotas, ar ne. Kartu su mumis stojo dar vienas pažįstamas, kartu mokosi, abu su maniškiu į olimpiadas važinėjo, mano įstojo, o anas ne. Priežastis paprasta - kadangi turiu daug tinkamos medžiagos, palikdavau namie, o jis su laikrodžiu treniravosi. Todėl ir spėjo... Nepalikit savo vaikų vienų - jie klasėje nepasiruošia tokiam tempui - 9 lapai valandai.

Atsakyti
jolejol, jau žinote, kad įstojote? 4u.gif
aš palyginau šių metų vidurkį su pernykščiu, ir jis stipriai žemesnis. todėl manau, kad testas šiemet buvo pasunkintas 4u.gif
Atsakyti

Nu rimtai nusišnekėjau, dar neįstojom, dar pokalbis laukia. Testą praėjom :)

Atsakyti

nu ir pailgintas, ne tik pasunkintas, aš pernykščio nežinau, koks buvo...bet niekad 9 lapų nebūdavo...matyt norėjo atsirinkt gabesnius. Bet aš pvz iki tam tikros balų sumos papildomų balų gal neduočiau, nes dabar gaunasi surenka vos 50, bet gauna už daugiavaikę, už brolį sesę ir žiūrėk praeina...o kitas geresnis lieka už borto.

Atsakyti

gal galit parašyt pernykščių vidurkius?

Atsakyti
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistukas: 17 gegužės 2017 - 14:17