QUOTE(klaara @ 2012 10 22, 19:11)
visko gali būti
juokauju
ne Romos tema bet gal galima trumpai-o kuom Roma nepatiko?Aišku,tai skirtingi miestai(Paryžius ir Roma) bet kažkuo ir šiek tiek panašūs .Didelis Romos privalumas(lyginant su Paryžium) -jos kompaktiškumas.O daugiau-subjektyvios simpatijos-antipatijos
Žinai kuo nepatiko? Nepatiko tuo, kuo nepatinka Basanavičiaus gatvė Palangoj... Tai gražus miestas, praktiškai kiekvienas pastatas yra tokia vertybė, kad tokio vieno normaliam miestui ir gana turistams traukti
Bet gėrėtis galima tik žiūrint į viršų. Na, kaip džiunglės auga - ardais
Viršuj - klasicizmas ir barokas. Apačioj - milijonas babajų, reikalaujančių pirkti gėles, žaislus, atvirutes, bilietus, apyrankes, dar kažką, lyjant - lietsargius, sutemus - fotoaparatų trikojus, jolki matalki, kiek galima?!
Kiekvienam žingsny. Užkniso!
Jau kažkur rašiau. Kiekvienas miestas turi savo atmosferą. Berlyne, tarkim, tvyro hipiška laisvės, tolerancijos ir pochuizmo dvasia. Londone - įvairių kultūrų, senovės paveldo, istorijos dvasia. Milane - kiek snobiškavota, bet labai estetiška mados ir prekinių ženklų dvasia. Nu Romoj tvyro nuoširdaus babkių lupimo iš turistų dvasia
Savo dvasia man Roma labiausiai priminė Hurgadą
Tokią gražią, išsipusčiusią, istoriškai vertingą Hurgadą
O kai pagalvoji, tai Paryžius irgi turistinis miestas
Aišku, visi išvardinti turistiniai, bet Paryžius taigi ne koks ten paryžius, bet Paryyyyyyžius
Aišku, aš jame nebuvus, čia išankstiniai trysčiojmai
Bet jei čia paskutinė temos žinutė, čiur kas nors kitas sukuria naują
Aš dar nieko apie tą Paryžių nežinau - neturiu moralinės teisės