Įkraunama...
Įkraunama...

Paryžius

Na man visgi kruasanai buvo tikrai kažkas biggrin.gif Belgai taip nemoka biggrin.gif

Dar Paryžiuj juk yra ta įžymi sena ledainė, tai tikrai neblogi ledai, verta palaukt eilėj smile.gif

Atsakyti
Mes Paryžiuje buvome 4 dienas. Na, kainos iš tiesų didokos, tačiau tikrai galima prasisukti proto ribose. Pusryčius valgydavome viešbutyje, pietums užkrimsdavome to, ką turėjome nusipirkę prekybos centre, vakarienei kaip kada. Valgėme Lotynų kvartale, ten kainos pasirodė esančios bene mažiausios iš to, ką matėme ir kur dar buvome. Neatsimenu kiek tiksliai sumokėjome, bet už 3 patiekalų vakarienę (sriuba, karštas, desertas + po 2 taures vyno) sumokėjome apie 40 eurų 2 žmonėms, imdami tikrai ne pačius pigiausius variantus (valgėme kompleksinę vakarienę).

Nieko sau labai negailėjom - ir ledų valgėme, ir kavos gėrėme, ir rankų darbo šokoladą pirkome, ir makaronsus ir pan. Žinoma, stengėmės neišlaidauti ir, kaip minėjau, maistą pirkome pagrinde prekybos centre. Labai smagi parduotuvėlė yra šalia Orrsay muziejaus. Ten ir kainos, lyginant su kitomis pasirodė esančios kone juokingos, todėl ten pirkome tikrai daug ir skanių dalykų.

Sunku pasakyti kiek tiksliai išleidau, bet tikrai ne tiek, kad grįžusi namo baisėčiausi ta suma. Kitą kartą važiuodama tikrai nieko nekeisčiau ir vėl valgyčiau kaip valgėme - pagrinde maistą imčiau iš prekybos centrų ir vietinių krautuvėlių, keliskart leidus pasėdėti kavinėse.
Atsakyti
QUOTE(prabangiai @ 2012 09 28, 13:45)

Javute, taip, žinai kur važiuoji, bet kartais nežinai ką ten rasi smile.gif))

O šiaip.. kas ką skanaus esate Prancūzijoje valgę?

sutinku drinks_cheers.gif

del patiekalu ir mane domina, keliose temose atgal buvo sneketa apie ka verta paragauti, bet nelabai taip aiskiai parasyta buvo g.gif gal dabar kas pasidalins savo ziniomis rolleyes.gif 4u.gif

QUOTE(Galadrielė @ 2012 09 28, 15:22)
Valgėme Lotynų kvartale, ten kainos pasirodė esančios bene mažiausios iš to, ką matėme ir kur dar buvome. Neatsimenu kiek tiksliai sumokėjome, bet už 3 patiekalų vakarienę (sriuba, karštas, desertas + po 2 taures vyno) sumokėjome apie 40 eurų 2 žmonėms, imdami tikrai ne pačius pigiausius variantus (valgėme kompleksinę vakarienę).

saunu, kaip tik gyvensime Lotynu kvartale bigsmile.gif ax.gif
Atsakyti
o tas lotynu kvartalas,kelinta zona?gal nors taip susiorentuosiu blush2.gif norisi aplankyti,bet toks jausmas,kad nezinosiu i kuria puse pasiduoti ten doh.gif uzsirezervavom 10rajone viezbutely,bet dar vis dairausi
Atsakyti
as naudojuosi siuo planeliu, cia kaip suprantu susikirstyti rajonai 4u.gif
paimtas is ankstesniu temu ax.gif
Atsakyti
Atsakyciau, kas skanu Prancuzijoje, bet kiekvieno skoniai skirtingi, vieni ziaumoja pelesini suri, kitiems tokio ir uzhipnotizuotiems neisiulysit biggrin.gif Vieni geria sausa vyna, kiti - tik desertini, vieni megsta riebiai biggrin.gif kiti liesai, jau nekalbu apie vegetarus ir pan biggrin.gif Kaip galima ka nors patarti, as pvz. tiek metu cia prabuvus jau zinau kas man patinka, bet Prancuzu virtuve - tai ne Lietuviu, kur cepelinai, vedarai, saltibarsciai ir dar vos keli 'autentiskesni', lietuviu virtuvei priskirtini patiekalai. Prancuzija - labai didele salis, maistas skiriasi priklausomai nuo jos regionu, o Paryziaus restoranuose galite rasti viso kas geriausia visuose regionuose (+ nepamirskite, kad cia galima surasti ir daugelio kitu pasaulio saliu restoranu, todel rinkites apdairiai, kad vietoj prancuzisko maisto nepataikytumet i koki Argentinieciu ar Zelandieciu restorana biggrin.gif ) Nera kokiu 5 patiekalu, kuriuos paragave jau galetumet deti pliusiuka, kad susipazinot su Prancuzu virtuve. Cia desimtis kartu galetumet eiti i restoranus ir vis rasti kazka naujo ir nuostabaus 4u.gif Tereikia zinoti ka rinktis. As asmeniskai Prancuzijos restoranuose esu nusivylus vos viena karta, bet ten toki patiekala issirinkau kad oi oi biggrin.gif Dar dabar kvapa prisiminus nupurto, o pagrindinio ingrediento turbut isvis geriau nemineti biggrin.gif
Jeigu esat tikri lietuviai, megstantys viska kas is bulviu, rekomenduoju tartiflette, mano vienas megstamiausiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Elodie* @ 2012 09 28, 17:16)

Jeigu esat tikri lietuviai, megstantys viska kas is bulviu, rekomenduoju tartiflette, mano vienas megstamiausiu  4u.gif

tai galim placiau kas cia toks? keptas virtas, na smulkiau apipasakoti 4u.gif

kaip tas isgirtasis foje gras, ar verta paragauti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Elodie* @ 2012 09 28, 16:16)

Taip, visų skoniai skirtingi, ir šalis didelė, bet Lietuvoje visiems patariame valgyti cepelinus, šaltibarščius, Italijoje- lazaniją, picą. Graikijoje- mousakas, žuvienę. Argentinoje- atsigerti matės. Kinijoje-Pekino antis. Prancūzijoje ??? Ką be croissant galima?
Atsakyti
QUOTE(Javute @ 2012 09 28, 14:56)
as naudojuosi siuo planeliu, cia kaip suprantu susikirstyti rajonai  4u.gif
paimtas is ankstesniu temu  ax.gif

i tai kur cia tas lotynu kvartalas,ar as neiziuriu jau blush2.gif
Atsakyti
Tartiflette tai yra bulvių ir sūrio apkepas, man atrodo, kad ir su kumpio gabaliukais, ar ne, Elodie? Toks grynai žieminis patiekalas, skanuuuus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(DijaDeima @ 2012 09 28, 18:32)
i tai kur cia tas lotynu kvartalas,ar as neiziuriu jau blush2.gif

Lotynų kvartalas - 5 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(BOLEYN @ 2012 09 28, 18:17)
Lotynų kvartalas - 5  4u.gif

aciu,reiks butinai uzsukti 4u.gif
Atsakyti