Įkraunama...
Įkraunama...

Paryžius

QUOTE(DijaDeima @ 2012 09 05, 09:31)
laba diena,gal galetumet parasyti,ar gyvenot paciam paryziui,kaip nuvykot iki disneilando?mes galvojam visas dienas praleisti paryziui ir 1diena nuvykti i disneilanda,tik nezinau ar labai problematiska ten pvz.is centro nuvaziuoti,paskui vakare gryzsti g.gif

Gyvenome prie Eifelio bokšto viešbutyje, o iki Disneilendo nuvykti yra gana paprasta:
1) su metro nuvyksti iki Charles de Gaulle Etoile (galima ir iš Auber ar Les Halles) stotelės. Iš jos išvyksta ir traukinys į Disneilendą;
2) Nusiperki kioskelyje bilietą (7 eurai atrodo) į traukinį Marne-la-Vallée (RER line A4) kryptimi. Pasakai pardavėjui, kad į Disneylendą bilietą pirmyn ir atgal. Taip geriausia, nes grįžtant nebereikės iškotis bilietų.
3) Susirandi pagal nuorodas gana lengvai Marne-la-Vallée (RER line A4) kryptį ir leki. Už valandos paleidžia paskutinėje stotelėje šalia Disneilando vartų. smile.gif
4) Vakare iš ten pat važiuoja atgal traukiniai į Paryžių (manau kas 15-20 minučių). smile.gif

Atsakyti
QUOTE(gramic @ 2012 09 05, 10:39)
Gyvenome prie Eifelio bokšto viešbutyje, o iki Disneilendo nuvykti yra gana paprasta:
1) su metro nuvyksti iki Charles de Gaulle Etoile (galima ir iš Auber ar Les Halles) stotelės. Iš jos išvyksta ir traukinys į Disneilendą;
2) Nusiperki kioskelyje bilietą (7 eurai atrodo) į traukinį Marne-la-Vallée (RER line A4) kryptimi. Pasakai pardavėjui, kad į Disneylendą bilietą pirmyn ir atgal. Taip geriausia, nes grįžtant nebereikės iškotis bilietų.
3) Susirandi pagal nuorodas gana lengvai Marne-la-Vallée (RER line A4) kryptį ir leki. Už valandos paleidžia paskutinėje stotelėje šalia Disneilando vartų. smile.gif
4) Vakare iš ten pat važiuoja atgal traukiniai į Paryžių (manau kas 15-20 minučių). smile.gif

Jetus,kaip sudetingai man cia viskas skamba unsure.gif kazkur maciau,lyg ju puslapy,kad perkant bilieta i disneyland iskarto ir transfer galima uzsakyti,kuris lyg is paryziaus vaziuoja centro g.gif
nu niekad dar pries keliaudama taip nebijojau,kaip cia,man taip sudetingai tie metro atrodo rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DijaDeima: 05 rugsėjo 2012 - 12:05
QUOTE(DijaDeima @ 2012 09 05, 13:05)
Jetus,kaip sudetingai man cia viskas skamba unsure.gif kazkur maciau,lyg ju puslapy,kad perkant bilieta i disneyland iskarto ir transfer galima uzsakyti,kuris lyg is paryziaus vaziuoja centro g.gif
nu niekad dar pries keliaudama taip nebijojau,kaip cia,man taip sudetingai tie metro atrodo rolleyes.gif

Tikrai ten viskas paprasta, nebijokit. Jei važinėsit metro, tai vadinasi ir į Disneilendą nuvažiuosit. nes čia tas pats metro. tik už paryžiaus centro jau važiuoja tokie antžeminiai traukiniai, todėl reikia persėsti ir pirkti kitą bilietą. Nieko sudėtingo, patikėkit. nerimas kol ten neatsidūrėte, nes kai skaitai tikrai atrodo viskas sudėtinga labai.
O šiaip mes kur gyvenom viešbuty, tai mačiau galima užsisakyti nuvežimą į disbneilendą. nes primečiau tas transferas mums ir iš oro uosto, kurį siūlė viešbutis, būtų kainavęs labai panašiai, kiek mums kainavo patiems dasigauti su tais autobusais, metro ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Sigitano @ 2012 09 05, 12:09)
Tikrai ten viskas paprasta, nebijokit. Jei važinėsit metro, tai vadinasi ir į Disneilendą nuvažiuosit. nes čia tas pats metro. tik už paryžiaus centro jau važiuoja tokie antžeminiai traukiniai, todėl reikia persėsti ir pirkti kitą bilietą. Nieko sudėtingo, patikėkit. nerimas kol ten neatsidūrėte, nes kai skaitai tikrai atrodo viskas sudėtinga labai.
O šiaip mes kur gyvenom viešbuty, tai mačiau galima užsisakyti nuvežimą į disbneilendą. nes primečiau tas transferas mums ir iš oro uosto, kurį siūlė viešbutis, būtų kainavęs labai panašiai, kiek mums kainavo patiems dasigauti su tais autobusais, metro ir t.t.

aciu uz padrasinima,nu man tos linijos,pavadinimai,tai galva sukasi rolleyes.gif kazkaip jei reikedavo kelionese,tai visur autobusu vaziuodavom,o cia tie metro man kosmosas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(DijaDeima @ 2012 09 05, 14:20)
aciu uz padrasinima,nu man tos linijos,pavadinimai,tai galva sukasi rolleyes.gif kazkaip jei reikedavo kelionese,tai visur autobusu vaziuodavom,o cia tie metro man kosmosas doh.gif

Kai pabūsit kelias dienas Paryžiuj, tas kosmosas virs realia žeme smile.gif
Atsakyti
Labas wink.gif Važiuojame ir mes pagaliau!! Būsime labai trumpai, nuo sekmadienio iki antradienio, užsisakėme viešbutį netoli Eifelio bokšto, apie 5km galbūt, lankysime turistines vietas, bet man klausimas yra: o kiek galima per vieną dieną pamatyti? Važiuosime su savo automobiliu, nes iš Anglijos, tai važiuodami namo, antradienį galvoju Versalio rūmus aplankyti, tai turbūt tą dieną bus vienintelė vieta kurioje pabūvosime. Tai realiai pusantros dienos bus mums,o norisi ir Senos upe paplaukioti, ir Eifelio bokšte šampano atsigert:))
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo prabangiai: 05 rugsėjo 2012 - 21:21
QUOTE(prabangiai @ 2012 09 05, 21:20)
Labas wink.gif Važiuojame ir mes pagaliau!!  Būsime labai trumpai, nuo sekmadienio iki antradienio, užsisakėme viešbutį netoli Eifelio bokšto, apie 5km galbūt, lankysime turistines vietas, bet man klausimas yra: o kiek galima per vieną dieną pamatyti? Važiuosime su savo automobiliu, nes iš Anglijos, tai važiuodami namo, antradienį galvoju Versalio rūmus aplankyti, tai turbūt tą dieną bus vienintelė vieta kurioje pabūvosime. Tai realiai pusantros dienos bus mums,o norisi ir Senos upe paplaukioti, ir Eifelio bokšte šampano atsigert:))

bigsmile.gif mes irgi su masina is Anglijos atvyksim mirksiukas.gif tik busim dar trumpiau, mum tik penktadienis ir sestadienis nusimato Paryziuje biggrin.gif viesbutis irgi panasiu atstumu nuo eifelio biggrin.gif kol kas tai planuojame pirma dienia (paryziui gal kokia 8val busim) "sainte chapelle" cia as vitrazu megeja SB ten tempiuosi, paskui kadangi visai salia, bandysim dar i "notre dame de paris" uzsukti, jei spejam tai bent uzmesti aki i Luvra (jau kaip MB nemegsta muzieju visokiu ir parodu doh.gif ) na o vakarui i eifeli, pasiziureti i vakarini-naktini paryziu wub.gif antrai dienai, tai panoro MB "liuksemburgo sodus" geriau nei bet kokius muziejus paziureti biggrin.gif tai as bent jau prisiplanavus tai nemazai pamatyt per nedaug dienu biggrin.gif bet kol mes planuojam, dievulis juokiasi, kaip zinia biggrin.gif bet labai tikiuosi kad viskas bus gerai, ir pamatysim nemazai biggrin.gif o Paryziuj manau viskas grazu, net jei ir viena objekta pamatai jau leika graziausi prisiminimai wub.gif
Atsakyti
Sveiki. Mes taip pat be vaiku planuojame pabegti ilgesniam savaitgaliui i Paryziu. Gal patartumete kur koki jauku paprasta ir nebaisiai brangu viesbutuka? Beabejo noretusi kur nors arciau centro. Viesbutyje busime tik pernakvoti, tad kazkokiu mandru dalykeliu nesitikime - tiesiog svaros smile.gif
Butumem labai dekingi uz pasidalijima savaja patirtimi.
Atsakyti
QUOTE(Saule_S @ 2012 09 06, 07:22)

Ai as apsizioplinau, busim 9 km nuo Eifelio, tai jau tolokai, tolokai g.gif Po muziejus pacius kazkaip nesinori ir man eiti, geriau jau sodai, parkai smile.gif o MB tai isvis galvoja ko ten taip ilgai busim, Eifeli pamatom ir varom namo biggrin.gif biggrin.gif Tik galvoju ar iki Versalio rumu verta vaziuoti? Kazkaip pavasari ir vasara, tai ten gelynai, o kaip rugsejo pab.?
Atsakyti
QUOTE(prabangiai @ 2012 09 06, 19:01)
Ai as apsizioplinau, busim 9 km nuo Eifelio, tai jau tolokai, tolokai  g.gif  Po muziejus pacius kazkaip nesinori ir man eiti, geriau jau sodai, parkai smile.gif o MB tai isvis galvoja ko ten taip ilgai busim, Eifeli pamatom ir varom namo  biggrin.gif  biggrin.gif  Tik galvoju ar iki Versalio rumu verta vaziuoti? Kazkaip pavasari ir vasara, tai ten gelynai, o kaip rugsejo pab.?

Jeigu megstate parkus, butinai uzsukit i Versali (vargu ar Paryziuje rasite ka nors ispudingiau, sukoncentruota i viena vieta), o jei nemegstat muzieju - galite aplenkti rumus ir pirkti bilieta tik i sodus (ir bilietas pigesnis, ir, jei bilietu pardavimo tvarka nepasikeite, eilese tiek nereikes laukti). Soduose tikrai daug viszaliu augalu, zaliuojanciu visus metus, o ankstyva rudeni (rugsejo-spalio men.) oras dar gana vasariskas, dar tikrai zydi geles, ka jau kalbeti apie visus metus veikiancius fontanus - tikrai bus ka paziureti. Jei laikas riboja, gana didelis minusas, kad Versalis tolokai, o ir apziureti viskam prireiks nemazai laiko, bet manau liksit suzaveti wub.gif nepamirskit fotoaparatu! smile.gif
user posted image
user posted image
user posted image
P.S. Nuotraukose - velyvas ruduo, tikrai ne rugsejis smile.gif
Papildyta:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(DijaDeima @ 2012 09 05, 13:05)

Paryžiuje vienas iš geriausiai žmonėms pritaikytų metro Europoje . Tikrai gerai ten su metro vaziuot, kaip ir greitaisiais traukiniais biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki 4u.gif Sugrizom ir mes is Paryziaus wub.gif Buvome rupjucio 31-rugsejo 3 d. Oi kaip mums patiko ir kaip mes pavargome! Jau po pietu sunkiai bepaejom, bet vistiek ejom. biggrin.gif Del metro, tai patikekit, kad visiskai nesudetinga, visur kryptys surasytos, svarbu ziureti kokia galine stotele. Ir po to vaziuojant sekti stoteles, kuriose stoja metro ir kokiu jums reikia, kai kuriuose kiekvienoje stoteleje pasako pavadinima.
Gyvenam Lotynu kvartale siame viesbutyje http://www.commercep...m/location.html. Mums jis tikrai labai tiko, nes grizdavome tik pernakvoti, o kaina uz tris naktis buvo 170 euru, tai manau cia visai pigiai. Kambariai tvarkingi, o svarbiausia viskas prie pat, Notre Dame visai salia. Na mes tikrai viesbutuku nenusivyle, nes pernakvojimui puiki vieta ax.gif
Atsakyti