Įkraunama...
Įkraunama...

Paryžius

QUOTE(BOLEYN @ 2012 07 29, 17:03)
O man Paryžiaus metro vienas iš aiškiausių  biggrin.gif Visada su savim turėkit metro žemėlapį. Pasižiūrit, kokios stotelės jums reikia, tada pasižiūrit metro numerį ir galutinę tos krypties stotelę (kad nenuvažiuotumėt į priešingą pusę  biggrin.gif ), ir viskas, važiuojat kur reikia. Su vienu bilietuku galit važiuoti 75 min. (neišlipant į viršų). Metro Paryžiuje labai išvystytas, nuvažiuoti galima bet kur, ir labai greitai  thumbup.gif
1 pasas = 1 asmuo, vaikams būna su nuolaidom, arba nemokamai, žiūrint kokio amžiaus vaikai.
Oro uostas toli nuo centro, į miestą bilietas kainuoja 9,25 eur (čia į vieną pusę). Patarčiau rinktis viešbutį centre, kad ir paprastesnį. Mes gyvenom pačiam centre, tai vos pavargdavom, bėgdavom atsipūst, užkąst, ir vėl į trasą, vakarais galima ilgiau panaktinėt ir pareit pėškute  wub.gif

aciu uz atsakyma
bet tada is oro uosto nemazai kainuos iki viesbucio davaziuoti g.gif bet jau geriau turbut taip,negu kasdiena vazineti pirmyn atgal.
Atsakyti
QUOTE(DijaDeima @ 2012 07 29, 19:40)
aciu uz atsakyma
bet tada is oro uosto nemazai kainuos iki viesbucio davaziuoti g.gif bet jau geriau turbut taip,negu kasdiena vazineti pirmyn atgal.

Tikrai, važinėt išeitų labai brangiai, o ir laiko gaila, visgi oro uostas tolokai nuo centro..
Atsakyti
Nepamir6kit pagalbinės viešojo transporto priemonės: http://www.ratp.fr/i...cherche-avancee
padės susigaudyt kur važiuoti ir kur lipti wink.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif Reikia Jūsų patarimų 4u.gif Ruošiamės važiuoti į Paryžių traukiniu, 10.35 būsim Gare du Nord stotyje, ir iš jos išvyksim 19.30 tą pačią dieną. Kokios galimybės per tokį trumpą laiką pamatyti kuo daugiau? Svarbiausia yra Eifelis ir Sacre Couer bazilika (man ten pati gražiausia Paryžiaus vieta wub.gif ) žinoma norėtųsi ir kažką daugiau pamatyti, kas bus pakeliui arba netoli šių objektų. Kaip suprantu, pėsčiomis viską apeiti būtų per daug? Ar iki bazilikos nuo stoties eiti pėsčiomis (žemėlapį atrodo nelabai toli...), o iš ten iki Eifelio metro?
Atsakyti
QUOTE(aamdr @ 2012 07 30, 17:02)
Sveikos smile.gif Reikia Jūsų patarimų  4u.gif  Ruošiamės važiuoti į Paryžių traukiniu, 10.35 būsim Gare du Nord stotyje, ir iš jos išvyksim 19.30 tą pačią dieną. Kokios galimybės per tokį trumpą laiką pamatyti kuo daugiau? Svarbiausia yra Eifelis ir Sacre Couer bazilika (man ten pati gražiausia Paryžiaus vieta  wub.gif ) žinoma norėtųsi ir kažką daugiau pamatyti, kas bus pakeliui arba netoli šių objektų. Kaip suprantu, pėsčiomis viską apeiti būtų per daug? Ar iki bazilikos nuo stoties eiti pėsčiomis (žemėlapį atrodo nelabai toli...), o iš ten iki Eifelio metro?

Ir ką jūs sau galvojot - važiuot į Paryžių vienai dienai? blink.gif biggrin.gif
Tada geriau bilietus į Eifelį nusipirkti internetu. Nes dabar veikia tik vienas liftas, ir eilės yra labai didelės, sugaišit daug brangaus laiko. Aš patarčiau nuo bazilikos iki eifelio pavažiuoti metro, o nuo eifelio galima toliau eit pėstute - link Cite. Tada pakeliui būtų Hotel des Invalides, Orsay, Luvras, katedra, rotušė 4u.gif
Atsakyti
ačiū už atsakymą 4u.gif Žiūrėjau internete bilietų į Eifelį, deja jau nėra tai dienai sad.gif Bet ten nemačiau, kad būtų galima pirkti bilietus lipant laiptais, arba aš kažką ne taip suprantu g.gif Tokiu atveju, gal būtų galima nusipirkti vietoj ir nereikėtų laukti milžiniškoj eilėj g.gif Gal kas susidūrėt?
Atsakyti
Forumietė AukleZig savo pasakojime rašė, kad į Eifelį lipo laiptais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(smaggiuke @ 2012 07 13, 09:39)
O aš turiu klausimą apie paskutinę nakvynę, kai skrydis 9 valandą ryte. Yra keli variantai: keltis ypatingai anksti ryte ir važiuoti iš Paryžiaus, paskutinę naktį nakvoti oro uosto viešbutyje ir naktį praleisti Paryžiuje/oro uoste.
Kiek skaičiau, tas oro uostas mažas, kaip ten su galimybe laukti skrydžio per naktį?
Nors linkstu prie viešbučio šalia oro uosto, bet kažkaip ėmiau gailėti 200 lt  biggrin.gif

Aš vakar šitam nakvojau http://www.premiere-...r/en/index.aspx
Oro uostas nakčiai uždaromas, nakvoti jame negalima.
Atsakyti
QUOTE(aamdr @ 2012 07 30, 15:02)
Ar iki bazilikos nuo stoties eiti pėsčiomis (žemėlapį atrodo nelabai toli...), o iš ten iki Eifelio metro?

Nuo Gare du Nord iki bazilikos apie 10 minuciu pestute. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(DijaDeima @ 2012 07 29, 17:32)
Sveikutes,jungiuos ir as prie laukianciu keliones i Paryziu,nusipirkom bilietus spalio men.dabar neskubedama renku info ir vieszbucius.Kazkaip laukiu ir nerimauju,labai painu man tie metro cia pasirode g.gif su taxu jauciu irgi neprivazinesim visa laik doh.gif
Papildyta:
dar norejau paklausti,o tas pasas galioja tik 1asmeniui?vaikams irgi jo reiktu g.gif
Ir dar,jei apsistosim netoli charles de gaulle oro uosto,toli mums iki paryziau reiks vazineti?

Ir as spali keliausiu i Paryziu smile.gif)) nusipirkome bilietus spalio 15-19 dienoms, jau taip nekantrauju - vyksiu pirma karta i si grazu miesta
Atsakyti
QUOTE(aamdr @ 2012 07 30, 19:07)
ačiū už atsakymą  4u.gif Žiūrėjau internete bilietų į Eifelį, deja jau nėra tai dienai sad.gif Bet ten nemačiau, kad būtų galima pirkti bilietus lipant laiptais, arba aš kažką ne taip suprantu  g.gif Tokiu atveju, gal būtų galima nusipirkti vietoj ir nereikėtų laukti milžiniškoj eilėj  g.gif Gal kas susidūrėt?

Kažkaip nepirkome bilietų iš anksto. Jei neketinate kilti liftu, tai ta eilė laiptams tikrai greitai juda, nes srautas lipančių eina be perstojo, ne tai kaip liftui, kuris dabar tik vienas ir pilnas norinčių, kurie jau turi bilietus ir kurie neturi smile.gif
5 EUR adult bilietas, iki 26 metų jaunimui (su dokumentu įrodančiu amžių) 3.50 EUR. Iki viršaus lifto bilietas atskirai 7 EUR regis.

Užlipti tikrai nėra taip sunku, pilna lipančių vaikų. Pakeliui yra vienas sustojimas smile.gif vandenuko galit turėti, tik svarbu ne stiklinėje taroje.
Nesigailiu nė žingsnelio, nors jau paeiti nebegalėjau kol atėjom iki Eifelio. Gana įspūdingas tas lipimas tarp konstrukcijų ir tolstančios žemės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AukleZig: 31 liepos 2012 - 09:24
QUOTE(AukleZig @ 2012 07 31, 09:22)
. Gana įspūdingas tas lipimas tarp konstrukcijų ir tolstančios žemės.

Mums irgi šviečiasi greit pasilaipioti po Eifelį smile.gif Sakykit, o nebaisu ten lipti, ar tos konstrukcijos uždaros? O jei vėjas didelis? Labai bijau aukščio ax.gif
Atsakyti