Įkraunama...
Įkraunama...

Virtuvės baldai ir viskas, kas joje svarbu

elfikas, gerai čia tuos etapus aprašėt thumbup.gif lotuliukas.gif
Pas mus namas 1966 m statybos, bet mes ji rekonstruosim, tai viskas bus naujai padaryta, o ir prie klasikos ar provanso nelabai traukia... Aš dar labai jauna (tik 24 m), gal nepribrendau dar tokiam stiliui blush2.gif lotuliukas.gif Gyvenom dvieju kambariu, moderniam, daugiau minimalistiniam butuke, tai ir name bus viskas paprasta, bet modernu smile.gif

Sakykit, o kokiam aukštyje pas jus visas kabo viršutinės spintelės? Yra kažkokie standartai? 60 cm turbūt per žemai? Apatines planuojam daryti ~85 cm (mūsų ūgis 168 cm ir 181 cm), o viršutinės tada kokiam aukštyje turėtų būti? Jos planuojamos aukštos (gal kelios viena ant kitos), bene iki lubų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fei: 06 birželio 2012 - 09:42
QUOTE(Fei @ 2012 06 06, 10:42)
elfikas, gerai čia tuos etapus aprašėt  thumbup.gif  lotuliukas.gif
Pas mus namas 1966 m statybos, bet mes ji rekonstruosim, tai viskas bus naujai padaryta, o ir prie klasikos ar provanso nelabai traukia... Aš dar labai jauna (tik 24 m), gal nepribrendau dar tokiam stiliui  blush2.gif lotuliukas.gif Gyvenom dvieju kambariu, moderniam, daugiau minimalistiniam butuke, tai ir name bus viskas paprasta, bet modernu  smile.gif

Sakykit, o kokiam aukštyje pas jus visas kabo viršutinės spintelės? Yra kažkokie standartai? 60 cm turbūt per žemai? Apatines planuojam daryti ~85 cm (mūsų ūgis 168 cm ir 181 cm), o viršutinės tada kokiam aukštyje turėtų būti? Jos planuojamos aukštos (gal kelios viena ant kitos), bene iki lubų.

biggrin.gif nugi, aš irgi dar ne visai sena, o man labiau klasika patinka. o butą dabar irgi labiau modernų turiu (bet be jokio stiklo, nejaučiu aš simpatijos šiai šaltai medžiagai), bet naujame interjere darausi kiek labiau klasikinį ... galbūt aš jau pribrendau lotuliukas.gif ir ta klasika būna įvairi. va, pvz. kiek stilizuotas į klasiką virtuvės komplektukas;
user posted image
Atsakyti
QUOTE(elfikas @ 2012 06 06, 10:13)
na, manau, jei keisite visą virtuvę plokštės/plytelių kaina tikrai čia nesudarys pagrindinės sumos. galima padaryti plytelės pigiau (jei kas pas jus moka jas pats paklijuoti), bet iš esmės, jei klijuos meistras ir plytelės bus geros ir gražios, tai jos bus brangiau. bet ir vaizdas bus atitinkamai geresnis. plokštė gal trupučiuką pigiau išeina ir nereikia kviestis atskiro meistro, nes ją uždeda baldininkai. o kainos virtuvių kiek domėjausi tokios skirtingos, kad net nėra kaip lyginti.
pas mane buvo taip:
I etapas: tiesiog reikia susigalvoti kokia virtuvė patinka ir eiti per kelis baldininkus paklausti kainų.
II etapas: įvertinti visus pasiūlymus, peržiūrėti savo finansus, jei jų truksta žiūrėti ko atsisakyti/dėrėtis  biggrin.gif (bet manau neverta tikėtis, kad numes nuo 17.ooo iki 7.ooo), jei dar turite $ tai kaip dar galima būtų patobulinti projektą (visada yra kur dėti pinigus, pvz. pripirkti visokių kilimėlių, geresnių lankstų, įdėklų į stalčius, papildomų lentynėlių, kitokios/geresnės buitinės technikos)
III etapas: pasirašyti sutartį (labai rekomenduoju) ir laukti. beveik visi nori pradėti daryti (pas jus) virtuvę ne anksčiau kaip po mėnesio / pusantro.
IV etapas: virtuvė pastatyta, pinigų nėra, užtat yra kur laikyti kruopas. belieka įtikinti save, kad pradedate sveiką gyvenimo būdą ir džiaugiatės gyvenimu toliau.


Mes kelsimės i naują butą, tai remontuosime tik tą pusę kur virtuvinis stovės, lupsim senas plyteles, nes kitos sienos mus tenkina, lubos ir grindys taip pat geros. Tai realiai reiks virtuvinio, technikos visos, dar ir apie indaplovę svajoju, bet čia dar nenuspręsta, vyras nesižavi ja, o man prieš akis ta reklama, kai mama indus plauna, ir su dukryte žaisti negali, stovi, tai kovosim biggrin.gif ir plytelės arba plokštė vienai sienai.
IV punktas nuteikia mane tam, kad pirmiau užsisakysim miegamo ir svetainės baldus, o virtuvę paliksim pabaigai, o tai paskui ne tik ką valgyt, bet ir ant ko miegot neturėsim biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Mistake @ 2012 06 06, 13:29)
Mes kelsimės i naują butą, tai remontuosime tik tą pusę kur virtuvinis stovės, lupsim senas plyteles, nes kitos sienos mus tenkina, lubos ir grindys taip pat geros. Tai realiai reiks virtuvinio, technikos visos, dar ir apie indaplovę svajoju, bet čia dar nenuspręsta, vyras nesižavi ja, o man prieš akis ta reklama, kai mama indus plauna, ir su dukryte žaisti negali, stovi, tai kovosim  biggrin.gif ir plytelės arba plokštė vienai sienai.
IV punktas nuteikia mane tam, kad pirmiau užsisakysim miegamo ir svetainės baldus, o virtuvę paliksim pabaigai, o tai paskui ne tik ką valgyt, bet ir ant ko miegot neturėsim  biggrin.gif


As tai atvirksciai galvoju, pamiegosiu ir ant ciuzinio jei ka lotuliukas.gif
O indaplove geris zinokit. Manasis irgi kazkaip nelabai. Bet kai sutarem, kad jis kas 2 diena indus plaus-nuomone pakeite, lotuliukas.gif Tada sa ko, nu is kur pas mus tu indu visada pilna lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Spindulėlė @ 2012 06 06, 13:36)
As tai atvirksciai galvoju, pamiegosiu ir ant ciuzinio jei ka lotuliukas.gif
O indaplove geris zinokit. Manasis irgi kazkaip nelabai. Bet kai sutarem, kad jis kas 2 diena indus plaus-nuomone pakeite,  lotuliukas.gif Tada sa ko, nu is kur pas mus tu indu visada pilna lotuliukas.gif  lotuliukas.gif


Mes jau virš 6m. miegam ant sofkutės min. 20 m. senumo, tai lovos geros irgi norisi smile.gif nes virtuvinis sioks toks yra tam bute, tai biskį pakentėsim. Mes išvis žinokit gyvenam antram nuomojamam bute ii abiejuos "virtuviniai" tai tik ta viena spintelė indams virš kriauklės ir viskas ant belenkokių lentynėlių sudėliota doh.gif
Oij tie vyrai vyrai, manišksi irgi sako "tai ką aš indų neplaunu??" nu plauna plauna, dažnaiusiai rytais, kol mes miegam arba paliepus, bet nesupranta, kad kai aš į darbą išeisiu, po vakarienių abu turbūt labiau norėsim su vaiku pabūt, visą dieną nematę, nei indus plaut.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mistake: 06 birželio 2012 - 13:15
QUOTE(Mistake @ 2012 06 06, 14:11)
Mes jau virš 6m. miegam ant sofkutės min. 20 m. senumo, tai lovos geros irgi norisi smile.gif nes virtuvinis sioks toks yra tam bute, tai biskį pakentėsim. Mes išvis žinokit gyvenam antram nuomojamam bute ii abiejuos "virtuviniai" tai tik ta viena spintelė indams virš kriauklės ir viskas ant belenkokių lentynėlių sudėliota  doh.gif


Tai manau i nuomojamus nelabai kas nori investuoti, nebent nuoma jau rauna. Mes ir savo senus baldus galetumem veztis, ale nesinori. Paskui bus laikinai, o paliks amziams. Sakiau tik ciuzini jei reiks laikinai pasiimsiu i vsio.
O virtuvinis jau akyse stovi, jau nesulaukiu kada cia jau projektuka pradesiu siuntineti kai kam, kiek paskaiciuos.Tik va, nu niekaip galutinai del spalvos neapsisprendziu doh.gif
http://images46.fotk...30178/63-vi.jpg
http://images16.fotk...30178/62-vi.jpg
http://images9.fotki...30178/61-vi.jpg
Nezinau ar matysis, kazko nebemoku blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Spindulėlė: 06 birželio 2012 - 13:44
QUOTE(Spindulėlė @ 2012 06 06, 14:17)
Tai manau i nuomojamus nelabai kas nori investuoti, nebent nuoma jau rauna. Mes ir savo senus baldus galetumem veztis, ale nesinori. Paskui bus laikinai, o paliks amziams. Sakiau tik ciuzini jei reiks laikinai pasiimsiu i vsio.
O virtuvinis jau akyse stovi, jau nesulaukiu kada cia jau projektuka pradesiu siuntineti kai kam, kiek paskaiciuos.Tik va, nu niekaip galutinai del spalvos neapsisprendziu doh.gif


Jums gerai, o aš dar vizijos neturiu, kiek matau visi patinka biggrin.gif
Atsakyti
suprantu, kad miegant ant senos sofos norisi lovos. bet aš irgi sprendžiau ką pirkti pirmą ir apsisprendžiau, kad vis tik virtuvė. Todėl, kad:
* virtuvė yra pats sudėtingiausias pirkinys butui/namui ir jam reikia daug jėgų, ištvermės ir pasiryžimo spręsti problemas (o jų bus, nes nežinau žmogaus, kuriam baldininkai padarė viską iškart kaip klientas norėjo). pripratus gyventi jau kaip yra, tų jėgų, pinigų, laiko ir ryžto gali pritrūkti. bent jau man. todėl stengiuosi nieko nepalikti taip, kad vėliau norėtųsi iš tingėjimo palikti visam laikui. o virtuvė man svarbi vieta komfortiškai gyventi.
** kai neturėsiu lovos, kada nors privalėsiu ją nusipirkti, nes užpakalį skaudės nuo nepatogaus miegojimo, o virtuvė bijau, kad liktų kaip yra (belekaip).
*** svetainė išvis man mažiausiai rūpi: nebus sofos prie teliko, mažiau jį žiūrėsiu, o tai tik pliusas. o svečiai ir taip labiausiai mėgsta virtuvėje prie kavytės plepėti o ne prie įjungto tv salone.
**** jei nebus patogios virtuvės vyras nenorės (jam bus ne taip miela ir patogu) man pagaminti valgyti ką nors skanaus (o jis moka), todėl nors jis to nesuvokia, tai irgi yra vienas iš mano kriterijų.
***** turint mažus vaikus virtuvė keisti/daryti yra sunkiausia, todėl darome ją kol neįsikėlėme, o toliau bus matyt, kaip pinigais snigs.
Atsakyti
Mes kadangi miegamojo baldus ir svetaines baldus beveik visus pakankamai naujus turim (reikes tik kokia sienine didele spinta uzsisakyt), tai lieka tik supirkt viska naujai virtuvei ir vonios kambariui. Virtuve jau matau, kad ne pigiai atseis... Nors ja man greiciausiai darys brolis, nes tuo siek tiek uzsiima, bet vistiek, labai jau nupigint neiseis. Tik jau jis pradeda mane atkalbynet nuo visokiu stiklu, blizganciu dureliu ir t.t. biggrin.gif - sake nepraktiska, ir kad tada as tarnausiu virtuvei, o ne ji man.
Beje, kaip vadinasi ta plokste/medziaga, kur buna tokios blizgios baltos dureles virtuviniu? Kazka skaiciau apie medzio dulkiu plokste - cia ta ir yra? g.gif girdejau, kad yra jos pigesnis pakaitalas - paprasta plokste, kuri yra tiesiog blizgi - kazin labai skirtusi vaizdas?

Spindulele, matau, kad turesit nuostabia virtuve thumbup.gif tik jau del spalvu tai ojj, tikiu, kad sunku apsisprest... Man 3 variantas atrodo pats prabangiausias, elegantiskiausias, cia turbut ir yra ta medzio dulkiu plokste? Kazin kiek jos kv. metras kainuoja?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fei: 06 birželio 2012 - 13:52
QUOTE(Spindulėlė @ 2012 06 06, 14:17)
O virtuvinis jau akyse stovi, jau nesulaukiu kada cia jau projektuka pradesiu siuntineti kai kam, kiek paskaiciuos.Tik va, nu niekaip galutinai del spalvos neapsisprendziu doh.gif
http://images46.fotk...30178/63-vi.jpg
http://images16.fotk...30178/62-vi.jpg
http://images9.fotki...30178/61-vi.jpg
Nezinau ar matysis, kazko nebemoku blush2.gif

smile.gif o kokios grindys realiai? koks kambario dydis, čia su svetaine kartu, ar ne?
man gražus ir neperkrautas projektas, bet jei plotai leidžia gal vertėtų pagalvoti apie salą. darbastalio mažoka. bet čia priklauso kiek kas gamina, mes su vyru nepasidalintume tokio gabaliuko.... biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Fei @ 2012 06 06, 14:51)
Tik jau jis pradeda mane atkalbynet nuo visokiu stiklu, blizganciu dureliu ir t.t. biggrin.gif - sake nepraktiska, ir kad tada as tarnausiu virtuvei, o ne ji man.
Beje, kaip vadinasi ta plokste/medziaga, kur buna tokios blizgios baltos dureles virtuviniu? Kazka skaiciau apie medzio dulkiu plokste - cia ta ir yra?  g.gif girdejau, kad yra jos pigesnis pakaitalas - paprasta plokste, kuri yra tiesiog blizgi - kazin labai skirtusi vaizdas?

koks šaunuolis brolis ax.gif
apie plokštes galima pasiskaityti www.termopalas.lt
Atsakyti
QUOTE(Fei @ 2012 06 06, 14:51)

Spindulele, matau, kad turesit nuostabia virtuve  thumbup.gif tik jau del spalvu tai ojj, tikiu, kad sunku apsisprest... Man 3 variantas atrodo pats prabangiausias, elegantiskiausias, cia turbut ir yra ta medzio dulkiu plokste? Kazin kiek jos kv. metras kainuoja?


Kainos tai tikrai nepasakysiu, yra ju ne vieno gamintojo.Pries siuntinedama pasidomesiu labiau lotuliukas.gif
Projektuotoja ir patare daryti balta blizgia, prie visko tinka, neturi tokio buitiskumo.
Bet as dar nezinau g.gif Nors stalvirsis lietas akmuo, tai gali buti sunku kitokios spalvos pritaikyti tu didziuju spintu apvadus g.gif

Atsakyti
QUOTE(Fei @ 2012 06 06, 13:51)
Tik jau jis pradeda mane atkalbynet nuo visokiu stiklu, blizganciu dureliu ir t.t. biggrin.gif - sake nepraktiska, ir kad tada as tarnausiu virtuvei, o ne ji man.


Stiklas - taip, veidrodis - taip. Bet blizgancios dureles...
Mano giliu isitikinimu, tai blizgus pavirsius yra praktiskesnis valymo atzvilgiu.
Nes pvz. turim palange plastikine su tokiais smulkiais iskilimais, tai ten zemes nuo vazonu ar pan. buvo pabyreje ir dabar nelabai issivalo...
Nezinau, kokiom putom mirkint reikes, ar ka daryti...

As tokiu principu - saldytuvas baltas. Blizgus. Valyt daznai netenka.
skalbimo masina virtuveje balta, valyt daznai nereikia (daugiausiai pribyra visko ant dureliu...)

Taip kad blizgancios spinteles nemanau, kad problema...
Atsakyti