QUOTE(Ilka* @ 2012 11 02, 14:56)
Tos fiksuotos palūkanos realiai irgi susidaro iš rinkoje esančios maržos, euriboro arba viliboro ir dar pliuso, kaip bankas galvoja, kad turėtų euriboras/viliboras svyruoti per paskolos laikotarpį. Tik bankai sąmoningai neišskiria tų dalių, nes tada po fixo laikotarpio klientas turėtų teisinius svertus reikalauti palūkanų sumažinimo ar bent jau nedidinimo.
po fikso juk galima fiksa testi arba galima kintamas imti, prie ko cia reikalavimas palukanu sumazinimo..? ir tada nustatomos palukanpos tokios, kokios buna tuo metu... jos nebebuna tokios, kokios sudarant sutarti. juk laiko tai praeina ir salygos keiciasi...
jeigu as imu paskola ir bankui sumoku besenus pinigus, as turiu teise zinoti, kas sudaro fiksa: kiek euriboras/viliboras, kiek banko galvojimas ir mano finansines situacijos ivertinimas, kiek ta bendra rinkoje esanti marza ...
banke sako: jusu kredito istorija vos ne auksine... o palukanos besenos. Kodel? tokia banko politika. tai kam tada sakyti, kad mano kredito istorija gera?
esu milijonu proc. isitikinusi, kad zmones blogai daro, kad nereikalauja fikso isaiskinimo... pareikalautu, kristu palukanos, nes kai eini per pazistamus, jos krenta ir labai daug. isitikinau savo kailiu. bet juk ne visi turi pazinciu...