QUOTE(Realesne @ 2013 02 09, 13:19)
na, as turbut konservatore Ir vel imciau tik fiksa, ir net nenustatant marzos nes swed man ir pradinio kartele nuleido - leido 15 proc inest, nors deklaruoja kad 20 reik turet, ir pasiule marza - 1,2 ir dar puse metu 50proc nuolaida bet tik kintamomis....
Noreciaukad po fikso mano bedras procentas nepakiltu. O kas del refinansavimo - manau kiekvienas, pasirinkes fiksa kaupia (ar tikisi sukaupt) pinigu inesimui pasibaigus fikso laikotarpiui. na, jei teks refinasuot manau kad 15 proc.likutines paskolos vertes is kazkur busiu susitaupius pasirodo as ir optimiste dar
Noreciaukad po fikso mano bedras procentas nepakiltu. O kas del refinansavimo - manau kiekvienas, pasirinkes fiksa kaupia (ar tikisi sukaupt) pinigu inesimui pasibaigus fikso laikotarpiui. na, jei teks refinasuot manau kad 15 proc.likutines paskolos vertes is kazkur busiu susitaupius pasirodo as ir optimiste dar
Kiekvieno situacija skirtinga. Kas taupo, o kas isirengineja busta. Nelygu koks bustas buvo pirktas. As turiu galvoje, kas pirko busta pvz pries 5m, tarkim skolinosi is banko 300000tukst. Jei paskola imta standartiskai kokiems 30cia metu, tai per tuos 5metus ne kazin ka busit ir grazinus, ypac jei paskola imta anuiteto budu(kad skaiciai butu nors kiek arciau realybes, pasitelkiu tya standartine busto skaiciuokle internete, tai matau, kad po 5. kredito likutis 299 147.15 , nes visa didzioji dalis moketu pinigu keliavo uz palukanas, o ne paskola denge), o siai dienai to busto verte gali but smarkiai sumazejus. Na pvz dabar ji bus kritusi iki 250000 ir refinansuojantis bankas nuo to vertinimo man tik 85% duos. Pataisykit, jei ne taip skaiciuoju, bet matau, kad ne tik 15% reik turet nuo 250tukst, bet ir nepadengiu skolos senajam bankui. Jeigu sugebeciau per 5m tiek susitaupyt, tai ir paskolso man nereiktu, o mokedama paskola, tai tuo labiau tiek nesutaupysiu. Jus gal sutaupysit, nzn.
Jusu atveju gal ir paskola zymiai mazesne, gal daug savo pinigeliu pradiniam inasui turejot(ne tuos 15%,o pvz 50%), emet paskola linijiniu budu, o ir busto verte nekrito. Daug niuansu, bet nereiskia, kad sekme lydes. Tiketi aisku galima, bet as ne is lempos bloga scenariju sugalvojau, o toj pacioj temoj viena forumiete aprase savo analogiska situacija, kuri vyko realiai. Norejo refinansuotis, kai bankas pradejo nebesiskaityti, bet paziurejo, kad situacija tokia, kaip va as cia dabar aprasiau ir niekur negali dingt.