Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 9

QUOTE(jediara @ 2012 08 09, 21:00)
Aš patirtį turiu visai kitą. Tačiau pati labiausiai mėgstu savašaknes rožes, kurios žiemą tikrai niekada neiššąla cool.gif

Jediara, man pavyko įšaknydinti rožę iš gimtadienio puokštės. Dabar ji jau sėkmingai auga ir žydi nuostabiais žiedais bigsmile.gif Kažin, ar tokios įšaknydintos žiemoja lauke?
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2012 08 09, 22:00)
Aš patirtį turiu visai kitą. Tačiau pati labiausiai mėgstu savašaknes rožes, kurios žiemą tikrai niekada neiššąla cool.gif

kazkaip rozininku forumuose teko skaityti, kad savasaknes kaip tik jautresnes salciui, nes saknynas rozes, o ne erskecio. pernai isaknydijau keturias, visos man neperziemojo, bet cia buvo ir papildomu veiksniu del ko jos man neisgyveno: saknydinau siltnamyje, ten ir palikau ziemot , tik pridengiau ziema, bet... siltnamio ziema nedasuto palaistyt, tai del dregmes stygiaus galejo ir nusibaigt g.gif
Nors mano mociute sovietmeciu kiekviena gauta skinta roze krumu paversdavo( pamenu armija slojkiuku su roziu pagaliukais biggrin.gif ), nu lyg ir gyveno tos rozes pas ja. bet veiksmas palei Kauna vyko, kur gerokai silciau nei palei Vilniu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2012 08 10, 00:12)
Jediara, man pavyko  įšaknydinti rožę iš gimtadienio puokštės. Dabar ji jau sėkmingai auga ir žydi nuostabiais žiedais bigsmile.gif  Kažin,  ar tokios įšaknydintos žiemoja lauke?

Taip, pora tokių auginu gėlyne, nors šiaip mėgstu dauginti skintas nuo krūmo. Pirmais metais jas pridengiu durpėmis ir eglišakiais, o vėliau tik durpėmis. Kiek auginu savašaknių - nei viena neiššalo, o kai kurioms jau daugiau kaip 10 m. rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos. Nusipirkau siandien maximoj roze, kodas VDWN, raso laipiojanti, gal kuri padetu issifruot kokia cia?
Papildyta:
Sveikos. Nusipirkau siandien maximoj roze, kodas VDWN, raso laipiojanti, gal kuri padetu issifruot kokia cia? Ir dar, pats skiepas vazonelyje gerokai virs zemes ir matyt isauge du stiebeliai is zemes, kaip suprantu juos salinti reik?
Atsakyti
QUOTE(vilze @ 2012 08 10, 14:07)
Sveikos. Nusipirkau siandien maximoj roze, kodas VDWN, raso laipiojanti, gal kuri padetu issifruot kokia cia?
Papildyta:
Sveikos. Nusipirkau siandien maximoj roze, kodas VDWN, raso laipiojanti, gal kuri padetu issifruot kokia cia? Ir dar, pats skiepas vazonelyje gerokai virs zemes ir matyt isauge du stiebeliai is zemes, kaip suprantu juos salinti reik?

nu kas per noras vis kazka salint neturint supratimo kas ten:oh

jei ersketis, tai salinkit, jei rozyte, tai dziaukites; jei nezinot kas, tai fotkinkit ir rodykit, jei dar nera lapu, tai sodinkit laukit kol atsiras:P
Atsakyti
S
QUOTE(vanda_zydi @ 2012 08 10, 14:47)
nu kas per noras vis kazka salint neturint supratimo kas ten:oh 

jei ersketis, tai salinkit, jei rozyte, tai dziaukites; jei nezinot kas, tai fotkinkit ir rodykit, jei dar nera lapu, tai sodinkit laukit kol atsiras:P

Nes daug kur skaiciau, kad tai, kas isauge zemiau skiepo yra ersketis blush2.gif o cia buvo jau is visai zemai, nuo šaknų.
Atsakyti
smile.gif

Jediara, vobla, jūs turit patirties su savašaknėmis.. gal dar kuri.. gal galit pasakyti, kada reik (ar nereik šiais metais) persodint prigijusias šakeles. Pas kaimynę šiltnamyje įkišom kažkiek tų šakelių, mačiau akies krašteliu, kad lapelius kelios leidžia, bet tokios mažulytės.. Kišau po kelis kotelius po vienu stiklainiu, prigijo, aišku, ne visi.. ir toliau ką su jomis daryti.. bandyt išsodint kažkur, ar palikt, sodint lauke ar palikt šiltnamyje.. čia mūsų bendras eksperimentas su ta močiute.. bandėm pasidaugint Europeaną, kuri pas ją auga jau gal 30 metų.. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(tyli upė @ 2012 08 10, 14:58)
smile.gif

Jediara, vobla, jūs turit patirties su savašaknėmis.. gal dar kuri.. gal galit pasakyti, kada reik (ar nereik šiais metais) persodint prigijusias šakeles. Pas kaimynę šiltnamyje įkišom kažkiek tų šakelių, mačiau akies krašteliu, kad lapelius kelios leidžia, bet tokios mažulytės.. Kišau po kelis kotelius po vienu stiklainiu, prigijo, aišku, ne visi.. ir toliau ką su jomis daryti.. bandyt išsodint kažkur, ar palikt, sodint lauke ar palikt šiltnamyje.. čia mūsų bendras eksperimentas su ta močiute.. bandėm pasidaugint Europeaną, kuri pas ją auga jau gal 30 metų.. ax.gif

as tai bent metai neperkelineciau niekur, kad saknys sutvirtetu. bet jei silnamyje, tai reiktu bent retkarciais palaistyt. visgi zeme turetu buti dregna.
bet as tikrai ne specas schmoll.gif gal kas kitaip patars
------------
man kazkaip kilo mintis, kad tos mini maximines- savasaknes. kelias teko persodinet, tai ten tik pagaliukai- saknu vos kelios, ir aisku- jokio skiepo. bet persodinus ohoho kaip isbujojo- jau kelius siekia blink.gif
Atsakyti
sveikutes,skaitineju cia pas jumi. ir prisiminiu,kad galima is sakeles uzauginti roze. tai klausimas,kazin ar nevelu butu tai daryti dabar? jei kambari i zeme ikisciau?
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2012 08 10, 16:38)
as tai bent metai neperkelineciau niekur, kad saknys sutvirtetu. bet jei silnamyje, tai reiktu bent retkarciais palaistyt. visgi zeme turetu buti dregna.
bet as tikrai ne specas schmoll.gif gal kas kitaip patars
------------
man kazkaip kilo mintis, kad tos mini maximines- savasaknes.  kelias teko persodinet, tai ten tik pagaliukai- saknu vos kelios, ir aisku- jokio skiepo. bet persodinus ohoho kaip isbujojo- jau kelius siekia blink.gif

Ačiū aciuks.gif Nu, viskas logiška.. aš panašiai mąstau.. nebent kuris specas dar parašys, kad reikia jas iškelt į dirvą rolleyes.gif
----
Žinok, ir man atrodo, kad jos savašaknės.. nes skiepų tai nesimato.. o iš tų "pagaliukų" tai užauga ojoj kokie krūmai ax.gif Mano vienas apie 80-100 cm gal aukščio (bet jam jau trys metai), o šiuometiniai tai įvairūs (vienas aukštesnis, trys tokie labai net kompaktiški, bet dailūs visi ax.gif )

----
ad23, nežinau, ar dabar dar galima šaknydint.. turbūt galima, bet tikėtis daug neverta..
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti