Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 9

QUOTE(Dzenke @ 2012 05 26, 18:59)
Kazin o jei tie nusiraitymai del nepataikyros Actara koncentracijos, ar yra vilties kad isgyvens rozeles mano  g.gif

Siaip lietuviska Actaros insrukcija ir latviska labai skiriasi kazkodel (!), ir latviskoj lentelej parasyta, kad koncentracija gali varijuot nuo 2 iki 4 gramu 5 litram vandens, priklausomai nuo parazitu skaiciaus. Nors ir profilaktikai, bet purskiau 4gr 5ltr, ir jokiu pokyciu nepamaciau... Beje yra veisliu, kuriu pavasariniai nauju stiebu lapeliai pradeda augt susiskleide sonais i virsu, ir tik po kurio laiko prasiskleidzia. Vat jeigu lapeliai sukasi zemyn, tada jau zenklas, kad liga.
Atsakyti
QUOTE(nijole0619 @ 2012 05 27, 20:52)
tai pirmai nuotraukai temos pradžioje negalėjau atsispirti, taip patiko, kad pamačius parodoje nusipirkau, tad vardas: ,,White Meidiland"

Ačiū už pavadinimą 4u.gif Ji man taip pat labai graži wub.gif
Atsakyti
Mergaitės jūs rašote kad geriau jau laiku nupurkšti rožytes kol neužpuolė kenkėjai , klausymas o kada tas laikas ?
Atsakyti
QUOTE(Mileta @ 2012 05 27, 20:55)
Mergaitės jūs rašote kad geriau jau laiku nupurkšti rožytes kol neužpuolė kenkėjai , klausymas o kada tas laikas ?

Va cia greiciausiai pats sunkiausias klausimas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Mileta @ 2012 05 27, 20:55)

Ne mergaite, bet galiu ir atsakyt biggrin.gif Pirma karta purskiu, kai naujos sakos buna apie 15-20 cm. Antra karta, kai tik pradeda kraut pumpurus, o paskui pagal ora ir pagal ligu pozymius, bet per sezona apie 5-6 purskimai gaunasi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smaragdas: 27 gegužės 2012 - 20:26
Nu man neramu kuo tas pasiraitymas ugliu baigsis unsure.gif Einu ir einu ziuret... Gal brukstelesiu patarimo i Sibirka - visad sulaukdavau atsakymo - mano visos rozes is ten g.gif
Atsakyti
Na va ir as jau sulaukiau neprasytu sveciu doh.gif Ant vienos rozytes amaru kiek doh.gif

Sutraiskiau,kitos rozes kolkas svarios,ar gerai jai pavakari nupurksiu ukisko muilo tirpalu g.gif O jei su feiry ,tai kokiu santykiu taisyti g.gif
Atsakyti
merginos, gal zinot kur gauti ersketroziu krumu? gal galima is krumo nusiskynus kaip nors uzsiauginti?
Atsakyti
Sibirkos rozyne kai kuriu veisliu yra
Atsakyti
Na, jau laikas girtis šiemetiniais žiedais biggrin.gif Mano rugosos jau prieš savaitę pradėjo žydėti, šiandien gražiausia iš jų - Hansa ir kvepia ji nerealiai:
user posted image

Prasiskleidė ir pirmoji angliška Graham Thomas ir mažesnės - Amber queen ir Aspirin. Bet neįspūdingi jų pirmi žiedai, tai foto dar nėr.
Papildyta:
QUOTE(bakatita @ 2012 05 29, 10:24)
merginos, gal zinot kur gauti ersketroziu krumu? gal galima is krumo nusiskynus kaip nors uzsiauginti?

Erškėtrožėmis paprastai vadina rugosa rožes, jų gan įdomių yra Sibirkoj, be abejo kaip ir visas kitas galima prisidaiginti ir iš šakelių. Manosios kaip tik dabar žydi, šita įdomios spalvos "Wasagaming"
user posted image
Atsakyti
QUOTE(raganele @ 2012 05 29, 21:06)
Na, jau laikas girtis šiemetiniais žiedais biggrin.gif Mano rugosos jau prieš savaitę pradėjo žydėti, šiandien gražiausia iš jų - Hansa ir kvepia ji nerealiai:
user posted image

Prasiskleidė ir pirmoji angliška Graham Thomas ir mažesnės - Amber queen ir Aspirin. Bet neįspūdingi jų pirmi žiedai, tai foto dar nėr.
Papildyta:

Erškėtrožėmis paprastai vadina rugosa rožes, jų gan įdomių yra Sibirkoj, be abejo kaip ir visas kitas galima prisidaiginti ir iš šakelių. Manosios kaip tik dabar žydi, šita įdomios spalvos "Wasagaming"
user posted image

o kas ta sibirka? blush2.gif as nevilniete ax.gif o kaip is sakeliu prisidaigint?
Atsakyti
QUOTE(bakatita @ 2012 05 29, 20:12)
o kas ta sibirka? blush2.gif as nevilniete ax.gif o kaip is sakeliu prisidaigint?

Sibirka tai čia: http://www.rozes.lt/ mano mėgstama vieta biggrin.gif Ten rožės auginamos po atviru dangumi ne šiltnamiuose, dauginamos vietoje ir gauni tikrai stiprius krūmelius. Mano daugiau nei pusė rožių iš ten.
Iš šakelių kaip ir bet kokius medėjančius taip dauginamus krūmus - sukaišioji šakeles su keliais bambliukais į žemę, apvoži stiklainiuku arba ne ir lauki. Taip prikaišiojau pernai daugybę, dauguma prigijo, mažuma išžiemojo, bet kai kurios gyvena ir atrodo gyvens. Šiemet iš jų geriausiai atrodo angliškos "Generous gardener" viena tokia pirmametė net žydėti ruošiasi,matyt reikėtų neleisti, bet nežinau ar kils ranka pumpurus išskinti blush2.gif rugosų pernai nekaišiojau, buvo pirmametės, neskabiau šakelių, rožininkių forumuose yra nemažai info apie tokį dauginimą.
Atsakyti