Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 9

QUOTE(vobla @ 2012 08 08, 16:45)
nei anytos schmoll.gif

Kažkodėl taip ir pagalvojau.. bet nutylėjau biggrin.gif

----
Kaupiuosi savo žiedelius parodyti, bet ne šiandien. Vis tik pražydo ir ta besidriekianti baltoji septynlapė bevardė ax.gif Ir pilnavidurė, ir graži, ir kvepianti wub.gif
Papildyta:
QUOTE(vobla @ 2012 08 08, 16:48)
bet tai idomybe- diedulis Vinliaus turgely man lygiai ta pati sake, kai gincijaus. sake tada erskeciu roze pavirs. Mazu tas pats ant visos LT vazinejas ir abi uztaikem... g.gif

Mh, nu neturėtų būti tas pats. Nes mano diedulis tai labai vietinis. 300 km iki Tavęs mirksiukas.gif Bet ką gali žinot, gal ir važinėjasi.. g.gif Taviškis nežemaičiavo? biggrin.gif
Arba čia kažkokia kita mokykla g.gif Nes diedulis sakė, kad daug metų skiepyja, pardavinėja, anksčiau žiedų pardavimui augino.. beje, Tu pas savo diedulį neįvardintą "knirpsą" nusipirkai.. tai vat aš savo besidriekiančią bevardę irgi pas diedulį turguj.. o turėjo jis ir panašių į knirpsiukus (bet tada dar apie juos nesvaigau biggrin.gif ). Gal rimts, tas pats?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tyli upė: 08 rugpjūčio 2012 - 14:53
QUOTE(tyli upė @ 2012 08 08, 15:52)
Kažkodėl taip ir pagalvojau.. bet nutylėjau  biggrin.gif

----
Kaupiuosi savo žiedelius parodyti, bet ne šiandien. Vis tik pražydo ir ta besidriekianti baltoji septynlapė bevardė ax.gif  Ir pilnavidurė, ir graži, ir kvepianti  wub.gif
Papildyta:

Mh, nu neturėtų būti tas pats. Nes mano diedulis tai labai vietinis. 300 km iki Tavęs  mirksiukas.gif  Bet ką gali žinot, gal ir važinėjasi.. g.gif  Taviškis nežemaičiavo? biggrin.gif
Arba čia kažkokia kita mokykla g.gif  Nes diedulis sakė, kad daug metų skiepyja, pardavinėja, anksčiau žiedų pardavimui augino.. beje, Tu pas savo diedulį neįvardintą "knirpsą" nusipirkai.. tai vat aš savo besidriekiančią bevardę irgi pas diedulį turguj.. o turėjo jis ir panašių į knirpsiukus (bet tada dar apie juos nesvaigau biggrin.gif ). Gal rimts, tas pats?

lyg ir nezemaiciavo g.gif biggrin.gif cia kalvariju turguj- deja tokio pavadinimo neradau googlej- Sirenselot tipo, dar su atikietka buvo. Knirpsa pirkau Rudaminoj pas kita dieduli. dabar jau neabejoju, kad tai tikrai knirps.
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2012 08 08, 15:33)
kasciau didelias gilias duobes ir uzpildyciau kompostu. jokiam augalui ner smagu nualinta zeme.
  vakar kaip tik sodinau viena roze. prakasiau numatyta viea- o ten smelis doh.gif  grazus geltonas  kone pajurio smeliukas doh.gif  kiek kasiau- tiek toks ir buvo- tai isvariau kokio  metro gylio ir tiek pat plocio duobe- gyvnime nesu tokios iskasus- galejau tai rozei ir lavona koki po saknimis pakasti- tik nemylimu sveciu kaip tycia neturejau unsure.gif  tai visa jos  turi uzpyliau kompostu, tik tada rozele sodinau. bent kuri laika augs kaip dideliam vazone. paskui dar ir trasu gaus...

itariu, kad taip ir darysiu thumbup.gif

QUOTE(tyli upė @ 2012 08 08, 15:40)
ad23, čia žemiau truputį informacijos apie dirvožemį, sodinimą ir kt... Pasklaidykit tuos tris puslapius mirksiukas.gif
Kaip suprantu, pas pirmus du dauguma ir perka mirksiukas.gif  Arba turguj arba maximose (bet šitose jau truputį loterija būna, nes gauni nebūtinai tai, kas paveiksliukyje)

http://www.rozes.lt/...-pagrindai.html
http://www.roziu-sod...
http://www.roziudrau...usodinimas.html

----
O kokią tvorelę statysit? Jei akmenuotą, ar nenušals augalai šalia akmenų?  rolleyes.gif
Papildyta:

aciu, tikrai geri straipsniukai.
Tvorele tai ne akmenine, ten siaip yra toks betoninis pamatu,as, o ant virsaus ti tiktai medines lentutes. Man labai grazu tokios paprastos. O del to betoninio pamatelio irgi gali nusalt?
Kazkas panasaus
user posted image[
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2012 08 08, 16:48)

bet tai idomybe- diedulis Vinliaus turgely man lygiai ta pati sake, kai gincijaus. sake tada erskeciu roze pavirs. Mazu tas pats ant visos LT vazinejas ir abi uztaikem... g.gif

Mano a.a. mama rožes augino virš 20 m. ir skiepytos vietos niekada neužkasdavo - aš darau taip pat ir jokių erškėčių nebuna. Senukas pataria teisingai, kaip ir latvių augintojai.
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2012 08 09, 11:44)
Mano a.a. mama rožes augino virš 20 m. ir skiepytos vietos niekada neužkasdavo - aš darau taip pat ir jokių erškėčių nebuna. Senukas pataria teisingai, kaip ir latvių augintojai.

o bet taciau- taip pasodintos rozes pas mus blogai perziemodavo. arba isvis neperziemodavo- tokios vienkartines gaudavosi. todel as kaip tik siemet sodinau visas giliai, kaip rozininku puslapiuose nurodyta. bus matyti kaip joms seksis g.gif juolab, kad cia pas mane atskira respublika- siaures asigalis kazkoks doh.gif
Atsakyti
uzkasti skiepo vieta reikia, kad iskiepytos rozes skiepai neissaltu - jei nusals sakos, tai roze ataugs is likusiu uzkastu sakuciu iki skiepo, o jei nusals net skiepijimo vieta tai tada ataugti gales tik tai i ka yra skiepyta, t.y. ersketis.

Paliekant skiepo vieta virs zemes paprastai sodinami medziai, o jei kalbant apie rozes, tai tik labai salciui atsparios senovines visokios kur kaimuose patvoriuose po 50 m. krumai auga.
Atsakyti
QUOTE(vanda_zydi @ 2012 08 09, 20:20)
uzkasti skiepo vieta reikia, kad iskiepytos rozes skiepai neissaltu - jei nusals sakos, tai roze ataugs is likusiu uzkastu sakuciu iki skiepo, o jei nusals net skiepijimo vieta tai tada ataugti gales tik tai i ka yra skiepyta, t.y. ersketis.

Paliekant skiepo vieta virs zemes paprastai sodinami medziai, o jei kalbant apie rozes, tai tik labai salciui atsparios senovines visokios kur kaimuose patvoriuose po 50 m. krumai auga.

Kai užpilama žiemai durpėmis ar uždengiama , rožės neiššalą schmoll.gif , o jei užkasamas skiepas, tai tik erškėčiai ir auga - esu tai išbandžiusi rolleyes.gif
Atsakyti
tai tas uzpylimas durpemis ir yra tas pats, kas uzkasimas zemese:) tiesiog taip saugiau ir maziau vargo, nes baisiai daug jau tu durpiu reikia. kaip manote kodel yra nerekomenduojama stiebines rozes Vilniuj grunte augint - ogi jos issala, nes ju skiepas yra aukstai ant stiebo.

Sutinku, kad kartais pasitaiko, kad poskiepis ima leisti sakas, taciau cia nuo uzkasimo nepriklauso - tiesiog neteisinga skiepijimo technika.
Atsakyti
QUOTE(vanda_zydi @ 2012 08 09, 18:20)

100 proc. pritariu del roziu, visu roziu augintojai taip rekomenduoja... tai vaismedziai sodinami iki skiepo, nes jei uzpilsim virs skiepo- tai kas iskiepyta isleis saknis ir tada tarkim vietoj 2 m. slyvos, isaugs kaukazine 4m. slyva (i kuria buvo iskiepyta). O rozes sodinamos slepiant skiepa po zeme- o tada ir su durpem galima nezaisti (niekada nemulciavau ziemai roziu ir nei viena nenusalo). As visada sodinu normaliai rozes ir tikrai jokie erskeciai neauga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stephanie: 09 rugpjūčio 2012 - 20:35
QUOTE(Stephanie @ 2012 08 09, 22:34)
100 proc. pritariu del roziu, visu roziu augintojai taip rekomenduoja... tai vaismedziai sodinami iki skiepo, nes jei uzpilsim virs skiepo- tai kas iskiepyta isleis saknis ir tada tarkim vietoj 2 m. slyvos, isaugs kaukazine 4m. slyva (i kuria buvo iskiepyta). O rozes sodinamos slepiant skiepa po zeme- o tada ir su durpem galima nezaisti (niekada nemulciavau ziemai roziu ir nei viena nenusalo). As visada sodinu normaliai rozes ir tikrai jokie erskeciai neauga.

Aš patirtį turiu visai kitą. Tačiau pati labiausiai mėgstu savašaknes rožes, kurios žiemą tikrai niekada neiššąla cool.gif
Atsakyti
Bet kuriuo atveju- Jusu jediara- gelynai ispudingi 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stephanie: 09 rugpjūčio 2012 - 21:07
QUOTE(Stephanie @ 2012 08 09, 23:06)
Bet kuriuo atveju- Jusu jediara- gelynai ispudingi 4u.gif

Kiekviena auginame savaip, svarbiausia, kad būtų daug žiedų mirksiukas.gif
Atsakyti