QUOTE(vanda_zydi @ 2012 08 08, 12:25)
dirvos ruost nereikia niekaip ipatingai, tik turi but ne velena, rozes megzta, kai jom aplink kojytes papurenta:) dirva tiks bet kokia isskyrus smeli nu ir kad nebutu labai slapia ilomele.
Del saules tai kuo jos daugiau tuo geriau, kaip tik pavesis nelabai gerai, turi but bent pusdienis ant tiesiogines saules.
jei norit vijokliniu, siulau labai neeksperimentuot su veislem, t.y. visu pirma ziuret kiek atsparios salciui, paskui jau uoztyt ar kvepia ir t.t.
nepirkit olandisku, marokietisku ir kitokiu, kad ir kokios pigios jos butu - nusals. Reik pirkt Lietuvoj augintas, galima dar paziuret latvisku - brangiau, bet nereikes atsodint.
Kai jau nusipirksit krumelius sodinkit juos giliau, taip kad skiepo vieta buu bent 5 cm po zeme. tik pasodine netreskit; jei sodinsit rudeni pirma karta treskite tik pavasari, jei sodinsit pavasari, tai pirmas tresima tik po gero menesio. Pirmais metais laistykit.
bent jau pirmais metais vijokliniu roziu sakas reiks prilenkt prie zemes ir uzlipt durpem sekanciais metais turetu uztekti durpem uzpilti tik pati kupsta; jei nusipirksit lepesnes veisles, sakas reiks lenkti ir sekanciais metais.
daugiau nezinau ka rasyt:P kas dar neaisku?
QUOTE(tyli upė @ 2012 08 08, 13:20)
Va šita vieta įdomi. Kiek skaičiau internetiniuose forumuose ir straipsniuose būtent taip ir rašoma. O diedulis mūsų miestelio turguj pardavęs skiepytą baltažiedę besidriekiančią rožę man griežtai liepė skiepo vietą palikti 5 cm virš žemės. Dar pasiginčyt bandžiau su juo, bet jis vis tiek liepė skiepo neužkast..
Na paaiškino, kad taip užkasus, gali erškėtis prasimušt, o ne įskiepytoji gražuolė
Bet jaučiu, kad diedulis savo supratimą tik dėstė, o ne rožininkų
Dėl saulės irgi pritarčiau, kad dauguma rožių saulės ir šviesos mėgėjos.
Ir kažkaip panašiai apie veislės rinkimąsi
ad23 tvorelei galvojau.. gal pabandyti nuo vieno kito krūmelio pirmais metais. Pažiūrėti kaip sekasi su jomis susidraugauti, o jau kitąmet drąsiau sodinti didesnius plotus truputį apsiuosčius, pačiupinėjus daugiau veislių...
dekui labai labai,
del dirvos, tai man neramu, kad ten labai nualinta zeme.
Vietele numaciau
Ten kur matosi islinde vilkdalgiai. Palei kelia ya betoninis pagrindas, ant jo padarysim tvorele, isversim obelis. Tad ar tikrai nereikia patresti pries sodinant?
Aisku tikrai negalvoju viska vien rozem apsodnt bent jau pirmais metais. O ketino pabandyt bent su keliom...
Kitas reikalas apziurejau visokias rozes, tai prie tvoreles gal galima nebutinai tas laipiojancias? Yra didesniu krumeliu, gal geriau tokios?
O siaip mano kriterijai panasus kaip jus ivardijot: nelepumas, atsparumas salciam, kvapas, dar man labai grazios pilnavidures, jomis tiesiog negaliu atsigrozet
O kur jus perkate gelytes?