Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 9

Awita wub.gif kokia tvarka, kaip gražiai atskleistas rūšies grožis wub.gif
Papildyta:
QUOTE(jediara @ 2012 07 27, 21:40)
Mano naujokė  ax.gif

bigsmile.gif kokia "pieniška" wub.gif
Papildyta:
QUOTE(*saule* @ 2012 07 31, 19:27)
dar tik pirmi metai, kaip auginu rožytes, vyksta kūrybinis darbas  smile.gif vijoklinėms raganes į kompaniją pasodinau šiais metais

wub.gif kaip smalsu bus pamatyt derinio foto -raganių gi kokių nuostabių yra wub.gif
Papildyta:
QUOTE(saulelė @ 2012 08 02, 00:06)
kelios nuotraukos mano gražuolių

wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Awita @ 2012 08 02, 18:01)
aš irgi išimu iš vazono, įkasu į gruntą, o pavasarį atgal į vazoną.
thumbup.gif
aš išvis pamišus dėl jų lotuliukas.gif  čia pirmametės:

user posted image

grunte:

user posted image

user posted image

super thumbup.gif
vat kazka tokio ir isivaizdavau...
o kaip jus jas ziemai dengiate- tas kur prie akmenu? tas sakas kur nukarusios prilenkiat aukstai prie zemes ar taip ir paliekat kabet? netraukia akmuo dar daugiau salcio g.gif
Atsakyti
QUOTE(tyli upė @ 2012 08 02, 23:36)
smile.gif Labai dailūs visi jūsų krūmeliai bigsmile.gif
Noriu pasiteirauti: Jūsų nuotraukose knirpsiukai tokie pilnaviduriai, o kitų čia rodytų tokie su mažiau žiedlapiukų, labiau tuščiaviduriai.. kokie jie tikrieji? Taip išgirta temoje rūšis, kad ir man prireikė ax.gif

Ir kur jūs juos perkate? Ar bandėte įsišaknydinti?

Ačiu smile.gif Man rodos knirpsiukai yra knirpsiukai, visi vienodi, bet žydėjimo pradžioje jie tokie tuštesni, kaip mano foto kur vazonuose, kai pilnai pradeda žydėti pilnaviduriai. Perku kur tik pamatau, negaliu jiems atsispirti, ir dovanų esu gavus. Dauguma turbūt iš Elijošių pirkta. Šaknydint nebandžiau, kad pirmametė šakelė 10 lt kainuoja, o išsišakoja gana greit. Neapsimoka, nebent dėl įdomumo g.gif
QUOTE(Otaip @ 2012 08 03, 07:33)
Awita  wub.gif kokia tvarka, kaip gražiai atskleistas rūšies grožis  wub.gif

aciuks.gif
QUOTE(vobla @ 2012 08 03, 08:35)
super thumbup.gif
vat kazka tokio ir isivaizdavau...
o kaip jus jas ziemai dengiate- tas kur prie akmenu? tas sakas kur nukarusios prilenkiat aukstai prie zemes ar taip ir paliekat kabet? netraukia akmuo dar daugiau salcio g.gif

Tokios ilgos užaugo tik šiemet. Pernai buvo trumpesnės, bet dengsiu taip pat: užpilu durpėm šaknis, tada dedu medinę dėžę, šakeles sukišu po dėže. Kai kasasi sniegas man susimeta ant rožių dideli kalnai, tai be dėžių labai susitrina šakelės. To pilnai užtenka, labai atsparios rožytės wub.gif Ir akmuo visai netrukdo, tik vienas kelmelis žuvo, nes nebuvo gylio, po apačia irgi pakliuvo akmenys doh.gif Na, bet suprantama, rožių ilgos šaknys, nebeturėjo kur leist.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Awita: 03 rugpjūčio 2012 - 09:52
Merginos gal uzduosiu labai kvaila klausima, bet jeigu vijoklines rozes auga prie akmenines sienos ir su ja lieciasi, ar butina ziemai prilenkti ar gal galima prie sienos palikti ir dengti. Taigi klausimas toks: nusals rozes lieciantis su akmeniu ar ne?
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif

Rožės krūmo viduryje išaugo dvi piršto storumo šakos ir jų viršuje žiedai su pumpurais.Toa išaugusios šakos kaip sakiau storos tiesios ir iš tų šakų pažastų kalasi kiti ūgliai.Aš tuos ūgliukus nukarpiau,ar reikia nukirpti ir tas išaugusias storas šakas?
Atsakyti
Sveikos. Noreciau prisijungti jusu burin.Grozejausi jusu gelytem ir taip net graudu kaip grazu smile.gif Labai labai patinka rozes, bet neturiu visiskai jokios patirties ju auginime. Truputeli bijau, nes ir ziniu tikriausiai trusta. Skaitau visko daug daug, bet vis dar kruvos klausimu daug. Tai tikiuosi jus galesite pagelbeti.

Taigi. Noreciau pas save sode (ji isigijom dar visai neseniai, tai dabar kiek persitvarkom) pasidaryti tvorele su laipiojanciom rozem. Arba kokiom kitm, kad atrodytu graziau ir butu daug. tik reikalas, kad vieta sauleta, o skaiciau, kad turi buti dalinis pavesis. Ar yra kokiu veisliu kurios tiktu?

Kitas klausimelis. Skaiciau, jog dirva turi buti ypatingai paruosta, o as nieko apie ja nezinau blush2.gif is kur zinoti koks tas jos rugstingumas? o gal galima nesvarbu kokia dirva patresti, kad ji butu tinkama?

Siam kartui tiek
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ad23: 07 rugpjūčio 2012 - 16:36
dirvos ruost nereikia niekaip ipatingai, tik turi but ne velena, rozes megzta, kai jom aplink kojytes papurenta:) dirva tiks bet kokia isskyrus smeli nu ir kad nebutu labai slapia ilomele.

Del saules tai kuo jos daugiau tuo geriau, kaip tik pavesis nelabai gerai, turi but bent pusdienis ant tiesiogines saules.

jei norit vijokliniu, siulau labai neeksperimentuot su veislem, t.y. visu pirma ziuret kiek atsparios salciui, paskui jau uoztyt ar kvepia ir t.t.

nepirkit olandisku, marokietisku ir kitokiu, kad ir kokios pigios jos butu - nusals. Reik pirkt Lietuvoj augintas, galima dar paziuret latvisku - brangiau, bet nereikes atsodint.

Kai jau nusipirksit krumelius sodinkit juos giliau, taip kad skiepo vieta buu bent 5 cm po zeme. tik pasodine netreskit; jei sodinsit rudeni pirma karta treskite tik pavasari, jei sodinsit pavasari, tai pirmas tresima tik po gero menesio. Pirmais metais laistykit.
bent jau pirmais metais vijokliniu roziu sakas reiks prilenkt prie zemes ir uzlipt durpem sekanciais metais turetu uztekti durpem uzpilti tik pati kupsta; jei nusipirksit lepesnes veisles, sakas reiks lenkti ir sekanciais metais.

daugiau nezinau ka rasyt:P kas dar neaisku?
Atsakyti
QUOTE(vanda_zydi @ 2012 08 08, 13:25)
Kai jau nusipirksit krumelius sodinkit juos giliau, taip kad skiepo vieta buu bent 5 cm po zeme.
<....>

Va šita vieta įdomi. Kiek skaičiau internetiniuose forumuose ir straipsniuose būtent taip ir rašoma. O diedulis mūsų miestelio turguj pardavęs skiepytą baltažiedę besidriekiančią rožę man griežtai liepė skiepo vietą palikti 5 cm virš žemės. Dar pasiginčyt bandžiau su juo, bet jis vis tiek liepė skiepo neužkast.. g.gif Na paaiškino, kad taip užkasus, gali erškėtis prasimušt, o ne įskiepytoji gražuolė g.gif Bet jaučiu, kad diedulis savo supratimą tik dėstė, o ne rožininkų rolleyes.gif

Dėl saulės irgi pritarčiau, kad dauguma rožių saulės ir šviesos mėgėjos.
Ir kažkaip panašiai apie veislės rinkimąsi ad23 tvorelei galvojau.. gal pabandyti nuo vieno kito krūmelio pirmais metais. Pažiūrėti kaip sekasi su jomis susidraugauti, o jau kitąmet drąsiau sodinti didesnius plotus truputį apsiuosčius, pačiupinėjus daugiau veislių...

Ir visai nesupratau, ko zirziliukė nori iš savo krūmo, kokiu tikslu nori pumpurus ir šakas išskabyti... Kam tas šakas išpjauti? biggrin.gif Kad krūmas dabar atrodo kitaip nei buvo nupirktasis.. tai taip ir turi būti, juk gyvas organizmas.. auga, šakojasi kaip jam reikia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vanda_zydi @ 2012 08 08, 12:25)
dirvos ruost nereikia niekaip ipatingai, tik turi but ne velena, rozes megzta, kai jom aplink kojytes papurenta:) dirva tiks bet kokia isskyrus smeli nu ir kad nebutu labai slapia ilomele.

Del saules tai kuo jos daugiau tuo geriau, kaip tik pavesis nelabai gerai, turi but bent pusdienis ant tiesiogines saules.

jei norit vijokliniu, siulau labai neeksperimentuot su veislem, t.y. visu pirma ziuret kiek atsparios salciui, paskui jau uoztyt ar kvepia ir t.t.

nepirkit olandisku, marokietisku ir kitokiu, kad ir kokios pigios jos butu - nusals. Reik pirkt Lietuvoj augintas, galima dar paziuret latvisku - brangiau, bet nereikes atsodint.

Kai jau nusipirksit krumelius sodinkit juos giliau, taip kad skiepo vieta buu bent 5 cm po zeme. tik pasodine netreskit; jei sodinsit rudeni pirma karta treskite tik pavasari, jei sodinsit pavasari, tai pirmas tresima tik po gero menesio. Pirmais metais laistykit.
bent jau pirmais metais vijokliniu roziu sakas reiks prilenkt prie zemes ir uzlipt durpem sekanciais metais turetu uztekti durpem uzpilti tik pati kupsta; jei nusipirksit lepesnes veisles, sakas reiks lenkti ir sekanciais metais.

daugiau nezinau ka rasyt:P kas dar neaisku?

QUOTE(tyli upė @ 2012 08 08, 13:20)
Va šita vieta įdomi. Kiek skaičiau internetiniuose forumuose ir straipsniuose būtent taip ir rašoma. O diedulis mūsų miestelio turguj pardavęs skiepytą baltažiedę besidriekiančią rožę man griežtai liepė skiepo vietą palikti 5 cm virš žemės. Dar pasiginčyt bandžiau su juo, bet jis vis tiek liepė skiepo neužkast.. g.gif  Na paaiškino, kad taip užkasus,  gali erškėtis prasimušt, o ne įskiepytoji gražuolė  g.gif  Bet jaučiu, kad diedulis savo supratimą tik dėstė, o ne rožininkų rolleyes.gif

Dėl saulės irgi pritarčiau, kad dauguma rožių saulės ir šviesos mėgėjos.
Ir kažkaip panašiai apie veislės rinkimąsi ad23 tvorelei galvojau.. gal pabandyti nuo vieno kito krūmelio pirmais metais. Pažiūrėti kaip sekasi su jomis susidraugauti, o jau kitąmet drąsiau sodinti didesnius plotus truputį apsiuosčius, pačiupinėjus daugiau veislių...

dekui labai labai,
del dirvos, tai man neramu, kad ten labai nualinta zeme.
Vietele numaciau
user posted image
Ten kur matosi islinde vilkdalgiai. Palei kelia ya betoninis pagrindas, ant jo padarysim tvorele, isversim obelis. Tad ar tikrai nereikia patresti pries sodinant?
Aisku tikrai negalvoju viska vien rozem apsodnt bent jau pirmais metais. O ketino pabandyt bent su keliom...

Kitas reikalas apziurejau visokias rozes, tai prie tvoreles gal galima nebutinai tas laipiojancias? Yra didesniu krumeliu, gal geriau tokios?

O siaip mano kriterijai panasus kaip jus ivardijot: nelepumas, atsparumas salciam, kvapas, dar man labai grazios pilnavidures, jomis tiesiog negaliu atsigrozet smile.gif
O kur jus perkate gelytes?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ad23: 08 rugpjūčio 2012 - 13:40
QUOTE(ad23 @ 2012 08 08, 14:37)

del dirvos, tai man neramu, kad ten labai nualinta zeme.

kasciau didelias gilias duobes ir uzpildyciau kompostu. jokiam augalui ner smagu nualinta zeme.
vakar kaip tik sodinau viena roze. prakasiau numatyta viea- o ten smelis doh.gif grazus geltonas kone pajurio smeliukas doh.gif kiek kasiau- tiek toks ir buvo- tai isvariau kokio metro gylio ir tiek pat plocio duobe- gyvnime nesu tokios iskasus- galejau tai rozei ir lavona koki po saknimis pakasti- tik nemylimu sveciu kaip tycia neturejau unsure.gif tai visa jos turi uzpyliau kompostu, tik tada rozele sodinau. bent kuri laika augs kaip dideliam vazone. paskui dar ir trasu gaus...
Atsakyti
ad23, čia žemiau truputį informacijos apie dirvožemį, sodinimą ir kt... Pasklaidykit tuos tris puslapius mirksiukas.gif
Kaip suprantu, pas pirmus du dauguma ir perka mirksiukas.gif Arba turguj arba maximose (bet šitose jau truputį loterija būna, nes gauni nebūtinai tai, kas paveiksliukyje)

http://www.rozes.lt/...-pagrindai.html
http://www.roziu-sod...
http://www.roziudrau...usodinimas.html

----
O kokią tvorelę statysit? Jei akmenuotą, ar nenušals augalai šalia akmenų? rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(vobla @ 2012 08 08, 16:33)
kasciau didelias gilias duobes
<...> tai isvariau kokio  metro gylio ir tiek pat plocio duobe- gyvnime nesu tokios iskasus- galejau tai rozei ir lavona koki po saknimis pakasti- tik nemylimu sveciu kaip tycia neturejau unsure.gif  tai visa jos  turi uzpyliau kompostu, tik tada rozele sodinau. bent kuri laika augs kaip dideliam vazone. paskui dar ir trasu gaus...

oi, vobla bigsmile.gif doh.gif biggrin.gif
Nei paukštuko, nei katuko? doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tyli upė: 08 rugpjūčio 2012 - 14:43
QUOTE(tyli upė @ 2012 08 08, 15:40)

oi, vobla  bigsmile.gif  doh.gif  biggrin.gif
Nei paukštuko, nei katuko?  doh.gif

nei anytos schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(tyli upė @ 2012 08 08, 13:20)
. O diedulis mūsų miestelio turguj pardavęs skiepytą baltažiedę besidriekiančią rožę man griežtai liepė skiepo vietą palikti 5 cm virš žemės. Dar pasiginčyt bandžiau su juo, bet jis vis tiek liepė skiepo neužkast.. g.gif  Na paaiškino, kad taip užkasus,  gali erškėtis prasimušt, o ne įskiepytoji gražuolė  g.gif  Bet jaučiu, kad diedulis savo supratimą tik dėstė, o ne rožininkų rolleyes.gif

bet tai idomybe- diedulis Vinliaus turgely man lygiai ta pati sake, kai gincijaus. sake tada erskeciu roze pavirs. Mazu tas pats ant visos LT vazinejas ir abi uztaikem... g.gif
Atsakyti