Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 9

QUOTE(Gaudvilė @ 2012 05 26, 08:20)
Na, kaip gi gali suveikti actara, jei kirmėlė stiebo viduje graužia minkštus audinius. Tie juodi žirniukai, tai kirmėlių kakiai, o ne kenkėjai, kirmėles tik viduj galima rast  smile.gif

Ir kirpt reiktų iki sveikų, nepažeistų, t.y. neišvalgytų audinių  4u.gif

Iškarpiau vos ne visas viršūnėles ir dar kasdien apžiūriu ar naujų nėra. Papildomai ir actarą panaudojau. Pasidariau pati sau išvadą: atėjo laikas ir purkšti tiesiog profilaktiškai, nelaukti kol kokios zarazos nurys visas viršūnėles. Va Jūs rašot, kad boružės suvalgo amarus, pavojinga visdėlto laukti kol jos susivoks atskristi. Aš šiemet delsiau, amarų kaip ir nesimatė, o tų kirmėlių net nepastebėjau kaip jos susiveisė į stiebus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linetax: 26 gegužės 2012 - 11:03
Ateinu su vaizdine medziaga - kol sulauksiu jusu minciu/patarimu nuskabysiu kur akivaizdu jau pumpuru nebera ir kitos iseities nera sad.gif Kur man dar klaustukas - palauksiu siek tiek...
akivaizdu - suvalgyti William Shakespeare pumpurai cray.gif
user posted image
kitos...
user posted image
user posted image

Senovine roze "Pergolese": sitas pumpuras akivaizdu AMEN
user posted image
ant tos pacios rozes kitas: lyg yra ant pumpuro kazkokia 'skylute', bet tik tiek... kirpti? g.gif verysad.gif
user posted image

kodel jos po purskimo taip issivarte? g.gif Kazkokiu akivaizdziu kirminu isisukimu nematyti... Gal Actara nepatiko, ar mazu MB koncentracija nenutaike? g.gif
user posted image
user posted image

kazkokie ruduliukai ant pavieniu lapu
user posted image
Ir kas cia per monas? g.gif Lyg sproges pumpuras butu g.gif
user posted image

Papildyta:
Kad ne taip butu "depresova" vaizdeliu is pernai metu zydejimo wub.gif
Teasing Georgia
user posted image
Elegantyne
user posted image
Falstaff ir Abraham Darby
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2012 05 26, 13:02)
Iškarpiau vos ne visas viršūnėles ir dar kasdien apžiūriu ar naujų nėra. Papildomai ir actarą panaudojau. Pasidariau pati sau išvadą: atėjo laikas ir purkšti tiesiog profilaktiškai, nelaukti kol  kokios zarazos nurys visas viršūnėles. Va Jūs rašot, kad boružės suvalgo amarus, pavojinga visdėlto laukti kol jos susivoks atskristi. Aš šiemet delsiau, amarų kaip ir nesimatė, o tų kirmėlių net nepastebėjau kaip jos susiveisė į stiebus.

drinks_cheers.gif Šiemet ir aš pavėlavau purkšti, tačiau Actara kuo puikiausiai padėjo - pažiūrėjau už poros dienų , tai kirminai buvo negyvi schmoll.gif Jei laukčiau kol boružės amarus nuvalgys, tikriausiai neturėčiau rožių žiedų cool.gif

Dzenke, labai gaila kai tokių gražuolių žiedus sunaikina console.gif , bus žiedų, tik vėliau rolleyes.gif
Atsakyti
Mano roziu lapeliai irgi pradejo suktis, purksiu actara, ir turiu viena klausima, kad nebutu per daug purskimu, gal galima i tirpala imaisyt ir previcur profilaktikai?
Atsakyti
Sveikos ir as jungiuosi i jusu gretas, jau turiu 3 rozytes viena Mainaufauer, kita neaiski nes pirkau is zalios stoteles, o kita tai gimtadienio proga padovanojo vazonine tai kai nuzydejo issodinau i atskirus vazonus, jau leidzia naujus ugliukus, pries menesi i vazonus pasodintos ir jau siandien viena amara radau doh.gif reiks dazniau patikrint kad daugiau neatsirastu doh.gif
Atsakyti
Dzenke, gaila dėl sunaikintų žiedų, mano lygiai tas pats (likimo draugės smile.gif ) O pernykščiai tai nuostabūs wub.gif Kad taip nukrypo rožytės gal tikrai koncentracija per didelė g.gif Tas sprogęs pumpuras, matomai, kirmino iškąstas pumpuras...
Papildyta:
QUOTE(Smaragdas @ 2012 05 26, 12:54)
Mano roziu lapeliai irgi pradejo suktis, purksiu actara, ir turiu viena klausima, kad nebutu per daug purskimu, gal galima i tirpala imaisyt ir previcur profilaktikai?

Esu dėl savęs teiravusis Žalioj stotelėj, man patarė nemaišyti, geriau atskirai ax.gif
Papildyta:
QUOTE(kristinkag @ 2012 05 26, 12:54)
Sveikos ir as jungiuosi i jusu gretas, jau turiu 3 rozytes viena Mainaufauer, kita neaiski nes pirkau is zalios stoteles, o kita tai gimtadienio proga padovanojo vazonine tai kai nuzydejo issodinau i atskirus vazonus, jau leidzia naujus ugliukus, pries menesi i vazonus pasodintos ir jau siandien viena amara radau  doh.gif  reiks dazniau patikrint kad daugiau neatsirastu  doh.gif

4u.gif Dar amarai pusė bėdos, o tie kirminai tai jau visa bėda mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2012 05 26, 14:43)
4u.gif Dar amarai pusė bėdos, o tie kirminai tai jau visa bėda mirksiukas.gif

Tai jau tikrai amaru uzpulta gali prazysti, sugrauzta jau ne doh.gif
Atsakyti
Kazin o jei tie nusiraitymai del nepataikyros Actara koncentracijos, ar yra vilties kad isgyvens rozeles mano g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzenke @ 2012 05 26, 13:22)
Ir kas cia per monas?  g.gif Lyg sproges pumpuras butu  g.gif

Vat iš tikro kas čia per monas g.gif niekados tokių pumpurų nesu mačius, o šiemet bent kelis radau - kažkokie mutavę pumpurėliai, visus išskyniau, vieną palikau stebėjimui - jau praždo, kai visi kiti pumpurėliai dar žali. Žiedelis irgi nelabai tobulas g.gif ir kas, nuo ko, kame blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Awita: 26 gegužės 2012 - 18:16
O gal pursket labai labai silta diena? kai buvo daugiau nei +25? Gal koncentracijos nenutaiket? As viena karta vos vos nepadvigubinau dozes, purkstuvas mano yra 5lt, as uzmaisiau 10ltr fungicidui doh.gif susigriebiau kai jau buvau vandeni supylusi, tad teko papildomai imaisyti dar 5ltr vandens, nors man tai ne problema, nes 10 ltr jau neuztenka roziu purskimui doh.gif
Atsakyti
nu zinokit nuskabiau nuvalgytus galiukus, ir tikrai kai kur isgrauzti tuneliukai koteliuose. Bet mano dziaugsmui, tiksliau gal vilciai, radau sudziuvusius kirmeliukus
user posted image
nezinau ar matosi, bet si roze nuvalgyta labiausiai ir ant vienos sakutes radau bent kelis, amarai nubyreje jau... sakau gal visgi Actara ir tuos nelabuosius iveike unsure.gif Guodziuosi, jei jau is kotelio bjaurybes islipo numire, tai ten kur dar pumpuro nera, gal ten irgi gala gavo, gal prazys notworthy.gif

o purske vakarop MB, tikrai nebuvo karsta... palikau tuos pasiraiciusius kotelius, ziuresiu kas darysis... tik pamenu pries pora metu kai rundapa purskes blogai purkstuva isplove, tai taip pasiraicius viena roze gala gavo... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2012 05 26, 12:47)

tai pirmai nuotraukai temos pradžioje negalėjau atsispirti, taip patiko, kad pamačius parodoje nusipirkau, tad vardas: ,,White Meidiland"
maniškes rožes irgi amarai ir pjūkleliai nepagailėjo, pražiopsojau laiką purkšti iš anksto profilaktiškai, pradžioj kiek rankom patraiškiau,o dabar tuo labiau -labai nenoriu nes šiemet ypač daug mažų paukštukų lankosi gėlyne, taip smagiai karstosi tarp šakelių, kaip oro akrobatai, nuo kiekvieno pumpuriuko nulesa amarus ar kitus vabalus, ir boružių ir kitų vabalų lankosi, gaila kad dalies žiedelių vis tik neteksiu. Bet rožių bus, jau du žiedeliai pirmieji ,,Bonica 82" prasiskleidė. Kitų laukiam..
Dzenke, bet jau rožių grožis pernai.... wub.gif wub.gif wub.gif noriu... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nijole0619: 27 gegužės 2012 - 18:53