Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 9

QUOTE(kuzdaite @ 2012 07 06, 10:14)
Vanda zydi, ka Jus joms darote, kad is miniatiuriniu tokiomis pavirsta?Kokia pas Jus zeme? As tik siemet ta mini rozyte ikisau, atsigauna, na bet keliu nesiekia blush2.gif Viena irgi chameleone, is baltos rausva pavirto bigsmile.gif

pas mus tai grynas molis... siaip sako kad derlinga zeme,gerai dregme laiko, nu bet ja idirbti tai doh.gif as pries sodindama augaliuka iskasu duobele, pripilu i ja pirktinio substrato (tureciau komposto, pilciau ji) ir sodinu augaliuka; is pradziu netresiu, bet vis laistau. tresiu tik po gero men nuo pasodinimo, jei sodinta siltuoju metu laiku.

tresiu taip: nudengus pavasari kai prasideda augimas po saujyte ikasu i grunta, tada tresiu truputeli kai prasideda zydejimas ir dar truputeli, kai ima krauti antrus pumpurus. nuo kokios antros liepos puses nebetresiu, nes jei priaugins jaunu ugliu jie vis tiek neisgyvent o tik nualins augaliuka.

periodiskai su nagiukais apkapstau aplinkui kiekviena krumeli ir vis palaistau, ypac kai taip karsta; lieju is apacios, kad ant lapu netektu ir pelesiu nesusirgtu.
Atsakyti
Idesiu ir as savo rozytes nuotraukas, man tokios pusiau pilnavidures nuotraukose nepatikdavo ir tikrai buciau nepirkus jei buciau zinojus kad tokia bus, kol neprazydo manoji wub.gif
user posted image
user posted image
o ziedukas mazutis gal kokiu 2-ju cm, pas mane ji pirmi metai is zalios stoteles, nu kokia man ji grazi, o dar kai apsipils visa ziedukais wub.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinkag @ 2012 07 07, 22:34)
Idesiu ir as savo rozytes nuotraukas, man tokios pusiau pilnavidures nuotraukose nepatikdavo ir tikrai buciau nepirkus jei buciau zinojus kad tokia bus, kol neprazydo manoji  wub.gif
o ziedukas mazutis gal kokiu 2-ju cm, pas mane ji pirmi metai is zalios stoteles, nu kokia man ji grazi, o dar kai apsipils visa ziedukais  wub.gif

Mielas žiedelis wub.gif
Atsakyti
Jei patinka raudonos rozes tai sita superine:) ideda su ranka, kad btu geriau isivaizduot ziedo dydi; kvapas labai stiprus "siuolaikinis"; ji realiai turetu but vijokline iki 3 m., bet pas mane dar tik nuo pernai tai uzaugustik iki metriuko. Pirkta Maximoje is tu dezuciu graziais paveiksliukais, pavadinimas berods buvo Cadilac ar panasus i kazkokia kita masina, nebepamenu, jei kas turit tokia pat pasakykit prasau pavadinima:) tik zinau kad internete tai nieko apie ja neradau...

user posted image
Atsakyti
Vanda zydi nuostabi roze

Cia mano Flamenco prazydo, man tokia faina spalva
user posted image
Atsakyti
Žalioj stotelėj pirkau pavasarį bevardę, "parko rožė" tik parašyta buvo. tai nieko per daug nesitikėjau, bet kai pražydo - tai net aiktelėjau. Žiedai šviečia iš tolo, o kvapas... wub.gif krūmas didelis, tvirtas. Tai paieškojus radau , kad turėtų būti "Fighting Temeraire", tiksliai atitinka aprašymą ir foto: http://rasosaugalai....os-veisles.html

Gal kas auginate? Parduotuvėje perkant sakė, kad nereikia dengti, bet dabar suabejojau, ar nenušals man tokia gražuolė? Gaila būtų... jei iš tiesų nenušala ir auga krūmas, tai būtų nuostabu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2012 07 09, 13:52)
Žalioj stotelėj pirkau pavasarį bevardę, "parko rožė" tik parašyta buvo. tai nieko per daug nesitikėjau, bet kai pražydo - tai net aiktelėjau. Žiedai šviečia iš tolo, o kvapas... wub.gif  krūmas didelis, tvirtas. Tai paieškojus radau , kad turėtų būti "Fighting Temeraire", tiksliai atitinka aprašymą ir foto: http://rasosaugalai....os-veisles.html

Gal kas auginate? Parduotuvėje perkant sakė, kad nereikia dengti, bet dabar suabejojau, ar nenušals man tokia gražuolė? Gaila būtų... jei iš tiesų nenušala ir auga krūmas, tai būtų nuostabu  bigsmile.gif

visu pirma, tai ar gerai pasodinot? reik sodint gan giliai, kad skiepo vieta (tas sustorejimas virs saknu) butu kokie 5 cm po zeme. tada rudeni uzpilsite kauburi durpiu, kad dar kokie 10 cm susidarytu ir jei sakos ir nusals tai tada is skiepo pavasari vis tiek ataugs. O tada kitais metais ir zinosit ar reikia silciau dengt ar uztenka tiek.
Jei noresit daugiau saku issaugoti galesit jas prilenkinet prie zemes arba su agriplevele bandyt dengt, o jei tos sakos nenusals, tai vadinasi uztenka ir tokio dengimo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(FrostyFrosty @ 2012 07 04, 16:05)
paklausiu nors gal ir skambes durnai, seip esu visiskas nuliukas ir mazai ka tezinau apie geliu auginima, juolab rozyte tai mini turiu, namini krumeli ant palanges vazonelyje, bet sakykit ar labai blogai padariau jei ziedai prarado spalva, eme metyti ziedlapius, vienas nukrito ir as nukirpau likusius ?  g.gif  ar dabar nenumirs gelyte ?  blink.gif

mamos, radau ant savo apkarpytos rozytes kenkeja kazkoki doh.gif voratinkliukais apraizgytos vidines puses lapeliu ir vos iziurejau, bet ropoja kazkokie mazi slykstynes doh.gif nuploviau juos vandeni, bet tai cia zinot....momentinis poveikis turbut blink.gif gal todel ir meto lapus? unsure.gif
Atsakyti
Noriu pasidžiaugti savo "kinukėmis" ax.gif . Prieš kelis metus nuo palangės iš vazonėlių perkėliau į dirvą, nes ankstesni bandymai auginti rožytes namie vis baigdavosi nesėkmingai (pribaigdavo voratinklinės erkutės ir miltligė doh.gif ). O vat lauke jos puikiai jaučiasi wub.gif :
user posted image user posted image

Dar turiu didelį grožį dabar kaip tik apsipylusį žiedais wub.gif . Krūmo šakos ištįsta iki 2 m, gal net daugiau, jas visaip bandau paramstyti, rišti. Nežinau kokiai veislei ar tipui ji priklauso ax.gif , tai nežinau, kaip tinkamai ja ir pasirūpinti blush2.gif . Žiemą prilenkiu ir pridengiu, bet gal reikėtų nugenėti. Gal kažkas turite panašia rožytę, patarkite, kaip ją prižiūrėti, ar reikia ją genėti ax.gif
user posted imageuser posted image
Atsakyti
Mano naujoji Piano pagaliau išsiskleidė wub.gif

user posted image
Atsakyti
Merginos jei lapai roziu nuo apacios gelsta ir krenta kuom purksti? Ne s bijau ar nebus ta liga kur nukrenta visi lapai......
Atsakyti
QUOTE(FrostyFrosty @ 2012 07 09, 21:55)
mamos, radau ant savo apkarpytos rozytes kenkeja kazkoki  doh.gif  voratinkliukais apraizgytos vidines puses lapeliu ir vos iziurejau, bet ropoja kazkokie mazi slykstynes  doh.gif  nuploviau juos vandeni, bet tai cia zinot....momentinis poveikis turbut  blink.gif  gal todel ir meto lapus?  unsure.gif

rožių neauginu, bet kambarinėms gėlėms taip yra buvę- voratinkinė erkutė, ilgai kankinausi, dabar purškiu actar nuodu, rezultato dar laukiu, bet kol kas lyg ir nėra tos erkutės....
klausimas kuris neduoda man ramybės ir neleidžia naktimis miegoti... turiu nemažą balkoną ir norėčiau bandyti dideliame vazone auginti rožę, kažin ar pavyks, domina patyrusių rožininkių nuomonė...o gal iš viso neverta kankinti augalėlio... ax.gif
Atsakyti