QUOTE(Linetax @ 2012 05 23, 14:22)
Na, tų kirmėliukų ir mano rožyne pakankamai Ir ne tik rožyne, suka visų augalų lapus. Čia viena bėda, o kita ta, kad nežinia kodėl nuvysta rožių viršūnėlės, tiesiog nunyksta Ar tai liga kokia, ar ko trūksta
rožininis pjūklelis čia,dabar tikiškirpti beliko
QUOTE(jediara @ 2012 05 23, 15:29)
Purkšti insekticidais
per vėlu, nuo pjūklelio purškiama profilaktiškai, bet jau per vėlu tą daryti Dabar jau pasidarbavo zaraza bus mažiau žiedų ir tiek
QUOTE(Streamy @ 2012 05 23, 18:01)
per vėlu, nuo pjūklelio purškiama profilaktiškai, bet jau per vėlu tą daryti Dabar jau pasidarbavo zaraza bus mažiau žiedų ir tiek
Ir pas mane pjūklelis ir lapsukys . Išrinkau, išskabiau ir nupurškiau. Pabijojau nepurkšti Čia mano pirmas rimtesnis bandymas rožes auginti, tai baisu nenusaugoti, nes mažutės. Tik amarai kol kas valgo vilkdalgius, o ne rožes Maniau, kad už rožes nieko skaniau nebūna
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 05 23, 14:42)
Papildyta:
nu jau, tai, kad daugiau mažiau prie visų augalų kimba ligos arba kenkėjai. Visa gamta pilna, tokiu atveju, karalių ir karalienių
tai jau taip, tu teisi, o mes , moterys pačios didžiausios
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 05 23, 17:19)
tai, kad jau vėlu purkšti, kirminai viduj. Nebent laistyt. Tačiau aš stengiuosi neužteršti dirvos ir einu pačiu bjauriausiu keliu - išrenku arba, kaip šiuo atveju, tiesiog saulėtą dieną iškarpau ūglius iki sveikos vietos.
Actara nupurškiau - dingo visi kirminai
Papildyta:
QUOTE(Streamy @ 2012 05 23, 19:01)
rožininis pjūklelis čia,dabar tikiškirpti beliko
, deja žiedų bus mažiau
Papildyta:
QUOTE(nijole0619 @ 2012 05 22, 11:14)
Gražuole kuo tu vardu?
Buvo tik raidės FWM
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 05 22, 11:57)
Neturiu nei vieno amaro ant rožių ir neturėsiu, yra kas labai greitai juos suniamnioja
Tikrai amarų šiemet daugiau. Laukiu ir aš tų boružėlių, nepurškiu jau muilais jokiais kelios savaitės, kažin nesugrauš rožių žalieji, kol juos boružės suras Apžiūrėjau, tai vijoklinę palikę dabar ramybėj, naują auką susiradę - krūminė naujų ūglių prisiauginus kokių 10 cm aukščio, tai tuos dabar aplipę...
QUOTE(Vandene @ 2012 05 24, 23:49)
Tikrai amarų šiemet daugiau. Laukiu ir aš tų boružėlių, nepurškiu jau muilais jokiais kelios savaitės, kažin nesugrauš rožių žalieji, kol juos boružės suras Apžiūrėjau, tai vijoklinę palikę dabar ramybėj, naują auką susiradę - krūminė naujų ūglių prisiauginus kokių 10 cm aukščio, tai tuos dabar aplipę...
prieš kelis metus stiproka vandens srove nudaužiau kelis kartus. Bet taip viena ranka reikia prilaikyt ūglį, o kita numušt srove vabalus. Kai jau boružės atsiranda, nebereikia daužyt Beje, amarus valgo ne tik boružės, dar ir žiedmusės, auslindos, auksaakės, blakės. Kai nustojami naudot insekticidai, atsiranda žymiai daugiau padėjėjų
Pernai ir aš nusitebėjau, kai apie tokius kirminus skaičiau Šiemet ir pas mane tas pats. Iš pradžių pagalvojau, kad šalnos pakando, viršūnėlės pajuodo. O kai geriau apžiūrėjusi "gerus" kirminus radau, tik tada supratau, kame reikalas Ir svarbiausia, kad pavėluotai, nes maži dar nebuvo įsisukę į patį stiebą. Taip gerą pusę žiedų "paaukojau". Taip pikta buvo, nes svarbiausia tai, kad vijoklinės pirmi metai sukrovė žiedus
Pas mane dar amaro nėr, kasdien pažiūriu. Pas kaimynę irgi nėr, bet tos kirmelytės sukasi lapukuse Kaži iki manęs neateis, zarazos
Pas mane irgi tas biesas pjuklelis jauciu bus isisukes pries kelias dienas pamaciau ant vienos rozes gliuku virsuneliu kazkokius juodus darinukus- itariau negera- nuskabiau, vakar ziuriu jau ant kitu Vakar MB nupurske su Actara, siandien ir tos kur sveikos atrode ugliukus susuko... Tai tipo kapec, skabyti ? Dar maniau MB chemija ne ta uzmaise - vienais metais rundapu trinkeles purske, po to i ta pati blogai isploves nuo amaru kelis augalus purske, nu tai ir AtA jiems Bet dabar apie ta pjukleli paskaiciau, ryt gnybsiu kuria sakele ieskot to brudo
Ziedu jauciu birzeliniu jau nebelaukti 15 roziu...
Gar dar tiketis kad Actara suveiks? Ar geriau nerizikuot
Ziedu jauciu birzeliniu jau nebelaukti 15 roziu...
Gar dar tiketis kad Actara suveiks? Ar geriau nerizikuot
Dzenke, net širdį suskaudo perskaičius gal ne viską nuvarė ta kirmėlė