Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 9

QUOTE(Linetax @ 2012 06 27, 18:43)
O kaip padauginai? Manoji pamerkta iš puokštės išleido šakneles, tai pasodinau nei giliai, nei sekliai ax.gif Auga puikiai, tik galvoju ar išgyvens per žiemą g.gif Paliksiu eksperimentui ax.gif

As turiu stiebine roze, kai ji nuzydi, reikia nemazai nukirpti, tai is tu nuokarpu ir dauginu, gala nukerpu istrizai, ikisu i saknijimasi skatinanti hormona ir ismeigiu i zeme, kur pavasari geles seju, visa vazoneli uzdengiu maiseliu, laikau lauke, saules nepasiekiamoje vietoje, kai labai prirasoja - vedinu, po gero menesio vazonelio dugne pradeda matytis saknys. Siemet su vazoneliais tingiu zaisti, tai viska smeigiu i zeme ir dengiu stiklainiu, kol kas rezultatu neturiu, nes tik neseniai sukisau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2012 06 27, 13:14)
Merginos, pas Jus rozes kaip bijunai, sukta prisukta ziedlapiu wub.gif  wub.gif O jau spalvyte wub.gif  wub.gif  wub.gif
As rozes tik pernai pamilau, anksciau ju pakesti negalejau, ypac padovanotu, kur i vaza merkti, bet kai vyras padovanojo stiebine, tai susirgau roziu manija. Pernai pati pasidauginau 5 rozes, is ju dvi dabar jau tikrai turiu, kitos nustipo.....O Jus man pasakykite, kokiame gylyje sodinti tas mano padaugintas, kai skiepo nera, tai nezinau g.gif  g.gif  g.gif Stengiausi giliau ikisti blush2.gif Su pirktinem viskas aisku - skiepas 4 cm po zeme 4u.gif , o su sitom g.gif  g.gif

Dėkui, šitos visos maximinės nukainuotos smile.gif jau kelinti metai mane džiugina, bet tokios žiedų gausos tik šiemet sulaukiau wub.gif
Va man t.p. tos merkiamos rožės- tai man paskutinė gėlė kurią norėčiau gauti dovanų. Visi tai žino ir praktiškai jau perauklėti- nagaunu jų biggrin.gif O net nežinau kodėl, gal ir tai prisiėjo, kad oras namie sausokas- momentaliai jos sudžiūva, keisk vandenį- daryk, ką nori- neišsilaiko. O va šitos "laukinukės" pamerktos ir savaitę ir pusantros išstovi thumbup.gif
Niekad nebandžiau auginti taip g.gif ir negaliu nieko pasakyt apie jų sodinimą.
Bet va galiu apie kitką pakalbėt. Pasodinau pernai vasarą dvi nykštukines vazonimes, buvo mama gavus dovanų. Teta sako žiemai kišk į vazonus ir namo, nes ji jau kelias taip sušaldė. Tai aš užmiršau tiesą sakant blush2.gif Žydi kuo puikiausiai, nedengtos peržiemojo, nenušąlo. Kai ir anksčiau rašiau - šiemet eksperimentavau- pirmi metai nedengiau rožių smile.gif
Atsakyti
Man tai gaila, tikrai dengsiu, o jei nusals doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif Pasiusciau is pykcio lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Vijokline roze pradeda zydeti:

user posted image

user posted image

ir bevarde zydi
user posted image
ir is Sibirkos rozyno grazuole prazydo(fantastiska roze-zydi dideliais ziedais ir ziedas issilaiko labai ilgai. Vienas trukumus-nekvepia, bet jos grozis atstoja jos si trukyma:
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Rudojilape @ 2012 06 28, 08:05)

user posted image

oho kokiam narve bigsmile.gif
kaip tikra plesrune biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rudojilape @ 2012 06 28, 07:05)
ir is Sibirkos rozyno grazuole prazydo(fantastiska roze-zydi dideliais ziedais ir ziedas issilaiko labai ilgai. Vienas trukumus-nekvepia, bet jos grozis atstoja jos si trukyma:
user posted image
user posted image

Gražios lietaus nupraustos rožytės wub.gif O šita iš Sibirkos man labai patiko, į viduriuką žiedai labiau balzgani? Gal pavadinimą būtų galima?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linetax: 28 birželio 2012 - 09:06
merginos ateinu su pagalba.
gavau mazu maximiniu rozydziu.
ar jas galima auginti pasodinus laukia? ar butina augyti tik vazoneliuose ?

nes dar isnesus i lauka vazonelius, o turbut kai vesta oras reiktu jas parsinesti i namus kad nenusaltu ?

papasakokite daugiau apie tas maximines rozytes kaip su jom elgtis, kaip plaikyti ?
Papildyta:
kada tinkamiausias metas rozytes persodineti ?
Atsakyti
QUOTE(kristynka* @ 2012 06 28, 13:11)
merginos ateinu su pagalba.

Papildyta:
kada tinkamiausias metas rozytes persodineti ?

Sodinkite drasiai i dirva kaip ir kitas rozes 4u.gif Ir padarykite ta nedelsiant, nes realiai indelyje jos buna kelios sukistos, jei nelabai kaip dabar atrodo - nuo sirdies apgenekite 4u.gif Zemai denkite 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2012 06 28, 14:03)
Sodinkite drasiai i dirva kaip ir kitas rozes 4u.gif Ir padarykite ta nedelsiant, nes realiai indelyje jos buna kelios sukistos, jei nelabai kaip dabar atrodo - nuo sirdies apgenekite 4u.gif Zemai denkite 4u.gif

taip vienam vazoneli ziurau jos 4 yra.
tai reikia tada jas skirstyti greiciau. smile.gif
o ziemai kaip jas paruosti ir kuom apdengti ?
Atsakyti
QUOTE(kristynka* @ 2012 06 28, 13:11)

ar jas galima auginti pasodinus laukia? ar butina augyti tik vazoneliuose ?

gali sodinti kur tik nori. Aš irgi gavau pavasarį, kadangi neturiu vietos, tai auginu vazone. Va kas iš jų gavosi

user posted image

žiemai vešiu į sodą ir įkasiu į žemes.
Atsakyti
QUOTE(kristynka* @ 2012 06 28, 14:06)
taip vienam vazoneli ziurau jos 4 yra.
tai reikia tada jas skirstyti greiciau. smile.gif
o ziemai kaip jas paruosti ir kuom apdengti ?

As rozes dengiu labai daug, visai ne pagal rekomendacijas, tai bijau ka ir pripasakoti doh.gif Zodziu, joms namus statau, bet taip nereikia, merginos apkaupia ir eglisakem uzdeda 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2012 06 28, 18:48)
As rozes dengiu labai daug, visai ne pagal rekomendacijas, tai bijau ka ir pripasakoti doh.gif Zodziu, joms namus statau, bet taip nereikia, merginos apkaupia ir eglisakem uzdeda 4u.gif

čia mieste tai dengiu, bet sode vieną turiu, tai ji auga kaip nori lotuliukas.gif visai neskiriu dėmesio - gyvena ax.gif
Atsakyti