mano rozes irgi kazkoks biesas buvo uzpuoles, galvojau negyvai sugraus; tai as juos Actara nupurskiau
Kartu dar ir lelijas papurskiau, nes raudonu vabalu privise buvo - puikiausiai suveike:P
Omano rozytes symet kolkas be vabalu Tik iki zydejimo dar toli ,dar pumpuru nera,bet musu krastuose viskas dviems savaitem veluoja.
Ir aš jau vakar kovojau su amarais jiems skaniausia pasirodė nauja rožytė iš Sibirkos rožyno....prie kitų dviejų tiek nebuvo prilipę....
Mergaitės, mano rožė stiebinė prieš pora savaičių pradėjo leist iš koto lapelius, o iš viršaus - nieko. Aš supykau , visus nuskabiau, dabar pradėjo rodytis ir ten kur turi būti lapukai - viršuje. Tik dabar nežinau ar bus ji tokia pati kaip buvo? Augintojai sakė mest lauk - pašalė. Bet, kad leidžia lapukus virš skiepo, gal dar yra vilties . Lauksiu, juk mest visada suspėsiu. Gal išsigando ji manęs ir vėl džiugins žiedais
Tiesa, jau ir mano rožes puola žali kirmeliukai -reiks purkšt.
Jei virš skiepo
QUOTE(Juračiuks @ 2012 05 23, 12:50)
Na, tų kirmėliukų ir mano rožyne pakankamai Ir ne tik rožyne, suka visų augalų lapus. Čia viena bėda, o kita ta, kad nežinia kodėl nuvysta rožių viršūnėlės, tiesiog nunyksta Ar tai liga kokia, ar ko trūksta
QUOTE(Linetax @ 2012 05 23, 14:22)
kodėl nuvysta rožių viršūnėlės, tiesiog nunyksta Ar tai liga kokia, ar ko trūksta
greičiausiai kenkėjai.
Čia viena bėda, o kita ta, kad nežinia kodėl nuvysta rožių viršūnėlės, tiesiog nunyksta Ar tai liga kokia, ar ko trūksta
Na , nesu didelė rožių augintoja - kelias tik turiu . Man dar taip nebuvo su tom viršūnėlėm. Pernai , tai kankino lapų juodavimas. Visos buvo be lapų - vieni žiedai, galvojau , kad numirs , bet lyg atsigavo - leidžia ūgliukus, naujus lapus. Bet bijau , kad ir vėl nepasikartotų su tais lapais ta pati istorija.
Lepios tos rožės . Ne veltui gėlių karalienėmis vadinamos
Na, tų kirmėliukų ir mano rožyne pakankamai Ir ne tik rožyne, suka visų augalų lapus. Čia viena bėda, o kita ta, kad nežinia kodėl nuvysta rožių viršūnėlės, tiesiog nunyksta Ar tai liga kokia, ar ko trūksta
arba grambuolio lerva graužia šaknis, arba, greičiausiai, kirmėliukas minkštus audinius kramto - pabandyk nukirpt galiuką tokio apvytusio ir pažiūrėk ar stiebas tapo kiauras. Jei taip, tai daugiau atkirpus ir patį p. Kirmėlių rasi
Papildyta:
QUOTE(Juračiuks @ 2012 05 23, 14:38)
Lepios tos rožės . Ne veltui gėlių karalienėmis vadinamos
nu jau, tai, kad daugiau mažiau prie visų augalų kimba ligos arba kenkėjai. Visa gamta pilna, tokiu atveju, karalių ir karalienių
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 05 23, 13:42)
arba grambuolio lerva graužia šaknis, arba, greičiausiai, kirmėliukas minkštus audinius kramto - pabandyk nukirpt galiuką tokio apvytusio ir pažiūrėk ar stiebas tapo kiauras. Jei taip, tai daugiau atkirpus ir patį p. Kirmėlių rasi
Va, tik paskaičius nuėjau ir patikrinau. Ir ką jūs manot, Gaudvilė teisi: nukirpus stiebelį, jis kiauras, o viduje kirmėlius sėdi Ką daryti?
QUOTE(Linetax @ 2012 05 23, 15:53)
Va, tik paskaičius nuėjau ir patikrinau. Ir ką jūs manot, Gaudvilė teisi: nukirpus stiebelį, jis kiauras, o viduje kirmėlius sėdi Ką daryti?
Purkšti insekticidais