Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 9

mano rozes irgi kazkoks biesas buvo uzpuoles, galvojau negyvai sugraus; tai as juos Actara nupurskiau cool.gif

Kartu dar ir lelijas papurskiau, nes raudonu vabalu privise buvo - puikiausiai suveike:P
Atsakyti
Omano rozytes symet kolkas be vabalu thumbup.gif Tik iki zydejimo dar toli ,dar pumpuru nera,bet musu krastuose viskas dviems savaitem veluoja.
Atsakyti
Ir aš jau vakar kovojau su amarais gun_smilie.gif jiems skaniausia pasirodė nauja rožytė iš Sibirkos rožyno....prie kitų dviejų tiek nebuvo prilipę.... g.gif
Atsakyti
Mergaitės, mano rožė stiebinė prieš pora savaičių pradėjo leist iš koto lapelius, o iš viršaus - nieko. Aš supykau tongue.gif , visus nuskabiau, dabar pradėjo rodytis ir ten kur turi būti lapukai - viršuje. Tik dabar nežinau ar bus ji tokia pati kaip buvo? Augintojai sakė mest lauk - pašalė. Bet, kad leidžia lapukus virš skiepo, gal dar yra vilties g.gif . Lauksiu, juk mest visada suspėsiu. Gal išsigando ji manęs ir vėl džiugins žiedais lotuliukas.gif

Tiesa, jau ir mano rožes puola žali kirmeliukai -reiks purkšt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juračiuks: 23 gegužės 2012 - 12:51
Jei virš skiepo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Juračiuks @ 2012 05 23, 12:50)
Tiesa, jau ir mano rožes puola žali kirmeliukai -reiks purkšt.

Na, tų kirmėliukų ir mano rožyne pakankamai verysad.gif Ir ne tik rožyne, suka visų augalų lapus. Čia viena bėda, o kita ta, kad nežinia kodėl nuvysta rožių viršūnėlės, tiesiog nunyksta g.gif Ar tai liga kokia, ar ko trūksta g.gif
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2012 05 23, 14:22)
kodėl nuvysta rožių viršūnėlės, tiesiog nunyksta g.gif Ar tai liga kokia, ar ko trūksta g.gif

greičiausiai kenkėjai.
Atsakyti
Čia viena bėda, o kita ta, kad nežinia kodėl nuvysta rožių viršūnėlės, tiesiog nunyksta g.gif Ar tai liga kokia, ar ko trūksta g.gif

Na , nesu didelė rožių augintoja - kelias tik turiu blush2.gif . Man dar taip nebuvo su tom viršūnėlėm. Pernai , tai kankino lapų juodavimas. Visos buvo be lapų - vieni žiedai, galvojau , kad numirs , bet lyg atsigavo - leidžia ūgliukus, naujus lapus. Bet bijau , kad ir vėl nepasikartotų su tais lapais ta pati istorija.
Lepios tos rožės . Ne veltui gėlių karalienėmis vadinamos lotuliukas.gif
Atsakyti
Na, tų kirmėliukų ir mano rožyne pakankamai verysad.gif Ir ne tik rožyne, suka visų augalų lapus. Čia viena bėda, o kita ta, kad nežinia kodėl nuvysta rožių viršūnėlės, tiesiog nunyksta g.gif Ar tai liga kokia, ar ko trūksta g.gif

arba grambuolio lerva graužia šaknis, arba, greičiausiai, kirmėliukas minkštus audinius kramto - pabandyk nukirpt galiuką tokio apvytusio ir pažiūrėk ar stiebas tapo kiauras. Jei taip, tai daugiau atkirpus ir patį p. Kirmėlių rasi 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Juračiuks @ 2012 05 23, 14:38)
Lepios tos rožės . Ne veltui gėlių karalienėmis vadinamos  lotuliukas.gif

nu jau, tai, kad daugiau mažiau prie visų augalų kimba ligos arba kenkėjai. Visa gamta pilna, tokiu atveju, karalių ir karalienių lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 05 23, 13:42)
arba grambuolio lerva graužia šaknis, arba, greičiausiai, kirmėliukas minkštus audinius kramto - pabandyk nukirpt galiuką tokio apvytusio ir pažiūrėk ar stiebas tapo kiauras. Jei taip, tai daugiau atkirpus ir patį p. Kirmėlių rasi  4u.gif

Va, tik paskaičius nuėjau ir patikrinau. Ir ką jūs manot, Gaudvilė teisi: nukirpus stiebelį, jis kiauras, o viduje kirmėlius sėdi blink.gif Ką daryti?
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2012 05 23, 15:53)
Va, tik paskaičius nuėjau ir patikrinau. Ir ką jūs manot, Gaudvilė teisi: nukirpus stiebelį, jis kiauras, o viduje kirmėlius sėdi blink.gif Ką daryti?

Purkšti insekticidais ax.gif
Atsakyti
tai, kad jau vėlu purkšti, kirminai viduj. Nebent laistyt. Tačiau aš stengiuosi neužteršti dirvos ir einu pačiu bjauriausiu keliu - išrenku arba, kaip šiuo atveju, tiesiog saulėtą dieną iškarpau ūglius iki sveikos vietos.
Atsakyti