Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 9

Puikūs visų žiedeliai, tokie sveiki ir ryškūs smile.gif

Dėkui už pagyras biggrin.gif aš pati svaigstu nuo grožio ir kvapo, jo pilnas kiemas jau. Chemikalais šiemet jau kartą purškiau - efektorium ir actara nes radau kelis gelstančisu taškuotus lapus ir amarų muilu jau neišnaikinau. Prasiėjo ir pjūklelis šiemet stipriai, nebuvau nupurškus pavasarį, kai reikėjo, na bet liko dar žiedų.
Veislės nusižiūrėtosios ir numylėtosios angliškos, na juk Austino sode ir apsižavėjom biggrin.gif labiausios "generous gardener", "jubilee celebration", "Shropshire lad", visų žiedai įspūdingo dydžio, grožio, o dviejų pirmų kvapas itin malonus ir stiprus. Ne anliškos labai gražios senoviškosios "rose de Recht" ir "Leda", irgi kvapas nuostabus. Pati didžiausia ir ilgiausiai žiedais džiuginanti - vijoklinė "Laguna". Gal sustosiu, nes man visos vis kuo nors labai patinka biggrin.gif tik senoviškas ir rugosas itin mėgsta amarai, pirnai pirmamečiai angliški krūmai neatlaikė žiedų svorio ir visi sviro iki žemės, šiemet jau tvirtesnės šakos.
Atsakyti
raganele, bet jei viskas uzmulciuota, tai rozes tresi- speju nebe meslu? g.gif kokias trasas perki, kad sitaip auga?
aisku, pas mane dar pirmametes, tik pasodintos- siemet netresiu, bet ateiciai ax.gif
Atsakyti
shultz trąšos rožėms geriausios, tik pasibaigė pokas, nerandu kažkaip daugiau. Laisčiau tik du kartus šiemet jomis, reikėtų vėl, nes suskurs po didžiojo žydėjimo. Mėšlo ir komposto buvo į duobes sodinant krauta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo raganele: 14 birželio 2012 - 15:17
QUOTE(raganele @ 2012 06 14, 16:16)
shultz trąšos rožėms geriausios, tik pasibaigė pokas, nerandu kažkaip daugiau. Laisčiau tik du kartus šiemet jomis, reikėtų vėl, nes suskurs po didžiojo žydėjimo. Mėšlo ir komposto buvo į duobes sodinant krauta.

jap- skaiciau, kad rozes trest reik 5 kartus per sezona. tik ne tais metais, kai pasodintos...
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2012 06 14, 17:20)
jap- skaiciau, kad rozes trest reik 5 kartus per sezona. tik ne tais metais, kai pasodintos...

Ir pirmais metais tręšiamos, tik mažesniu kiekiu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Juračiuks @ 2012 06 13, 22:48)
Na va , mergaitės šiandien gavau atsakymą - ACHKG- Tai didziaziede roze Chikago Peace.

Liko lsuaukti žiedų ir kas turite t.y. auginate palyginti   mirksiukas.gif . Tikras su "brakonierinėmis"  lotuliukas.gif

Va tokią pirkau - dabar jau sode.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juračiuks: 14 birželio 2012 - 15:51
QUOTE(aispra @ 2012 06 13, 20:50)

ojei wub.gif Pagal pavadinimą tai turėčiau tokią pačią sode augint, teks nuvažiavus išeiškot visus pakampius biggrin.gif
Atsakyti
user posted image
Pirmas kuklus žiedelis šiemet.
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2012 06 15, 07:45)

Pirmas kuklus žiedelis šiemet.

pirmas pats brangiausias wub.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2012 06 14, 14:38)
raganele, bet jei viskas uzmulciuota, tai rozes tresi- speju nebe meslu? g.gif  kokias trasas perki, kad sitaip auga?
aisku, pas mane dar  pirmametes, tik pasodintos- siemet netresiu, bet ateiciai ax.gif

Aš saviškes šiemet laistau dilgėlių raugu....klausiau Sibirkos rožyno savininko, tai leido ir naująją, pavasarį pasodintą, laistyti šituo gėriu.... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Stiklinė @ 2012 06 15, 09:44)
Aš saviškes šiemet laistau dilgėlių raugu....klausiau Sibirkos rožyno savininko, tai leido ir naująją, pavasarį pasodintą, laistyti šituo gėriu....  ax.gif

man tai labai patinka kad savaitgaliais dabar galima apsilankyt Sibirkoj

Nuo gegužės 18 dienos penktadieniais ir šeštadieniais prekiaujame vietoje.
Darbo laikas penktadienį: 10 - 18 val.
šeštadienį: 10-17 val.

ir ne tik pasikonsultuot , bet ir apžiūrėt jų žydinčią kolekciją thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Oli_vija: 15 birželio 2012 - 09:41
ikeliu kelias savo zydincia rozytes. Jei kam kils minciu del pavadinimo, tai nesikuklinkit ax.gif

Visos mano rozes sodintos pernai.

Ryskiai geltona, po keliu dienu isblunka iki sviesios spalvos, kvepia nestipriai.
Pirkta Sibirkoj;
user posted image

Lapai netamsus, koteliai liauni ir stipriai spygliuoti (kazkuo panasu i erskecius), kvepia gan ryskiai "senoviskai", ziedai laikosi neilgai. Pirkau berods Sibirkoj.

user posted image

user posted image

Nedideli krumeliai, buna daug baldu zieduku kamuoliuku. Nekvepia. Pirkau Kalvariju turguj.

user posted image

Didelis ziedas, lapai tamsus, kvepia stipriai senoviskai. Pirkau Sibirkoj; berods turi but "Mme Isaac Pereire" bet nuo paveiksliuko skiriasi... gal kad pas mane mazute, nei keliu kol kas nesiekia.

user posted image

kol kas tiek ziedeliu. Pasistengsiu laiks nuo laiko ikelti "sviezienu":)
Atsakyti