[quote=Rudojilape,2012 06 12, 11:45]
Persikomponavau rozyna, tik ar gerai skaldele prie roziu(turiu omeni pacioms rozems , ar bus gerai skalda
as esu apdejusi konkoreziais pusies
QUOTE(vobla @ 2012 06 13, 13:49)
jetus, kada tu ju tiek prisisodinti spejai ar ne kartu trobas statemes?
as tik siemet rozyna irengineju. tai joks ten vaizdas dar nesimato
as tik siemet rozyna irengineju. tai joks ten vaizdas dar nesimato
Kartu kartu aš tik pasistačius puoliau kiemą knist o rožių dauguma užpernai rudenį susodintos. Man labiau nei trobos reikėjo žydinčių džiunglių aplink ją.
Papildyta:
QUOTE(Rudojilape @ 2012 06 12, 13:31)
Merginos, gal galit ka nors pakomentuoti apie Golden Celebration(atrodo taip rasosi)
Labai dideliais kvapniais žiedais žydi. Kol kas tik stori pumpurai, dar neišsiskleidusi.
QUOTE(Singrida @ 2012 06 12, 20:23)
Auginu šią rožę, labai graži, tik krūmo forma nepatinka, ją reikia raišioti, nes jos šakos liaunos, lanksčios, netvarkingai svyrančios. Atspari ligoms rožė. Man labiau patinka Graham Thomas rožė,jo
krūmas statesnis, geriau laiko žiedus, taip pat neserga.
krūmas statesnis, geriau laiko žiedus, taip pat neserga.
Graham thomas ne tokia kvapni, žiedas kiek tuštesnis, ji augesnė už golden celebration, pastarajai reikia duoti laiko, mano šiemet daug tvirtesnė, pernai irgi žiedai sunkūs ant žemės gulė...
QUOTE(b.kite @ 2012 06 13, 12:30)
kiek teko dometis rozes megsta purenama zeme, o per skalda nelabai ta padarysit..
Mano tik dvi purenamos, o visos prispaustos plėvele ir pužiniu mulču - nesiskundžia Manau skaldelė labai dera prie rožių
QUOTE(raganele @ 2012 06 13, 15:06)
Kartu kartu aš tik pasistačius puoliau kiemą knist o rožių dauguma užpernai rudenį susodintos. Man labiau nei trobos reikėjo žydinčių džiunglių aplink ją.
nu fantastsiski groziai po poros metu gal ir pas mane taip bus
o antroj nuotaukoj, tarp geltonu roziu, kas ten per melynas ju kaimynas?
Tikrai bus mėlynuoja iš vienos pusės levandos, iš kitos puikusis šalavijas, man melsvos šluotelės pasirodė vieninteliai tinkami neįkyrūs kaimynai rožėms, visus kitur iškrausčiau, nes bando nesėkmingai grožiu konkuruot ir beleberda gaunasi
raganele, kaip nuostabu Pas mane dar nežydi
QUOTE(raganele @ 2012 06 13, 15:45)
Tikrai bus mėlynuoja iš vienos pusės levandos, iš kitos puikusis šalavijas, man melsvos šluotelės pasirodė vieninteliai tinkami neįkyrūs kaimynai rožėms, visus kitur iškrausčiau, nes bando nesėkmingai grožiu konkuruot ir beleberda gaunasi
aha, supratau, bet as taves dar taip nepaleisiu pas mane rozynas irgi vejoj. jei gerai iziuriu- pakrasciukuose lyg mediniai borteliai matosi? darbu eiga kokia buvo po suplanavimo? sukasei bortelius, susodinai rozes, klojai juoda agro plevele ir pylei mulca? cia pirmametems taip? rozes ir kur- is sibirkos gal?
va kiek klausimu
oi nevisai, pirmiausiai pasidariau planelį sodinimui, išroviau karklinę pavėsinę, kurią buvau užveisus, nes labai reikėjo džiunglių
Tada laužtuvu iškapojom virš 30 duobių vejoje (po ja akmenynas su grynu moliu). Pripildėm jas gėrio, susodinom rožes ir palikom žiemoti. Pavasarį tiesiau plėvelė, kasiau tvorelę ir pylėm mulčą. Jeigu darai dabar ir sodini su vazonėliais, patarčiau irgi suruošt duobes, pripildyt, tada tiest plėvelę, susidėt bortelius, iįsikirpt virš duobių skyles ir sodint su vazonėliais daug nesiterliojant, tada mulčą. Jei plikom šaknim, tai darbas bus ne dabar ir purvinesnis.
Mano dauguma rožių iš Sibirkos, nemažai parsisiunčiau iš vokietijos, nes neradau vietoj labai norėtų veislių. O užplaukė rožinis bzikas, kai apsilankėm su vyru D.Austino rožių sode, tiesą sakant ten nusižiūrėtos veislės išties labai džiugina.
Rudeninis sodinimo vaizdelis:
Tada laužtuvu iškapojom virš 30 duobių vejoje (po ja akmenynas su grynu moliu). Pripildėm jas gėrio, susodinom rožes ir palikom žiemoti. Pavasarį tiesiau plėvelė, kasiau tvorelę ir pylėm mulčą. Jeigu darai dabar ir sodini su vazonėliais, patarčiau irgi suruošt duobes, pripildyt, tada tiest plėvelę, susidėt bortelius, iįsikirpt virš duobių skyles ir sodint su vazonėliais daug nesiterliojant, tada mulčą. Jei plikom šaknim, tai darbas bus ne dabar ir purvinesnis.
Mano dauguma rožių iš Sibirkos, nemažai parsisiunčiau iš vokietijos, nes neradau vietoj labai norėtų veislių. O užplaukė rožinis bzikas, kai apsilankėm su vyru D.Austino rožių sode, tiesą sakant ten nusižiūrėtos veislės išties labai džiugina.
Rudeninis sodinimo vaizdelis:
ooo, net iliustracija yra
ale kaip tik norejau klaust kaip ta pinta palapine laikosi o jos jau nei kvapo pasirodo- rozem jos vietoj kvepia...
is sibirkos rozes buvo perkamos rudeni? atrodo dideli daigai- antrameciai gal?
siustis is Vokieciu daug kainuoja? na, ne uz vieneta, bat pagal svori speju nepigiai gaunasi jei nesunku, gal gali imest vokieciu rozyno puslapi is kur siuntes?
nu neatstoju, nes vsio- sergu rozlige
ale kaip tik norejau klaust kaip ta pinta palapine laikosi o jos jau nei kvapo pasirodo- rozem jos vietoj kvepia...
is sibirkos rozes buvo perkamos rudeni? atrodo dideli daigai- antrameciai gal?
siustis is Vokieciu daug kainuoja? na, ne uz vieneta, bat pagal svori speju nepigiai gaunasi jei nesunku, gal gali imest vokieciu rozyno puslapi is kur siuntes?
nu neatstoju, nes vsio- sergu rozlige
Siandien sugalvojau, akd laikas butu rozyna mulciuoti, persiskaiciau kruva straipsniu apie tai - nauda akivaizdi, desiu pusini mulca su plevele, tik viena problema, kaip jas paskui tinkamai uzdengti ziemai? Nes iki siol pildavau kauburelius is durpiu, tada eglisakes ir agro...
QUOTE(raganele @ 2012 06 13, 14:41)
Jau jau rožių temos dienos išmuša Galiu gyventi kieme birželį:
nuostabu.
Naudoji cheminius preparatus nuo ligų ir kenkėjų?
raganele, įspudingas rožynas, aplodismentai
Aš irgi turiu jau 6 rožes iš Sibirkos + 11 iš kitur, tai labai viliuosi, kad jau kitąmet bus ir pas mane kažkas panašaus, na mažesniu masteliu tik
Aš irgi turiu jau 6 rožes iš Sibirkos + 11 iš kitur, tai labai viliuosi, kad jau kitąmet bus ir pas mane kažkas panašaus, na mažesniu masteliu tik