Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas - 13

QUOTE(jurginėlis @ 2012 05 24, 08:56)
tikrai negalima bulvių sodint, nes kai iškasi randi per bulvę persismeigusią šaknį(pati išbandžius blush2.gif )

Papasakosiu seną močiutės pamokymą, tik dabar paskaičiusi prisiminiau..
Tokią pervertą bulvę pas mus šeimoje duodavo kam problemos su šlapimo pūsle - ar nedickams vaikams, ar vyresniems. Sakė, kad tai vaistai. Nu bet moksliškai neįrodyta, bet tikiu:)
Prisimenu, kad visi pešdavomės dėl tokių bulvių, nes jos skanesnės būdavo nei kitos smile.gif
Papildyta:
QUOTE(gratira @ 2012 05 24, 12:33)
ką daryti su šilnamyje augančiais špinatais,
Lauke auginu rukola,

Špinatai nebevalgomi, kai žydi. Pernai palikau amarams tris krūmus - sėdėjo gausiai , bet visame sode daugiau amarų nebebuvo.
Rukolas valgykit, nuplaukit vandeny, papjaustykit ir vsio, skylų nebeužlopysit, o salotose jų niekas ir nematys. Rukolos greit perauga. Aš dalį tokių skylėtų pernai palikau ir šiemet turių sėklų porai metų...

Ot tai baisiai, pas mane visus ridikus šliužai surijo, gal penkias rūšis sodinau, pusę daržo apsėjus buvau ir nieko - tik koteliai likę, spėja tik du skilčlapius išleisti ir būna suvalgyti, nieko neparagavau.
Atsakyti
Man va bėda- grambuolių lervos ėda serenčius doh.gif Atrodo taip rinkau tas šlykštynes, bet jų tiek daug, kad neina išrinkt visų bash.gif Tai pažiūriu kur skutai iš serenčio likę, pakapstau ir randu apsiputusį šlykštuką, nu gal tie serenčiai pabus jauku, bent į daržoves gal neįsisuks unsure.gif O kažin ar kardelius ir jurginus tie šlikštynės labai mėsgta? g.gif Baisu kad man visko nenumaurotų doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 25 gegužės 2012 - 00:57
QUOTE(jolituxxx @ 2012 05 25, 01:56)
Man va bėda- grambuolių lervos ėda serenčius  doh.gif Atrodo taip rinkau tas šlykštynes, bet jų tiek daug, kad neina išrinkt visų  bash.gif Tai pažiūriu kur skutai iš serenčio likę, pakapstau ir randu apsiputusį šlykštuką, nu gal tie serenčiai pabus jauku, bent į daržoves gal neįsisuks  unsure.gif O kažin ar kardelius ir jurginus tie šlikštynės labai mėsgta?  g.gif Baisu kad man visko nenumaurotų  doh.gif

Nu ne kardelių jurginų neapžios,per mažos burnos.Jie tik šaknis valgo. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(linaslinelis @ 2012 05 24, 23:16)
Špinatai nebevalgomi, kai žydi. Pernai palikau amarams tris krūmus - sėdėjo gausiai , bet visame sode daugiau amarų nebebuvo.
Rukolas valgykit, nuplaukit vandeny, papjaustykit ir vsio, skylų nebeužlopysit, o salotose jų niekas ir nematys. Rukolos greit perauga. Aš dalį tokių skylėtų pernai palikau ir šiemet turių sėklų porai metų...

Ačiū 4u.gif
Dar pagooglinau ir radau, kad tai spragės, reikia dažniau laistyti ir pabarstyti medžio pelenais. Visa kita auga gražiai, smagu stebėti kiek paaugo koks burokėlis wub.gif nors aš jų bevei nevalgau, bet dabar savo jau viską valgysiu tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2012 05 25, 01:56)
Man va bėda- grambuolių lervos ėda serenčius  doh.gif Atrodo taip rinkau tas šlykštynes, bet jų tiek daug, kad neina išrinkt visų  bash.gif Tai pažiūriu kur skutai iš serenčio likę, pakapstau ir randu apsiputusį šlykštuką, nu gal tie serenčiai pabus jauku, bent į daržoves gal neįsisuks  unsure.gif O kažin ar kardelius ir jurginus tie šlikštynės labai mėsgta?  g.gif Baisu kad man visko nenumaurotų  doh.gif

O dar sakoma, kad Serenčius sėt prie daržovių, atbaido visokius gyvius doh.gif
Prisėjau sode šalia daržovių, tikiuos nebus nuėsti jie pas mane ax.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2012 05 25, 06:28)
Nu ne kardelių jurginų neapžios,per mažos burnos.Jie tik šaknis valgo. bigsmile.gif

Tada gerai, nuraminot, nes kur labiausiai siaučia grambuolių lervos, yra ir kardėlių ir jurginų karsta.gif
Papildyta:
QUOTE(Ambro @ 2012 05 25, 08:49)
O dar sakoma, kad Serenčius sėt prie daržovių, atbaido visokius gyvius  doh.gif
Prisėjau sode šalia daržovių, tikiuos nebus nuėsti jie pas mane  ax.gif

Tai va aš ir todėl sodinau, nu galvojų tų tai neturėtų ėst, bet kur tau, ėda pilnom burnom doh.gif Gal rūšis serenčių kokia skani pasitaikė doh.gif kai numauros serenčius ką tada sodint, neįsivaizduoju ko jie nemėgsta g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 25 gegužės 2012 - 09:53
QUOTE(jolituxxx @ 2012 05 25, 09:50)
kai numauros serenčius ką tada sodint, neįsivaizduoju ko jie nemėgsta  g.gif

bulves. Kad neapžiotų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 05 25, 09:53)
bulves. Kad neapžiotų  biggrin.gif

Nesodiname mes tokių blush2.gif ir daržiukas per mažas ir jis tokios pusiau dekoratyvinės paskirties ax.gif
Atsakyti
As girdejau, kad reikia nuoruku trauktine pataisyti tiem vabalams. Vakar palaisciau, ziuresiu. Nes kur mulciuota tai tu bjaurybiu tirsta. Nuo amaro zinau kad tinka.
Atsakyti
QUOTE(Lora11 @ 2012 05 25, 10:09)
As girdejau, kad reikia nuoruku trauktine pataisyti tiem vabalams. Vakar palaisciau, ziuresiu. Nes kur mulciuota tai tu bjaurybiu tirsta. Nuo amaro zinau kad tinka.

Kad pas mus nėra intensyviai rūkančių, aš nerukau, vyrui tik kai užplaukia surūko, tai kol prikaupčiau tų nuorūkų, jau viskas būtų nuėsta doh.gif O kažin čili koks nuoviras gal irgi tiktų? g.gif Tik pirmųjų čilių gaila tokiam reikalui naudot...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 25 gegužės 2012 - 10:18
QUOTE(saintlina @ 2012 05 25, 10:53)

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 05 25, 10:53)

Nė velnio,apžioja bulves.Man pernai po pievos darže,taip grambuoliai išrakinėjo bulves. doh.gif
Atsakyti