QUOTE(yerena @ 2012 06 25, 12:02)
Idėja nebloga, bet po sezono pievos augalų šaknys supus. Kas vyksta toliau su tais borteliais- kas laiko žemes krūvoje? Nepradės byrėti, nesusidarys šlaitai?
As cia is facebook iskeliau ta foto.
jei matysis
http://www.facebook....76358?sk=photos
Ir pamaniau, gal nieko. Ten, yra komentarai:
"Tie lysvių borteliai iš velėnos. Mano žemės - priemolis ir molis , tad erozija veikia nežymiai. Be to pats bortelis "gyvas" t.y. jis tarsi armuotas įvairių žolynų šaknimis.
Žinoma , po žiemos atsiranda išsivartę ruoželiai , bet velėnos pirkt nereikia...
Na , svarbiausias įrankis - aštriai užgaląstas kastuvas ir jei jis be "motoriuko" - pamojuoti juo tenka nemažai..."
Gaila butu darbo, jei reiktu kasmet juos formuot. Man tai neramiau buvo del zoliu, juk saknu daugybe, o su kokiom zirklem zaisti nesinoretu. Trimeriu kazin kaip apeisi tuos bortelius.
Viena tokia 2mx2m padarem, pazaisdami. Tik dejau seno tinklo is abieju pusiu, turetu per koki menesi matytis kas ten vyksta.Kaip lietus veikia, ar auga tos zoles ir pan. Tokiuose gardeliuose man patiktu augint metas, melisa, ciobreli ir pan. kurie megsta keliaut saknimis. Gal ir siaip butu gerai kiekvienam gardelyje atskira prieskoniu rusis. Ir visai graziai atrodytu.
Anksciau minejau, kad ikasem aptrupejusi sulinio rentini, pasodinau pakalnuciu, jos irgi megsta keliaut kur nekvieciamos. Tai labai pasiteisino.Auga tik ten, kur reikia