Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas - 13

QUOTE(yerena @ 2012 06 25, 12:02)
Idėja nebloga, bet po sezono pievos augalų šaknys supus. Kas vyksta toliau su tais borteliais- kas laiko žemes krūvoje? Nepradės byrėti, nesusidarys šlaitai?

As cia is facebook iskeliau ta foto.
jei matysis
http://www.facebook....76358?sk=photos

Ir pamaniau, gal nieko. Ten, yra komentarai:

"Tie lysvių borteliai iš velėnos. Mano žemės - priemolis ir molis , tad erozija veikia nežymiai. Be to pats bortelis "gyvas" t.y. jis tarsi armuotas įvairių žolynų šaknimis.
Žinoma , po žiemos atsiranda išsivartę ruoželiai , bet velėnos pirkt nereikia...smile.gif
Na , svarbiausias įrankis - aštriai užgaląstas kastuvas ir jei jis be "motoriuko" - pamojuoti juo tenka nemažai...biggrin.gif"
Gaila butu darbo, jei reiktu kasmet juos formuot. Man tai neramiau buvo del zoliu, juk saknu daugybe, o su kokiom zirklem zaisti nesinoretu. Trimeriu kazin kaip apeisi tuos bortelius.
Viena tokia 2mx2m padarem, pazaisdami. Tik dejau seno tinklo is abieju pusiu, turetu per koki menesi matytis kas ten vyksta.Kaip lietus veikia, ar auga tos zoles ir pan. Tokiuose gardeliuose man patiktu augint metas, melisa, ciobreli ir pan. kurie megsta keliaut saknimis. Gal ir siaip butu gerai kiekvienam gardelyje atskira prieskoniu rusis. Ir visai graziai atrodytu.
Anksciau minejau, kad ikasem aptrupejusi sulinio rentini, pasodinau pakalnuciu, jos irgi megsta keliaut kur nekvieciamos. Tai labai pasiteisino.Auga tik ten, kur reikia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lora11: 25 birželio 2012 - 12:19
sveikutes

ikeliu ir as pasirodyti savo darziuka ...siemet sukaleme tokius aptvarkiukus smile.gif kol kas patenkinta esu ,o tarpvagius apsejome zolyte ,tai va nebereikia raveti ju thumbup.gif

agurkams ir zirniams pastateme tvoreles kad butu kur lipti thumbup.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Osera @ 2012 06 25, 13:33)
ikeliu ir as pasirodyti savo darziuka

Labai fainai thumbup.gif

Kokio dydzio pas jus "smelio dezes" biggrin.gif ir kokio plocio tarplysviai?
Pernai kai pamaciau kelias foto mediniu "kapeliu" tai pagalvojau, kad visai jau zmones nukvako laugh.gif Bet laikui begant pamaciau nemazai labai idomiu iremintu darzu, dar del suns isguletu darzoviu pasirode visai neblogas sprendimas pakelti lysves, taigi rudeni darysiu pertvarka, nekantrauju thumbup.gif Bandziau pasiplanuoti kaip isdesti lysves, bet greiciausiai darysiu kvadratus (galvoju 1mx1m-kaip tik telpa i mano plana). Tarpus galvoju ~40cm daryti g.gif . Ploto sodinamo bus maziau su kvadratais, nei su staciakampem lysvem, bet uzteks. Ir jei MB neuzsrustinsiu del pinigu metymo blush2.gif , tai dar impregnuoti noreciau pagal tvoros spalva wub.gif Tarplysvius mulciuosiu irgi (ateityje patobulinsiu, tik zoles nesesiu, nes zoliapjuve plati.)
Matomoj vietoj darzas, tai norisi ne tik gausaus derliaus, bet ir estetinio vaizdo. Ateityje pasisleps labiau, bet dabar tai kaip ant delno.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elar: 25 birželio 2012 - 14:33
QUOTE(Elar @ 2012 06 25, 15:28)
Labai fainai  thumbup.gif

Kokio dydzio pas jus "smelio dezes"  biggrin.gif ir kokio plocio tarplysviai? 

pas mus 1,40*1,70 ..o tarplysviai apie 58 cm ,kad zoliapjove tilptu smile.gif

gal kita karta daryciau labiau staciakampius ,kad prieiti raveti butu lengviau viduriuke
Atsakyti
QUOTE(Elar @ 2012 06 25, 15:28)
Bandziau pasiplanuoti kaip isdesti lysves, bet greiciausiai darysiu kvadratus (galvoju 1mx1m-kaip tik telpa i mano plana).

Pagalvok,ar patogiai pasieksi lysvių vidurį ir nereiks lipti į jas.
Atsakyti
QUOTE(Osera @ 2012 06 25, 15:34)
pas mus 1,40*1,70  ..o  tarplysviai apie 58 cm ,kad zoliapjove tilptu  smile.gif

gal kita karta daryciau labiau staciakampius ,kad prieiti raveti butu lengviau viduriuke

Aisku, aciu 4u.gif
Vizualiai pasirode mazesnes ir lysves ir tarplysviai smile.gif

QUOTE(Alekto @ 2012 06 25, 15:36)
Pagalvok,ar patogiai pasieksi lysvių vidurį ir nereiks lipti į jas.

Tai cia pagrindinis kriterijus ir yra mano planu. Dabar pasidarius ~80-90 cm ir ~5 m ilgio, tai tenka lipti i ta, kuri prie siltnamio prispausta (tik is 1 sono prieit imanoma). Su kitom nera problemos - is abieju sonu pats tas prieiti. O 1m per visas keturias puses tikrai lengvai prieisiu, net ir jei vel prispausciau prie siltnamio (3 soniniai priejimai lieka). Siauresniu nesinoretu daryti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elar: 25 birželio 2012 - 15:10
QUOTE(Elar @ 2012 06 25, 16:08)
Aisku, aciu  4u.gif
Vizualiai pasirode mazesnes ir lysves ir tarplysviai smile.gif
Tai cia pagrindinis kriterijus ir yra mano planu. Dabar pasidarius ~80-90 cm ir ~5 m ilgio, tai tenka lipti i ta, kuri  prie siltnamio prispausta (tik is 1 sono prieit imanoma). Su kitom nera problemos - is abieju sonu pats tas prieiti. O 1m per visas keturias puses tikrai lengvai prieisiu, net ir jei vel prispausciau prie siltnamio (3 soniniai priejimai lieka). Siauresniu nesinoretu daryti  g.gif

Pas mane 1*1 m - pakankamai patogu ir gerai issidelioja viskas.
Atsakyti
Mergaites,jei aš,močiutė,išmokau dėti normalaus dydžio nuotraukas,nejau negalit pasistengti,kad puslapis po puslapio nebutų ištampyti? Nuotrauką sutvarkyti trunka trumpiau,nei paskui skaityti ištampytą tekstą... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(mot99 @ 2012 06 25, 17:13)

thumbup.gif
o tarpai kokio plocio pas jus?

QUOTE(amarrile @ 2012 06 25, 17:21)
Mergaites,jei aš,močiutė,išmokau dėti normalaus dydžio nuotraukas,nejau negalit pasistengti,kad puslapis po puslapio nebutų ištampyti?
man tai nenutampe nieko sita foto.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elar: 25 birželio 2012 - 16:30
QUOTE(mot99 @ 2012 06 25, 17:13)

manau kad patogu bus tokie thumbup.gif
QUOTE(amarrile @ 2012 06 25, 17:21)
Mergaites,jei aš,močiutė,išmokau dėti normalaus dydžio nuotraukas,nejau negalit pasistengti,kad puslapis po puslapio nebutų ištampyti? Nuotrauką sutvarkyti trunka trumpiau,nei paskui skaityti ištampytą tekstą... unsure.gif

na man tai neistampo psl ,bent mano deta foto unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Osera @ 2012 06 25, 17:48)
na man tai neistampo psl ,bent mano deta foto unsure.gif

ištampė 4u.gif , nors ekranas ir didesnis nei standartiniai, o kitam kompe per tokias nuotraukas tekstai labai susmulkėja.

500 x 302 arba 320 x 193 dydžiai forume pats tas wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Elar @ 2012 06 25, 17:26)
thumbup.gif
o tarpai kokio plocio pas jus?

man tai nenutampe nieko sita foto.

Tarpus darėm pagal žoliapjovę ~ 45 cm, bet žiūriu, paskutiniu metu vyrai vis su trimeriu žolę pjauna tarp lysvių, nes su žoliapjove lieka žolių prie lentų - negražiai atrodo ir vis tiek reikia apeiti atskirai.
Atsakyti