Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas - 13

QUOTE(adija5 @ 2012 06 23, 01:05)
Tai jusu kantrybe gelezine bigsmile.gif Po viena sekliuke morku atsitupus ar pasilenkus berti g.gif ?As iki penkiolikos suskaiciuoju,o paskui kaip dievas duos paberiu biggrin.gif

Mano buvo dalis beicuotu-jos taip graziai po viena ir barstosi smile.gif Tai vat gailiuosi, kad si karta daugiau neberiau... blush2.gif Man paskui gaila jas retinti, o ir darbas nera labai malonus... blush2.gif

Atsakyti
user posted image

Kaip neblogai ir jokiu islaidu. Tik ar ilgam, kazin. Nuotraukos sumazint nemoku blush2.gif
Atsakyti
Kaip neblogai ir jokiu islaidu. Tik ar ilgam, kazin. Nuotraukos sumazint nemoku blush2.gif
[/quote]
Kokia saunuole. Pavydziu baltu pavydu. Manau, kad bus labai daug norinciu tai padaryti. Is as noreciau, bet neturiu is ko doh.gif
Atsakyti
Cia ne mano , is facebook. Bet ryt bandysiu ir toki varianta. Siandien lynoja. Ir dar bijau ardyti tu moliniu lysviu karkasa, gal ir gerai sudziuvo, bet dar iki rytojaus lai pastovi. Kur is tos pacios molio-smelio-siaudu mases atstate siena, tai viskas grraziai ir gerai. Tikiuosi ir su mano lysvem bus gerai. Vaizdas turi buti beveik toks pat, tik spalva kaip senoviniu moliniu tvartu

Manau, kad cia elementaru labai.Jei yra pieva - yra ir is ko. Jau turintysis raso, kad reikia tik pievos, astraus kastuvo ir kantrybes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lora11: 23 birželio 2012 - 11:27
QUOTE(Lora11 @ 2012 06 12, 10:16)
Sugalvojau eksperimenta.

Lora11, gaip gerai Jūs čia sugalvojot. Ir vaizdas geras, ir nebrangu, ir ekologiška. MB iš lentų kelias lysves sukalė, bet brangu, o ir neilgalaikis dalykas, po kelių metų vėl teks keisti. Labai norėčiau Jūsų variantą išmėginti.
Gal galėtumėt pasidalinti keliais žodžiais nuo ko pradėti blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lyja lyja lietus: 23 birželio 2012 - 11:55
Lentu tai pradziai reikia. As dariau taip, kaip darytu pamatus.Atkeliau velena per kokius 10 cm . Tada kaliau kuolus po du, tarpas apie 20 cm.Cia nebutinai taip, as pamaniau, kad butu tvirtesnis tas bortas, vistiek su laiku pildysis aukstyn, kad neplestu sonu
Panasiai kaip cia, tik jokiu ten dailinimu, armaturu. Kad gautusi tarpas kur pripilti molio-smelio-nedideliu akmenu ar zvyro-smulkintu siaudu kosei. Ir lentas emiau bet kokias, kokiu buvo. Ir tarpu gavosi tarp lentu. Nes as labai "patyrusi statybininke".
http://www.youtube.c...feature=related
Tas misinys , manau, gali buti ir kitoks, tik atstatinejo viena siena seno molinio pastato, zinojau kad liks to misinio ir sugalvojau. Pasakiau meistrui ka planuoju, jis irgi palaimino mano fantazijas. Sake, stoves 100 metu smile.gif
Vyrai turi greit suprast kas cia per daiktas. Mums teko laukti molio kol atves, ne visas tinkamas. Bet toj vietoj as jau nesuprantu.Gavau gatavos koses. Nebejaunas tas zmogus, kuris ismano moline statyba, sirguliuoja, dar viena savaitgali turim darbu, jei rytoj mano statinys nenugrius, darysiu dar
Mielai padarysiu foto, bet gerokai veliau. Neturiu kuo, o laida nuo telefono patvarke kate, dantukais doh.gif doh.gif
Ir pabandysiu is velenos, kaip toj foto. Tik ar pasiteisins veliau. Zole tai augs ant tu bortu, cia nebent gelems, tuos krastus apsodinus kokiom vijoklinem. Tada tik apkirpt kur perdaug islinde.
Atsakyti
simu[/b]: Įkišau sode sudaigintus agurkus (gegužės mėn) su durpių taurelėmis, bet ne vietoj - po medžiais doh.gif Ištvėrė ir šalnas, ir sausą orą, bet tas pavėsis neleidžia augt toliau, matau, kad trūksta saulutės. Ar galima būtų perkelt juos į saulėtą vietą, į kitą lysvę? ax.gif [/color]
[/quote]

as bandyciau perkelt, tik reikia su dideliu zemes gumulu iskast ir perkelt, kad nepajaustu persodinimo 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulele29: 23 birželio 2012 - 16:42
QUOTE(saulele29 @ 2012 06 23, 17:41)
as bandyciau perkelt, tik reikia su dideliu zemes gumulu iskast ir perkelt, kad nepajaustu persodinimo 4u.gif

Po šio darbingo savaitglaio sodyboj, reiks važiuot į sodą ir persodint smile.gif

Tiesa, per kiek laiko prakiūra tie durpiniai indeliai? SOdyboj patikrinau moliūgus - jų šaknys vis dar suspaustos indelio unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ambro @ 2012 06 23, 23:50)
Po šio darbingo savaitglaio sodyboj, reiks važiuot į sodą ir persodint smile.gif

Tiesa, per kiek laiko prakiūra tie durpiniai indeliai? SOdyboj patikrinau moliūgus - jų šaknys vis dar suspaustos indelio  unsure.gif

Na mano indeliai jau pradeda kiurt dar nepasodinus, nes juk prilaistai, slapi buna o sakneles pradeda ardyt is apacios, todel ir kurkliai juos tuoj patvarko.
Atsakyti
QUOTE(Lora11 @ 2012 06 23, 17:11)

Lora11, ačiū už paaiškinimą, maniau paprastesnis tas visas reikalas... blush2.gif Lauksiu vis tiek fotoreportažo.
Mb papasakojau. Jis toks truputį skeptikas ir atsargus visur, tai sako "po žiemos šalčių sutrūkinės" g.gif
Atsakyti
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2012 06 24, 19:27)
Lora11, ačiū už paaiškinimą, maniau paprastesnis tas visas reikalas...  blush2.gif Lauksiu vis tiek fotoreportažo.
Mb papasakojau. Jis toks truputį skeptikas ir atsargus visur, tai sako "po žiemos šalčių sutrūkinės" g.gif

As nebuciau uzsiemus visu tuo zaidimu, jei nebutu pristatoma seno pastato siena.Tiesiog norejau kad visas pastatas butu vienodas.Paklausinejau vyresniu kaimo gyventoju ir pasiule .Zmogus yra states , gal is tevo ar senelio ismokes. Jis mane ir padrasino. Nors tas molinis tvartas tikrai gal 100 metu jau. Ir stovi, ir , manau, stoves dar tiek pat.. O kad patrukines kiek, tai nesvarbu, patepliosiu skystu moliu. Taip tepliojom pastata, taip pat tu lysviu virsutine dali. As tik klausiau visu nurodymu, kaip jis state siena, taip as savo lysves.
As eksperimentatore, jei nepavyks, reiskia nepavyko.
Tiesa, kazkokiam blog'e esu skaicius kaip is akmenuku ir skiedinio , su dviem kibirais, ar su deze ir kibiru, pasidayti vazonus . Sumakalavau rotbando( kazkaip taip vadina ), cemento likuciu, akmenuku, plyteliu nuolauzu, dar kazkokio sauso statybinio misinio, zodziu kas liko. I viena kibira kazkiek ipyliau, istaciau mazesni, i sonus prikreciau vel iki virsaus. Taip pat i deze. Palikau savaitei.
Atkentejo su visom zemem ir sniega, ir salti, ir lietu, ir karsti. Gavosi kreivi, sleivi, storiau-ploniau, bet kai tike islaidu doh.gif , tai kartociau, jei atlieku tureciau
Siandien isardziau lentas nuo tu lysviu, sudziuve gerai, dar ir paspardziau negailedama. Neisversi niekaip. Dabar lietingos dienos, matysim iki kito savaitgalio kaip bus. Tegu atlaiko kad ir 4-5 metus, ilgiau ir su lentom kazin. Nebent azuolines ar impregnuotos. Bet tada kaina.
Atsakyti
QUOTE(Lora11 @ 2012 06 23, 12:09)
Kaip neblogai ir jokiu islaidu. Tik ar ilgam, kazin.

Idėja nebloga, bet po sezono pievos augalų šaknys supus. Kas vyksta toliau su tais borteliais- kas laiko žemes krūvoje? Nepradės byrėti, nesusidarys šlaitai?
Atsakyti