Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas - 13

QUOTE(georgiana @ 2012 05 23, 07:16)
saintlina a pas tave tiek vietos siltnamy kad morkas seji g.gif
as tik i lauka seju negirdejau, kad i siltnami setu;

pas mane du šiltnamiai smile.gif O morkų aš ten sėjau nedaug, tik dvi eilutes šalia pomidorų. Tik kad anksčiau būtų šviežių morkyčių, kol lauke užaugs.
Papildyta:
QUOTE(užsklanda @ 2012 05 23, 08:31)
zirniai jau irgi beveik visi sudyge, ir bujoja tarp varpucio doh.gif  doh.gif

varputis.. kaip gerai pažįstamas doh.gif Ir mulčas nuo jo neapsaugo doh.gif
Atsakyti
sveikos,
pasirodau savo ridisiukus user posted image
vieni po plėvele(šių jau paragavom), kiti lauke auga bigsmile.gif
Atsakyti
sveikos, aptilus darzininkiu tema g.gif visos pirma derliu pilnais zandais dorojat gal? bigsmile.gif mes jau partija ridikeliu sumaumojom, antra pradejom, salotos is daigu sodintos jau tokios, kad kazin ar visas suvalgyt spesim, kol neperaugo g.gif svogunu laiskai tokie irgi jau nevisai mazi, bet skint dar gaila blush2.gif velyvos "nectar" morkos baisiai prastai sudygo is tu 600 seklu gal ir bus kokiu 200 sudygusiu doh.gif ankstyvos kuo puikiausiai auga jau visai beveik piestuko storio bigsmile.gif Zirniai zydeti ruosiasi thumbup.gif
Zodziu viskas ka sejau puikiai auga, tik su pomidorais siais metais man nesiseka doh.gif
Atsakyti
Aš jau ir žadu po poros savaičių pradėti savų morkyčių sezoną, kas jaudinatės dėl vietos šiltnamyje, tai aš pvz pasėjau tolimesniuose šiltnamio pakraščiuose, atskiros vietos neskyriau, visą ankstyvųjų morkų pokutį susėjau, tiek kad sunkiau prieit kai kiti augaliukai užsisodino. Dabar dar žadu ankstyvųjų morkyčių šiltnamyje pasisėti, prie takelio biggrin.gif
Atsakyti
Man darze priesas numeris 1 yra varputis doh.gif Isnaikint jo neina ir pro mulciu, bjaurybe, puikiai prasiskverbia.bet jei nemulciuociau, tai sedeciau dirvonuose ir ne kitaip schmoll.gif
Atsakyti
Aš kitiems metams ruošiu daržą.Kloju žolią suplėkųsią,tikiuosi varputį taip nudeginti.Žolę suvežė pjautą šlapią,dar pakaitino saulė,tai gavosi silosas toks.Net rankos kaista imant.Tai tikiuosi taip ir varputį nudeginti.Kloju storokai taip. g.gif
Pas mane jau vienas žirnis žydi. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jurginėlis @ 2012 05 23, 10:46)
sveikos,
pasirodau savo ridisiukus... vieni po plėvele(šių jau paragavom), kiti lauke auga bigsmile.gif

O jūs nenorit tarp ridikėlių pjauta žole užklot? Drėgnesnė žemė jums būtų wink.gif

QUOTE(Tagete @ 2012 05 23, 12:08)
svogunu laiskai tokie irgi jau nevisai mazi, bet skint dar gaila  blush2.gif  velyvos "nectar" morkos baisiai prastai sudygo is tu 600 seklu gal ir bus kokiu 200 sudygusiu  doh.gif  ankstyvos kuo puikiausiai auga jau visai beveik piestuko storio  bigsmile.gif  Zirniai zydeti ruosiasi  thumbup.gif
Zodziu viskas ka sejau puikiai auga, tik su pomidorais siais metais man nesiseka  doh.gif

thumbup.gif

Sakau kitiems metams morkas gal iš rudens susėt? g.gif biggrin.gif

Mano svogūnėliai sode kad sužėlę! thumbup.gif gerą maišą laiškų parsivežėm ir dar kiek lauke liko cool.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2012 05 23, 13:19)
tikiuosi varputį taip nudeginti

optimiste biggrin.gif Pavirsine dalis supus, ale saknys tai liks. O ju bent gabalelis jei lieka, vos rades proga visu groziu atzelia.
Pas mane pro braskiu plevele virsun lindo, plevele pradure doh.gif Vienas plotas buvo dengtas tokia polietilenine, kur apacioj juoda, virsuj balta. Po ja, atrodytu, jei ir butu kokia zolyte, susust turetu. Kurgi - varputis be sazines grauzimo plevele pradures augo.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 05 23, 15:18)
optimiste  biggrin.gif  Pavirsine dalis supus, ale saknys tai liks. O ju bent gabalelis jei lieka, vos rades proga visu groziu atzelia.
Pas mane pro braskiu plevele virsun lindo, plevele pradure  doh.gif  Vienas plotas buvo dengtas tokia polietilenine, kur apacioj juoda, virsuj balta. Po ja, atrodytu, jei ir butu kokia zolyte, susust turetu. Kurgi - varputis be sazines grauzimo plevele pradures augo.

o kuo ji naikinti? nes tikrai darze su juo ziaurus reikalas, o dar salia pieva pilna to gerio.
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2012 05 23, 14:39)
Man darze priesas numeris 1 yra varputis  doh.gif  Isnaikint jo neina ir pro mulciu, bjaurybe, puikiai prasiskverbia.bet jei nemulciuociau, tai sedeciau dirvonuose ir ne kitaip  schmoll.gif

reikia kartoną kloti ant žemės ir tada dėti mulčą. Pernai pati tuo įsitikinau, tikrai išnyksta.
Atsakyti
QUOTE(Tagete @ 2012 05 23, 12:08)
sveikos, aptilus darzininkiu tema  g.gif  visos pirma derliu pilnais zandais dorojat gal?  bigsmile.gif  mes jau partija ridikeliu sumaumojom, antra pradejom, salotos is daigu sodintos jau tokios, kad kazin ar visas suvalgyt spesim, kol neperaugo  g.gif  svogunu laiskai tokie irgi jau nevisai mazi, bet skint dar gaila  blush2.gif  velyvos "nectar" morkos baisiai prastai sudygo is tu 600 seklu gal ir bus kokiu 200 sudygusiu  doh.gif  ankstyvos kuo puikiausiai auga jau visai beveik piestuko storio  bigsmile.gif  Zirniai zydeti ruosiasi  thumbup.gif
Zodziu viskas ka sejau puikiai auga, tik su pomidorais siais metais man nesiseka  doh.gif

bigsmile.gif ogo kokie ankstyvi,pas mane dar ramu,nors jau netyčia išrovusi porą ridikėlių suvalgiau wub.gif bet dar tokie mizerni ax.gif

savaitgalį apžiūrėsiu ramiai kas jau sudygę,o ko dar nesimato ax.gif

Atsakyti
QUOTE(be rėmų @ 2012 05 23, 15:26)
reikia kartoną kloti ant žemės ir tada dėti mulčą. Pernai pati tuo įsitikinau, tikrai išnyksta.

zeme turi buti isdirbta? koks mulco storis mazdaug turi ant to kartono gulti? kada taip galima uzmulciavus sodinti viska ? g.gif blush2.gif su kartonu dar nebandzius, tai smalsu.
Atsakyti