reikia nepamirsti,kad pauksciai kerstingi...uzkliuvai varnos ar sarkos lizda tai kentesi ir tu...israuna viska ka sodini tad va reikia gyventi taikiai
apie negyva pauksti nzn,tik galvoju kitais metais didesnio kersto ar nesulauksit?
varnenai uogas lesa,bet nzn nuo ko priklauso,nes ne kiekvienais metais puola lest...kaimynai nukencia pas mus tik likucius nenuskintus susirankioja,kitais metais buna atvirksciai
Help!
Darže visi svogūnų laiškai geltonai dėmėti, ką daryt?
Darže visi svogūnų laiškai geltonai dėmėti, ką daryt?
QUOTE(*Inga:) @ 2012 06 06, 10:12)
Gal kas eda juos Israukit viena ir atidzei paziurekit ar nera kirmineliu.Nuo kirmineliu lieju savo svogunus kalio perm.tirpalu(ruzavu)
As niekaip negaliu prisiminti, kam a.a. teta rudeni imaisydavo truputi chlorkalkiu i dirva, nors siaip jokiu trasu, apart meslo, nepripazindavo . Ir tik sudygusias morkas palaistydavo zibaluotu vandeniu. Kazkur pora saukstu kibirui pildavo. Kiek atsimenu. As sakydavau, kad smirdes morkos, o jinai - is zemes i zeme niekam nekenkia.Cia ne "dustas", taip kazkokius miltelius vadino. Niekas ten nesmirdedavo. Tik man iki darzu dar toli buvo, tai nesigilinau , dariau, ko papraso
Turit kuri nors mociuciu ar vyresniu mamu gyvu, gal jos zino kas ten per nauda.
QUOTE(Ex @ 2012 06 06, 04:55)
ajajaaai.. pavasarį pamiršau varnėnams nugaras raudonais dažais patepliot, kad atskirčiau, mano jis, ar ne mano..
Siaip tai skaiciau "protingam" zurnale, kad musiskiai, lietuviski varnenai musu uogu nelesa - cia emigrantai is siauresniu saliu - Latvijos, Estijos. Nes musiskiai, buk tai, vaikus tik ispereje traukia pieciau - siaubti kaimynu lenku sodu. Kadangi musu varneniukai dar inkiluose penimi, tai vakar prisiskyniau dubeneli raudoniausiu tresniu is "varnenu" medzio ( kai pasakysiu, kad inkila ir i tresne ikelem, tai manysit, kad visai jau mums - kitiem metam iskelsim del visa pikta).
( tik pabandykit pasakyt, kad mano ir tresnes, ne tik braskes prastos.. )
QUOTE(blakstiena5 @ 2012 06 06, 07:55)
reikia nepamirsti,kad pauksciai kerstingi...uzkliuvai varnos ar sarkos lizda tai kentesi ir tu...israuna viska ka sodini tad va reikia gyventi taikiai
apie negyva pauksti nzn,tik galvoju kitais metais didesnio kersto ar nesulauksit?
varnenai uogas lesa,bet nzn nuo ko priklauso,nes ne kiekvienais metais puola lest...kaimynai nukencia pas mus tik likucius nenuskintus susirankioja,kitais metais buna atvirksciai
Tiesos yra. Mes kapinese pakabinom, su viltim, kad nebesirinks nakvoti i didziulius medzius. Nes kapavieteje daugiau plunksnu ir s.. , nei geliu. Kur tau, dar daugiau. Ir ta negyvaja uz kokiu dvieju savaiciu radom numesta. Gal ir ta pati vakara nudraske, nezinau. Kabinom ryte, kai ju medziuose nebuvo
QUOTE(Lora11 @ 2012 06 06, 11:20)
As niekaip negaliu prisiminti, kam a.a. teta rudeni imaisydavo truputi chlorkalkiu i dirva, nors siaip jokiu trasu, apart meslo, nepripazindavo . Ir tik sudygusias morkas palaistydavo zibaluotu vandeniu. Kazkur pora saukstu kibirui pildavo. Kiek atsimenu. As sakydavau, kad smirdes morkos, o jinai - is zemes i zeme niekam nekenkia.Cia ne "dustas", taip kazkokius miltelius vadino. Niekas ten nesmirdedavo. Tik man iki darzu dar toli buvo, tai nesigilinau , dariau, ko papraso
Įdomu ką tas žibalas duoda?
QUOTE(Jolete @ 2012 06 06, 12:06)
Įdomu ką tas žibalas duoda?
Jis nuo visokiausių kenkėjų. Apie šį būdą aš irgi pirmą kartą šiais metais sužinojau - kaimynė patarė: kai užauga gero sprindžio laiškai laistau 10 l (kibiras) vandens ir 1 šaukštas žibalo. Kai pradeda geltonuoti svogūnų laiškų galiukai - 10 l vandens, šaukštas druskos.
QUOTE(audine68 @ 2012 06 06, 12:50)
Jis nuo visokiausių kenkėjų. Apie šį būdą aš irgi pirmą kartą šiais metais sužinojau - kaimynė patarė: kai užauga gero sprindžio laiškai laistau 10 l (kibiras) vandens ir 1 šaukštas žibalo. Kai pradeda geltonuoti svogūnų laiškų galiukai - 10 l vandens, šaukštas druskos.
Tai su žibalu profilaktiškai, o kai jau bėda - su druska?
QUOTE(Lora11 @ 2012 06 06, 11:20)
As niekaip negaliu prisiminti, kam a.a. teta rudeni imaisydavo truputi chlorkalkiu i dirva, nors siaip jokiu trasu, apart meslo, nepripazindavo .
Gal kalkių o ne chlorkalkių Nors jeigu prieš žiemą, tai gal visokiom lervom ir kirminam dirvoje nudusinti Jos sureguoja su vandeniu, tai palijus gerokai išputot turėtų viskas Bet nežinau, nežinau, man toks būdas gana drąstiškas atrodo Jug ir gerųjų visokių padarėlių žemėj kiek daug, kurie žūna, kad ir sliekai.
Druska man pernai svogunams labai padejo. As tiesiog pabarsciau aplinkui.
QUOTE(audine68 @ 2012 06 06, 12:50)
Laistyti žemę ar augalus apipurkšti?