Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas - 13

Morkytes wub.gif
Pas mane tik nesenai sudygo tarp svogunu, tai dar negreitai rausiu smile.gif
Zirniai kelis pirmieji palei siltnami irgi dar nezydi.

Mano darzelis siandien:
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elar: 03 birželio 2012 - 20:52
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 06 03, 15:56)
Parodinis vaizdelis wub.gif Tikrai labai gražu ir tvarkinga. O po tais akmenukais kokią plėvelę tiesėt ar kaip?

labai aciu uz ppagyras,taip malonu smile.gif dejom plevele,kad zoles neaugtu,tik klaida,dejom paprasta,tai badysim skylutes,nes prigazdino mus kad po gero lietaus vanduo stoves virs skaldos,bet keleta dienu kai lietus pyle viskas ok buvo,matyt per sujungimus vanduo i zeme subego,tai nesuku del to galvos 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 06 03, 16:20)
Aš kartais pagudrauju blush2.gif Būna, kad prašau ko nors, prašau- tai įrankiai darbe, tai laiko nėr, tai vėliau- tai aš imu taip nezgrabnai pati jau konstruot ką nors, plaktuku mojuot pro šalį ir vaikus pagalbon kviestis, tai po kelių minučių viską meta ir atlekia šaukdamas, kad negali ramiai žiūrėt  lotuliukas.gif  Dar kartais "pasimaivau", kad ai, negaišk laiko, aš pati susitvarkysiu...darbas kaip mat būna padarytas  thumbup.gif biggrin.gif Būtumėt mačiusios, kaip šilnamį "stačiau" lotuliukas.gif Dvi savaites šlangai buvo nupirkti, man daigai jau vos vos gyvi, o jam vis laiko nėr doh.gif  Tai nuėjau daržan ir statau tuos šlangus bele kaip, atseit matuoju kažką, rikiuoju, vienas krenta, kitą gaudau, trečią pakelt bandau, tarp kojų suspaudus laikau, rangosi kaip gyvatės, slysta, bandau į žemę sugrūst kad stovėtų... vaikai iš juoko leipsta o aš rėkiu kad viskas man gerai ir laukiu, kad tik greičiau ateitų jau, kol man strėnų nesusuko... Tą patį vakarą šiltnamis jau stovėjo gatavas, gražutis, su mediniu pamatėliu wub.gif

situacija identiska, irgi einu daryt kai nesulaukiu,bet dazniausiai ateina su fraze, duok,nes negaliu ziuret biggrin.gif visada pasiteisina thumbup.gif na bet aprasymas lotuliukas.gif smagiai pasijuokiau 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Dzhine @ 2012 06 03, 20:09)
katyttee, o akmenukus sijojotes ar kaip kitaip isigijote?

skaldele pirkom jau tokia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(katyttee @ 2012 06 03, 22:35)
labai aciu uz ppagyras,taip malonu smile.gif  dejom plevele,kad zoles neaugtu,

Mano svajonė tokios pakeltos lysvės, tik bus tarp jų žolytė. Vieną pasidariau (iš seno smėlio dėžės rėmo), ten cukinijos gyvens (jei sudygs). Kitais metais bandysiu pasidaryt daugiau.
Atsakyti
QUOTE(katyttee @ 2012 06 03, 14:01)
as siemet irgi pakeltas lysves pasidariau,na tiksliau siaip netaip vyro priprasiau kad padarytu, dabar smagu darze tupineti,svaru grazu  smile.gif

super vaizdas wub.gif wub.gif

jei nepaslaptis kur ir po kiek skalda pirkote, mes noresim palei namus issikloti takelius ir pan. tai pradedu ziurineti, o cia va kad nori tokie vaizdai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(katyttee @ 2012 06 03, 15:01)
dabar smagu darze tupineti,svaru grazu  smile.gif

blink.gif čia kur toks tobulas daržas? eliziejaus laukuose? Baisu.. kaip gražu.. wub.gif

QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 06 03, 16:20)
Aš kartais pagudrauju blush2.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

QUOTE(saintlina @ 2012 06 03, 20:46)
pasigirsiu ir aš  smile.gif  asmeniškai aš dar niekad nesu tokiu metu morkiukų turėjus, tai laabai dėkavoju forumietėms už idėją 'morkos šiltnamyje'  4u.gif

geras.. pražiopsojau patarimą.. verysad.gif

QUOTE(Elar @ 2012 06 03, 21:45)
Mano darzelis siandien:

...dar vienas daržas popiežiaus garbei.. wub.gif malačkos, mergos, darbštuolės ir šaunuolės, malonu žiūrėt drinks_cheers.gif

Papildyta:
O aš nuoširdžiai nekenčiu varnėnų.. mad.gif išdraskė, iškapstė, išmėtė visą mano dailiai sudėtą mulčą, nupešiojo cukinijoms ir patisonams lapelius, išpešiojo žymeklius.. doh.gif užvertė, išvagojo svogūnus ir žirnius... ojezaw, kaip aš jų nekenčiu... ir linkiu jiems katinų... doh.gif , kiekvieną rytą nervatriopka ir mulčo rankiojimas.. kas rytą "permulčiuoju"..

Nusipirkau tinklo kilometrą, tversiu visą daržą iš šonų ir iš viršaus.... vo tada špygą aš varnėnams rodysiu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 04 birželio 2012 - 07:08
QUOTE(Elar @ 2012 06 03, 20:45)
Mano darzelis siandien:

nerealu thumbup.gif ... as ir planavau mulciuoti darza, bet kad zoles neuztenka net siltnamiam... bet braskese man mulcias nepasiteisino kazkodel g.gif ar jus mulciavot braskes is rudens ar tik pavasari?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tany: 04 birželio 2012 - 07:15
katyttee, Elar wub.gif wub.gif wub.gif kokie daržai
tobulai... thumbup.gif
saintlina mmm super daržovių bliūdas essen.gif
O dėl varnėnų... bijau, kad dėl jų gali tekt kieme "skarmalyną" daryt lotuliukas.gif - kaip uošviai - prikabinę plevesuojančių čežančių juostelių, kavos pokučių ir pan. - totalus bardakas man atrodo tokie "papuošimai", bet veikia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2012 06 04, 08:24)
O dėl varnėnų... bijau, kad dėl jų gali tekt kieme "skarmalyną"  daryt  lotuliukas.gif  - kaip uošviai - prikabinę plevesuojančių čežančių juostelių, kavos pokučių ir pan. - totalus bardakas man atrodo tokie "papuošimai", bet veikia  biggrin.gif

ui, neee... mano varnėnai skarmalyno nebijos, jie net manęs nebijo, nors už kelių metrų esu, (gal kad neatrodau ir nestoviu kaip daržo baidyklė g.gif ), vistiek mulčą drapakuoja doh.gif

Nea, jau nusipirkau gero gražaus tinklo daržo šonams aptverti, viršuje bus iš lengvesnio tinkliuko uždanga, noriu, kad padoriai "statinys" atrodytų smile.gif Nors, mano akimis žiūrint, plotas nemažas, bet vyras nesikaprizija ir nesipriešina tokiems darbams, netgi savotiškų racionalizacijų, patobulinimų mano norams pats pasiūlo, man nereik gudraut kaip Rūtai Mėtai... lotuliukas.gif

Ot nekenčiu varnėnų.. doh.gif
Tik prašom nesakyt, kad jie bais naudingi.. netikiu.. kirmėles renka? nė velnio! Jie kirmėles renka tik kol varnėniukus maitina, kol nėr mano darže nieko skaniau... o kai varnėniukai išskrenda, prasideda uogos, tuomet prasideda ir mano košmaras.. doh.gif
tie juodi velniai mieliau renka mano braškes, vyšnias, trešnes, apskabo ir išmėto juodus serbentus, o kirmėlės ir amarai ant medžių, krūmų šakų kaip karaliavo, taip ir tebekaraliauja netrukdomi....
Taigi skelbiu karą... varnėnams..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 04 birželio 2012 - 08:45
Aciu 4u.gif

Ex, nemirtinga lotuliukas.gif
Del varnenu 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Tany, as buvau rudeni uzmulciavus braskes nelabai storai, o pries pat ziema taip sakant lengvai supurenau, "iterpiau" i zeme dali mulco su kauptuku. Beveik susivalge viskas iki pavasario. O normaliai nuo sio pavasario jau mulciuoju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elar: 04 birželio 2012 - 09:00
QUOTE(Ex @ 2012 06 04, 08:05)
O aš nuoširdžiai nekenčiu varnėnų.. mad.gif išdraskė, iškapstė, išmėtė visą mano dailiai sudėtą mulčą, nupešiojo cukinijoms ir patisonams lapelius, išpešiojo žymeklius.. doh.gif užvertė, išvagojo svogūnus ir žirnius... ojezaw, kaip aš jų nekenčiu... ir linkiu jiems katinų... doh.gif , kiekvieną rytą nervatriopka ir mulčo rankiojimas.. kas rytą "permulčiuoju"..

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif uuuiii, negaliu... thumbup.gif
pas mane dar paukščiai kol kas nekaraliauja, tačiau gausu įvairiausio plauko kenkėjų, kurie sėkmingai doroja mano augalus... doh.gif
Atsakyti
user posted image

user posted image

user posted image

Turiu, žalią skystą tinklą, tik dar niekad neprisireikė panaudot - šuo užvaiko varnėnus, o kai mūsų nėra, tai ir širdies neskauda biggrin.gif

Tiesa, prieš atvėstant orams, perkėliau į daržą dalį čilių, vakar tikėjausi rasti lavonėlius. Ot ir apgavo, šalia augančios tagetės nelabai patenkintos, o čiliams toks oras visai nė motais, juodalapiai net ir išgražėjo wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2012 06 04, 08:44)

Nea, jau nusipirkau gero gražaus tinklo daržo šonams aptverti..
Taigi skelbiu karą... varnėnams..

oi, tai tavo daržas jau iš šiltnamio iškeliavo? bigsmile.gif

Pas mane irgi paukščiai uogas naikina kaip skėrių armija, nors katės kažkiek juos ir paauklėja. Ir dar - turiu kovinę vištą biggrin.gif Vaikšto viena, šunį puola (solidų dalmatiną), vakar matėm, kad žvirblį snape atsinešė blink.gif blink.gif Bus galima ją ir uogų nuo varnėnų saugot paleist..
Atsakyti