Įkraunama...
Įkraunama...

Išvalymas

Taip ir norisi paskaicius pasiulyt eit papiketuot prie abortu kliniku. As buciau pastojus 16, buciau ejus valyma darytis. Jei zmogus jaucias nesubrendes vaikui- nera ko smerkt. Atsakomybes suvokimas ateina su laiku,o ne bac, pastojaau ir fsio, as jau atsakingas suaugusysis. Sveikinu jei pastojusi nepilnamete gali subrest per nakti, bet ne visiem taip pasiseka, dazniausiai paaugliai ir liks paaugliais.
Atsakyti
idomu kaip baigesi temos autorei ?
Atsakyti
Pati turėjau priimti tokį sprendimą. Sužinojusi apie nėštumą, kruvinom ašarom verkiau. Tačiau nusprendžiau, kad negalėčiau pasielgti taip žiauriai. Merginos, pagalvokit, pasitarkit su suaugusiais ir nedarykit klaidos, dėl kurios vėliau gailėsitės.
Dėja, mano nėštumas baigėsi persileidimu.
Štai, dvi nuorodos. Pasižiūrėkit, ir gerai pagalvokit ar Jūs tikrai galit nužudyt savo kūną ir kraują, savo vaiką?
http://www.youtube.c...h?v=vPCcSVOMcLQ
http://www.youtube.c...feature=related
Atsakyti
QUOTE(vytautesi @ 2012 05 20, 10:57)
Visiškai pritariu. Kad ir į gražiausią vatą įvyniosi- "valymas", "siurbimas", tai vistiek vaiką žudysi. Ar siurbliu išsiurbsi, ar supjaustysi į gabalus ir ištrauksi. Visų pirma reikia pagalvoti gerai, kad visam laikui gyvenimo nesusigadintum. Gali ne tik neturėti vaikų, bet ant sąžinės visada "kabos" nužudytas žmogus. Juk kai nusprendi su kažkuo atsigulti ir jautiesi tam akankamai suaugusi, vadinasi jautiesi suaugusi ir atsakomybę prisiimti. Todėl kuo greičiau kalbėkis su mama, neabejoju, kad ji padės priimti gerą sprendimą.

Nereikia cia moralizuoti, jei ji nusprende, tai jos sprendimas... o kad po aborto padaryto normalioje poliklinikoje ar privaciame kabine, negales pastoti, tai beveik mitai...
"ant sąžinės visada "kabos" nužudytas žmogus" cia jau per skambiai pasakyta...
Atsakyti
Aš tai vis pasvarstau.O jei taip imi ir pastoji tarkim prieš pat klimaksą (girdėjau,kad kažkaip lengvai užkimba tada).Būni link 50metų moteriškė unsure.gif Užmėtykit mane akmenim,bet gimdyt tokių metų jau absurdiška būtų.
O kol jaunos esam,aš esu visom keturiom už gyvybės išsaugojimą.Ir dukras savo skatinčiau gyvybę pasirinkti.
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2012 10 26, 14:33)
Aš tai vis pasvarstau.O jei taip imi ir pastoji tarkim prieš pat klimaksą (girdėjau,kad kažkaip lengvai užkimba tada).Būni link 50metų moteriškė unsure.gif Užmėtykit mane akmenim,bet gimdyt tokių metų jau absurdiška būtų.
O kol jaunos esam,aš esu visom keturiom už gyvybės išsaugojimą.Ir dukras savo skatinčiau gyvybę pasirinkti.

O tai cia ne dvigubi standartai? Vaikas maziau "nuzudomas" bunant 50 metu, maziau "vertas gyventi"? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Maze199 @ 2012 10 23, 07:49)
Štai, dvi nuorodos. Pasižiūrėkit, ir gerai pagalvokit ar Jūs tikrai galit nužudyt savo kūną ir kraują, savo vaiką?
http://www.youtube.c...h?v=vPCcSVOMcLQ
http://www.youtube.c...feature=related

Zaidimas zmoniu emocijomis, ne kitaip.
Atsakyti
QUOTE(twins090611 @ 2012 10 26, 14:06)
Nereikia cia moralizuoti, jei ji nusprende, tai jos sprendimas...

Ne visai taip. Jei mergina nepilnametė, brandos priimti suaugusių sprendimus ji dar pati neturi, net jei tai ir bando daryti. Bet pagal įstatymą jai pačiai galios to spręsti neduota.

QUOTE(applejuice @ 2012 10 27, 23:29)

Jeigu tas "žaidimas" padės išgelbėt bent vieną gyvybę, paskatins pagarbą jai, tegu tokių "žaidimų" būna kuo daugiau. Galiu tik pridėt dar vieną "žaidimą".

QUOTE(twins090611 @ 2012 10 26, 14:06)
"ant sąžinės visada "kabos" nužudytas žmogus" cia jau per skambiai pasakyta...

Ne, ne per skambiai. Ne iš oro atsiradęs terminas "poabortinis sindromas" ir t.t. ;]
Pvz.?

Nekvailiokit moterys ar merginos. Kaip ir jaučiu ne kartą sakyta - pakankamai suaugę žaist suaugusių "žaidimus", tai imkitės ir atsakomybės už tai. Suprantama, kad gali būt šokas dėl "netikėta, neplanavau, kas dabar bus", bet tai praeina. Ir "atsiperka" šimteriopai... Būkit drąsios dėl tų, kurie jūsų pakviesti ateina (kad bet kurie lyt. santykiai turi šansą baigtis nėštumu pasakot turbūt neberekia?), o ne koks uodas per ausį neatsiklausęs įdeda. ;]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi :): 28 spalio 2012 - 00:05
QUOTE(applejuice @ 2012 10 27, 22:29)

Taip nemanau. Tai padėjo man pačiai apsispręsti ir neleido padaryti didelės klaidos. Tik sužinojus apie neplanuotą nėštumą, viską valdo emocijos, todėl reikia neskubėti ir gerai viską apgalvoti.
Atsakyti
Labas,

Ketvirtadienį buvo atliktas man valymas. Ne savo noru, leliukas nesivystė.
Nežinau, kaip anksčiau tas buvo daroma. Galiu pasidalinti savo patirtimi, gal kažką atkalbėsiu tokiam žingsniui savo noru.
Mums buvo taip, kad leliukas planuotas ir lauktas. Tai antras nėštumas, su pirmu viskas buvo idealu, pagimdžiau natūraliai - super.
Dabar kažkas viduje kirbėjo, kad negerai (o gal tik dabar taip atrodo), krūtinės patinimas atslūgo, jaučiausi pakankamai energinga, galvojau bus berniukas, dėl to smile.gif
Tačiau nuėjus antram echoskopui, ieškoti širdelės jos nerado. Nėštumui buvo 12 sav, atitiko pagal dydį 7,5 sav. Davė siuntimą valymui.
Paguldė į palatą, įstatė kateterį, pralaukiau virš valandos, bijojau siaubingai, labiausiai narkozės, nes nebuvau jos patyrusi ir bijojau. Visą laiką pradrebėjau. po to išsivežė į operacinę, užsikoriau šiaip taip ant kėdės (kitokia nei pas ginekologą, "smagesnė"), ir užmigau. Truko tik dešimt minučių, išleido iškart pailsėjus.
Jau ketvirta diena, tačiau jaučiuosi prastai. Tiek fiziškai (užeina kažkokie dūrimo skausmai), tiek psichologiškai. Gal hormonai dar kokie veikia.
Nors procedūra greita, tačiau manau pasekmės jos išliks visam gyvenimui. Žinau ne vieną merginą pastojusią paauglystėje ir turėjusią valymą, nuotaikos ne kokios apie tai kalbant... Nežinau kas dar laukia gyvenime, bet savo noru tikrai nekartočiau šito...
Atsakyti
smile.gif+2012 10 27, 21:39-->
QUOTE(hi smile.gif @ 2012 10 27, 21:39)
Jeigu tas "žaidimas" padės išgelbėt bent vieną gyvybę, paskatins pagarbą jai, tegu tokių "žaidimų" būna kuo daugiau. Galiu tik pridėt dar vieną "žaidimą".

Kaip kam... Manes ne kiek nepaveikia, tik juoka sukelia, nes suvokiu akivaizdu manipuliavima emocijomis.
Atsakyti
QUOTE(applejuice @ 2012 10 28, 15:04)
Kaip kam... Manes ne kiek nepaveikia, tik juoka sukelia, nes suvokiu akivaizdu manipuliavima emocijomis.

Jūsų neveikia, bet gal paveiks tas, kurias valdo baimė, emocijos, nežinojimas ką daryti, ir padės apsispręsti. Man pačiai teko spręsti ar darytis išvalymą. Nors jau buvau nusprendusi, būtent tie du video leido man suprasti, kad pasirinkau teisingai, ir buvau per žingsnį nuo didžiausios klaidos savo gyvenime.
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2012 10 26, 16:33)

O kas jau čia tokio absurdiško? Kol moteris vaisinga, tol gali gimdyti (nekalbu apie dirbtinius apvaisinimus 60-metėms). Pažįstu vieną tokią pagimdytą 47 metų mamos, baigusią du aukštuosius, susikūrusią darbo vietą sau ir dar keliems žmonėms, dirbančią labai reikalingą darbą. O ta mamytė neseniai atšventė 93-čią gimtadienį. Manot laimingesnė būtų, jei būtų pasidarius abortą (išvalymą, anot temos, gražiau skamba, kažkokia švaros akcija...)?
Atsakyti