QUOTE(micefee @ 2012 05 20, 16:31)
Šis buvo labai giriamas šioje temoje, bet man nepatiko. Sunkus, neišplauna aliejinių kaukių, plaukai greitai sukrenta... Mano plaukams netiko.
O kaip tuos sausus šampūnus daryti? Gal gali parašyti elementariausią receptą?
Ką tik ploviau tuo Druide. Kvapas fantastiškas - kvepia marcipanais
Konsistencija ir spalva kaip skysto medaus ar karamelės. Šiaip plaunant galvą jausmas nebuvo malonus, nes kažkaip neslydo rankos, bet išplovus jie laaabai slidūs, bet dar džiūna, tai sunku kažką spręsti
Kai pirkau, pardavėja sakė, kad pakeista šito šampūno sudėtis - kadaise jis buvo daugiau maitinantis, apsunkinantis, o dabar daug lengvesnis ir atseit toms, kurios pirko tik dėl apsunkinimo, nebetinka, nes to nedaro.
O kieti šampūnai daromi labai paprastai - plačiau gali pasiskaityti
čia ir
čia
Mano plaukai "mišrūs" - šaknys riebios, galai sausoki, linkę garbanotis, tai sau darau tokius:
Koko sulfatas - 40 proc.
SCI - 35 proc.
Aliejai ir sviestai pagal norą ir plaukų poreikius - 5-15 proc.
Vandeninė dalis - 5-10 proc.
Pagerinimai - 5-12 proc. (dedu pagal plaukų poreikius - šilko, pantenolio, fitokeratinų, keramidų, drėkinamojo komplekso, bacti pur, aha rūgšties, alantoino ir pan. Aišku, ne viską kartu
)
Galima pridėti molio, kitokių miltelių, naudoti fitolius ir pan.
Gaminam taip - stikliniame inde koko sulfatą sumaišom su SCI, užpilam vandenine dalimi, įstatom į vandens vonelę ir šaukšteliu trinam tol, kol gaunasi košė, į kurią dedam aliejinę dalį bei lašinam pagerinimus (vandenyje tirpius pagerinimus aš lašinu į vandeninę dalį).
Tokią masę sudedam į norimą indelį - galima naudoti keksiukų formeles, jogurto ir visokių varškyčių indelius, muilo formeles ir pan. Dedam šaukšteliu arba rankomis, bet
būtinai su guminėmis pirštinėmis! Asmeniškai man patogiausia naudoti plastmasinę arba silikoninę tarą, nes su kitomis gali kilti bėdų išimant šampūniuką.
Induką su mase kokioms 30min statom į šaldymo kamerą, kadangi po tokios procedūros šampūniukas labai lengvai iššoka iš formelės. Išėmus kelias dienas džiovinam gerai vėdinamoje ir saulės nepasiekiamoje vietoje, o tada naudojam
www.kinokadras.ltGeras kinas, įdomūs faktai, kino aprašai ir pasiūlymai ką žiūrėti kai norisi kažko ypatingo