Įkraunama...
Įkraunama...

Cukrinis Diabetas

QUOTE(morkytis @ 2014 05 08, 15:40)
na va praejus siek tiek laiko galiu kai ka ir as parasyti...kaip sakant realiai paciam baisiausiam SOKUI praejus.....
suprantu tiktai viena,kad musu atveju sergant 1 tipo CD ,

senai galva pasalot??????? doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif

dieve dieve is kur tokiu zmoniu, isdrysiu jus isvadinti durna, dar atsiranda doh.gif
Atsakyti
QUOTE(morkytis @ 2014 05 08, 15:40)
na va praejus siek tiek laiko galiu kai ka ir as parasyti...kaip sakant realiai paciam baisiausiam SOKUI praejus.....
suprantu tiktai viena,kad musu atveju sergant 1 tipo CD ,galiu drasiai pasakyti-cukru galima reguliuoti MITYBOS pagrindu ir visai neleidziant insulino!!!!man 1000000....n kartu lengviau ziureti ka ir kada valgyti nei badytis!!!!!!
o geriausias isgirstas man KAUNO KLINIKUOSE dirbancio ENDOKRINOLOGO pasakymas buvo,kai as pasakiau,kad LANTUS alergizuoja..
tiesiog pakeisti ji i kita insulina!!!
tai as supratnu taip:
_ jei netinka kokainas einam prie heroino????????ar kaip?????
vienu zodziu badykites ir nevarginkit,supratau taip:)
tai beliko maistas!!!! juk nebutina ësti"15 kartu dienojeir sverti 120kg!!!
Papildyta:
ir valgant mazai  ir gera maista,jegu yra kur kas daugiau.taip,kad mano nuomone tokia,o sergantiems 2 tipo diabetu nei vienos tabletes neleisciau isgerti!!!!!
kas cia per nesamone,ziurekite ka valgote ir kada valgote ir tai signalas,kad gal nustokite esti ir galbut gerti be saiko,nebutinai alkoholi,yra kitu gerimu negeru.....
ir tuomet susitvarkysite viska!!!!

Sveikos visos,
as vis tyliai skaiciau ir nesikisau,bet dabar kai paskaiciau... doh.gif
pries 32metus,kai tik susirgau,as irgi panasiai galvojau,kai per savaite reanimacijoj atpumpavo,taip galvoti nustojau,aisku maista prisiziureti butina,bet atsisakyti vaistu(insulino ar tableciu) tolygu letai mirciai,jus turbut neisivaizduojat,ka reiskia nematyti? o as buvau apakusi ir tikrai nelinkeciau sito niekam,teko matyti,kaip vargsta motina,9 metus veziojanti savo jau apakusi sunu i dializes,mirus sunui,atgule ir motina,dabar jau abu amzina atilsi ir tai cia daug maz prisiziurint,o jei atsisakyti vaistu,tai viskas vyksta gerokai greiciau
matyt mamai per sunku su tokiu vaiku,nori paspartinti ivykius g.gif
Atsakyti
Labas visoms. 4u.gif
Šiandien antra diena kaip leidžiuosi insuliną. Labai daug kas neaišku,baisu,nesuprantama.Bandysiu gyventi su liga.Nevartoti vaistų,nesąmonė.
Atsakyti
Nebijok, te balioną 4u.gif O dėl neaiškumų - visada gali klausti čia, moterys mielai patars ir paaiškins.
Atsakyti
taip cia tikrai patars ir paaiskins,kad gali esti viska is eiles tik varyk didesnes dozes insulino!!!!!!!!
sverti galesi koki 120kg.....
vezios vezimelyje taip pat kaip ir be koju,nes nepaeisi.......
suslubuos visiskai kitu organu veikla......

ir cia bus tu ""senu sirgaliu"patarimai,kurios net nesivargina paskaityti nauju straipsniu,nes gal nesugeba?????
nenori tiksliau.pasidometi naujais moksliniais straipsniais!!!!irodymais!!!!!

juk kazkada CD buvo siaubinga liga,o dabar? o dabar yra civilizasijos liga,uz kuria net invalidumo neduoda!!!!! susirgai nuo savo gyvenimo budo!!!!! iprocio!!!!

as suprantu kai suserga vaikai,kad tai gali buti genetika,bet kai suserga suauges ir dar pvz.2 tipo tai ka jus norite pasakyti kad cia nuo normalaus gyvenimo budo ?????

cia sedit visos ir vienareiksmiskai liksit galvom kaip seni asiliukai,vien del to kad jums yra taip priimtiniau ir paprasciau,nes jun pacios nieko nenorit keisti!!!
o as zinau ir daugiau zmoniu,kurie sekmingai ziuri savo CD ir be insulino ir vaiksto jau ne vienus metus po ta pacia zeme kaip ir jus su svirkstais.

ir beje,jei idomu,mano vaikas pilnametis,tik yra dar toks,kurie budami kaip jis yra is vis NEMOKYTINI!!!!tai kaip ji ismokinti apsiskaiciuoti insulino vnt??????
as jau mokinu ilgus metus kaip praustis reikia,sukuotis,vaziuoti i mokykla....ir t.t.
tai kur paskusti dar galite mane???????

Papildyta:
ir atsakykite dar i toki klausima:

ar reikia insulino ,kai vaikas valgo 3 kartus per diena,o cukrus nuo ryto buna 5.2 ir iki einant miegoti 8.4......
ar reikia ji leistis?
o dar Lantus alergija iryskejo,tai liepe kita leistis ....o kas cia tokio ane?
tai gal geriau kazko atsisakyti vardan to ,kad nereiketu BADYTIS!!!!!!

ir beje,ar bandet pati kuri visiskai pakeisti mityba arba bent nevalgyti nosrs viena diena,ar gerti kasdien arbatakuri reguliuoja cukraus kieki kraujyje KASDIEN????
Atsakyti
Ne..Nu negaliu skaityti... blink.gif 100 procentine ligos neigimo stadija...Jei manote, kad esate sveiki tai puiku! Duok D. kad po kurio laiko ateitumete ne su blogesnem ziniom (kuom drystu abejoti)..

..Aš pakraupus..
Atsakyti
Morkyti, sunku patiekti kad tokias pievas raso suauges zmogus doh.gif kaip supratau jusu sunus jau suauges, tai dar kazkaip ne taip abidna, nes jau mastantis zmogus ir pats bus prisidejes prie savo ziaurios ateities...

kas cia mes tokios, kad bandytume irodyti zmogui, kad jis serga, jeigu jam visiska neigimo faze, plius ir kompetencija diabeto klausimu pas mus nuline, nes musu hobis ir laisvalaikio budas pasibadyti adatomis su insulinu, o apie gyvenima su diabetu apart sio hobio nelabai matomai ka turim ir pasakyti 4u.gif

beje gal teikit paraiska gauti Nobelio premija, nes cia mokslininkai vargsta puse simtmecio ir nieko, o va ziurekit jums bac ir pasiseke 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jauniute @ 2014 05 09, 12:05)
Morkyti, sunku patiekti kad tokias pievas raso suauges zmogus doh.gif kaip supratau jusu sunus jau suauges, tai dar kazkaip ne taip abidna, nes jau mastantis zmogus ir pats bus prisidejes prie savo ziaurios ateities...

kas cia mes tokios, kad bandytume irodyti zmogui, kad jis serga, jeigu jam visiska neigimo faze, plius ir kompetencija diabeto klausimu pas mus nuline, nes musu hobis ir laisvalaikio budas pasibadyti adatomis su insulinu, o apie gyvenima su diabetu apart sio hobio nelabai matomai ka turim ir pasakyti 4u.gif

beje gal teikit paraiska gauti Nobelio premija, nes cia mokslininkai vargsta puse simtmecio ir nieko, o va ziurekit jums bac ir pasiseke 4u.gif

Jauniute,as taip supratau,kad sunus pats nesugeba priimti jokiu sprendimu
Morkyti,8,4 cukrus pakankamai didelis,kad veiktu smulkiasias kraujagysles,o ju yra visur,pasekmes pamatysit,kai kojose atsivers negyjancios zaizdos ,kadangi esam gerai pazistamos,tai kas dar,be jusu gali pasakyti,kiek mes daug sveriam ir kaip mes viska edam,o jusu sunus maista pasirenka ir pasiskaiciuoja pats?jei taip,tai pasiskaiciuotu ir insulina,jei skaiciuojat jus,tai irgi galetumet paskaiciuoti,o alergija matyt,nuo teisingos mitybos...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo auga57: 09 gegužės 2014 - 11:47
Sveiki 4u.gif

Mano mama serga 2 tipo diabetu. Dėl vaistų ir mitybos viskas jai kaip ir aišku. Bet... mano mama be galo mėgsta uogas (renka jas nuo 3 metukų amžiaus) ir uogienes. Braškių, serbentų ir kitų uogų ji užsišaldo. Bet šiemet turėtų būti gausus obuolių derlius, tai norėčiau pasiteirauti - kaip obuolienes verdate jūs? Gal naudojate kokius cukraus pakaitalus, gal žinote receptų, kaip jas išvirti ir visai nesaldinant?
Būsiu dėkinga už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(morkytis @ 2014 05 09, 10:46)
cia sedit visos ir vienareiksmiskai liksit galvom kaip seni asiliukai,vien del to kad jums yra taip priimtiniau ir paprasciau,nes jun pacios nieko nenorit keisti!!!

Neturiu daugiau ką pasakyt. Vardą, pavardę ir adresą susižinosiu ir pranešiu soc.tarnyboms. Pažadu.
QUOTE(jauniute @ 2014 05 09, 12:05)
tai dar kazkaip ne taip abidna, nes jau mastantis zmogus ir pats bus prisidejes prie savo ziaurios ateities...

Jauniute, žmogus ne mąstantis, atvirkščiai - turintis proto negalę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tepaluota: 09 gegužės 2014 - 11:46
QUOTE(Laumiux @ 2014 05 09, 12:44)
Sveiki  4u.gif

Mano mama serga 2 tipo diabetu. Dėl vaistų ir mitybos viskas jai kaip ir aišku. Bet... mano mama be galo mėgsta uogas (renka jas nuo 3 metukų amžiaus) ir uogienes. Braškių, serbentų ir kitų uogų ji užsišaldo. Bet šiemet turėtų būti gausus obuolių derlius, tai norėčiau pasiteirauti - kaip obuolienes verdate jūs? Gal naudojate kokius cukraus pakaitalus, gal žinote receptų, kaip jas išvirti ir visai nesaldinant?
Būsiu dėkinga už atsakymus  4u.gif

o buoliene galima virti ir be cukraus,tik reikia gerai isvirti,iskaitinti stiklainius ir verdancius sandariai uzsukineti
Atsakyti
QUOTE(Laumiux @ 2014 05 09, 12:44)
gal žinote receptų, kaip jas išvirti ir visai nesaldinant?

Aš obuolius sutarkuoju su bulvių tarkavimo mašina, verdu kaip paprastą obuolienę, tik be cukraus. Tik su metaliniais užsukamais dangteliais reikia užkonservuoti, nes jei gaus oro, gali pradėti rūgti.
Atsakyti