Įkraunama...
Įkraunama...

Cukrinis Diabetas

QUOTE(Tepaluota @ 2012 05 23, 18:23)
Apie kokį aparatėlį kalbi?

freestyle nuo pat pradziu jis man nepatinka
Atsakyti
Velnias, kažin, kokį man atneš, ar nebus šitas? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2012 05 24, 10:46)
Velnias, kažin, kokį man atneš, ar nebus šitas?  unsure.gif

Aš tai tokį turiu aparačiuką, tai žinok visai nieko, nesiskundžiu cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Wild Pearl @ 2012 05 24, 10:52)
Aš tai tokį turiu aparačiuką, tai žinok visai nieko, nesiskundžiu  cool.gif

o man irgi jis patinka, dabar tik su juo ir naudojuosi ax.gif
Atsakyti
Labuka.

Cukrus siryt ziaurus kaip visada unsure.gif

Bet uztai prasidejo atostogos thumbup.gif

Geros dieneles 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Me-Boho ♥ @ 2012 05 24, 18:27)
:

Bet uztai prasidejo atostogos  thumbup.gif

Geros dieneles  4u.gif

kaip smagu thumbup.gif

o man siandien bevaziuojat masina, slabna pasidare, matau kad kojos rankos tirpsta, niu as tik ciupt ciupt uz rankinuko kiseneles, kur saldainius laikau, ogi nei vieno ner doh.gif gerai, kad pries tai pardej buvau, duonos pirkau, tai sustojau salikelej issitraukiai kepala ir kapojau, o saldainius mano gudruolis sunelis visus isfyrino is rankinuko...nes pastebejo, kur as juos laikau....
Atsakyti
Merginos, ieskau informacijos. Kaip suprantu I tipo diabetas yra autoimuninis. Is ko sprendziama ir kaip nustatoma, ar debetas I ar II tipo? Jeigu I tipo debetas, ar galima kazkokio tyrimo pagalba stebet kaip kinta antikuniai, kurie zudo kasa?
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2012 05 24, 20:27)
Kaip suprantu I tipo diabetas yra autoimuninis.

Nebūtinai. I tipo CD gali būti ne tik autoimuninis, bet ir po ūmaus pankreatito, įvairių išorinių faktorių (pvz., įtampos, streso), taip pat I tipo CD gali būti idiopatinis.
Is ko sprendziama ir kaip nustatoma, ar debetas I ar II tipo?

I tipo CD yra priklausomas nuo insulino, nes per trumpą laiką visiškai suyra kasos Langerhanso salelių beta ląstelės ir kasa visai nebegamina insulino. I tipo CD paprastai suserga vaikai, paaugliai ar jauni žmonės. I tipo CD yra ūmus, būdinga silpnumas, nuovargis, kūno masės mažėjimas, pagausėjęs šlapinimasis, troškulys, pykinimas, iš burnos sklindantis acetono kvapas. Laiku nediagnozavus žmogus gali netekti sąmonės, gali prasidėti diabetinė koma. Cukraus kiekis kraujyje svyruoja nuo normalaus iki labai aukšto.
II tipo CD daugiausia serga vyresni kaip 40m. žmonės. Šiuo atveju kasa gamina insuliną, tačiau jo veikimo nepakanka. II tipo CD kontroliuojamas tabletėmis (dažniausiai), tačiau ligą galima kontroliuoti ir dieta, sportu, režimu. Sirgdamas II tipo CD žmogus apie ligą ilgai gali net nežinoti, cukraus kiekis kraujyje dažnai laikosi iki 10mmol. (neprivalgius saldumynų).
Tipo patvirtinimui galima nustatinėti C peptidą, kuris I tipo atveju būna mažas, o II tipo gali būti normalus.
ar galima kazkokio tyrimo pagalba stebet kaip kinta antikuniai, kurie zudo kasa?

I tipo CD susergama, kai suardoma 90% Langerhanso salelių beta ląstelių, bet tyrimai dėl antikūnių daromi tik išskirtiniais atvejais.

Atsakyti
Tepaluota, dekui uz informacija. Idomu kodel retai daromi antikuniu tyrimai? Ir ar is viso daromi pas mus daromi jie laboratorijose? Juk gal laiku radus antikuniu padidejima, galima bent jau kontroliuoti I tipo debeto eiga kol lasteles nesunaikintos?
Ar is C peptido visada galima daryti vienareiksmiska isvada apie debeto tipa?
Taip, domiuosi del vaiko, bet ar visada galima daryti vienareiksmiska isvada, kad jeigu vaikas, tai debetas butinai tik I tipo? Ir ar visada jeigu I tipo, tai umus? Kitos autoimunines ligos paprastai nera umios, bet galbut su debetu kitaip.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zydinti_gele: 24 gegužės 2012 - 21:35
QUOTE(zydinti_gele @ 2012 05 24, 22:31)
Juk gal laiku radus antikuniu padidejima, galima bent jau kontroliuoti I tipo debeto eiga kol lasteles nesunaikintos?

Kokiu būdu ir kokiomis priemonėmis galima būtų kontroliuoti? Kaip įtarti, kad reikia daryti tokį tyrimą,esant kokiems požymiams jį skirti? Juk I tipo CD dažniausiai susergama staiga.
Ar is C peptido visada galima daryti vienareiksmiska isvada apie debeto tipa?

Ne. Apie CD tipą sprendžiama iš aukščiau išvardytų požymių.
ar visada galima daryti vienareiksmiska isvada, kad jeigu vaikas, tai debetas butinai tik I tipo?

99%
Ir ar visada jeigu I tipo, tai umus?

Dažniausiai. Nes vaikas tampa vangus, irzlus, daug geria, daug šlapinasi, dažnai netenka svorio. Paprastai tai nutinka ir pastebima pakankamai greitai.
Atsakyti
QUOTE(Me-Boho ♥ @ 2012 05 24, 18:27)
Bet uztai prasidejo atostogos  thumbup.gif

Super thumbup.gif
QUOTE(slitka @ 2012 05 24, 20:00)
o man siandien bevaziuojat masina, slabna pasidare, matau kad kojos rankos tirpsta, niu as tik ciupt ciupt uz rankinuko kiseneles, kur saldainius laikau, ogi nei vieno ner  doh.gif  gerai, kad pries tai pardej buvau, duonos pirkau, tai sustojau salikelej issitraukiai kepala ir kapojau, o saldainius mano gudruolis sunelis visus isfyrino is rankinuko...nes pastebejo, kur as juos laikau....

Niu va dar gerai, kad duonos turejei.. unsure.gif Reikia keisti slapavietę mirksiukas.gif 4u.gif

Taip, domiuosi del vaiko, bet ar visada galima daryti vienareiksmiska isvada, kad jeigu vaikas, tai debetas butinai tik I tipo?

Jei suserga vaikas tai būna I tipas ne kitaip 4u.gif

Na ka pasiėmiau šiandien humalogą ir nieko neprimokėjau.. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2012 05 24, 21:51)
Kokiu būdu ir kokiomis priemonėmis galima būtų kontroliuoti?

Kiek teko skaityti tai tik dieta.
Atsakyti